به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، رئيس بيمارستان کودکان دکتر شيخ از مراکز زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت:مقاله دکتر مهران هيراد فر با عنوان ابداع روشي در مداخلات جراحي توراکوسکوپي آترزي مري که براي نخستين بار انجام شده است در مجله جراحي اطفال کشور آمريکا به چاپ رسيده است.
دکتر حميد عبدي با اشاره به اينکه اترزي مري نوعي نقص مادرزادي است که تداوم مري در قفسه سينه وجود نداشته و قسمتي از مري به تراشه (مجراي تنفسي ) ارتباط دارد خاطر نشان کرد :در این روش بدون بازکردن وسیع قفسه صدری و ازطریق ایجاد چهار سوراخ چهار و سه میلی متری در قفسه صدری ،دو سر مری مری نوزاد که از هم جدا ست، پیوند ميشود.
وي با اشاره به اينکه تا کنون شش نوزاد با استفاده از اين روش جراحي مورد درمان قرار گرفته اند و نتايج آن نيز رضايت بخش بوده است خاطر نشان کرد : کاهش زمان عمل، افزايش ضريب اطمينان، جلوگیری از ایجاد چسبندگی ، کاهش زمان بستری ، بازگشت سریع بیمار به شرایط عادی زندگی و کاهش آسیبهای ناشی از عمل های جراحی تهاجمی از مزاياي اين روش درماني به شمار مي رود .
رئيس بيمارستان کودکان دکتر شيخ مشهد با اشاره به اينکه اين مرکز يکي از مراکز مهم کشور در انجام روش هاي نوين کم تهاجمي در درمان نوزادان به شمار مي رود اظهار داشت : همچنين بر اساس اعلام مرکز تحقیقات جراحی کودکان ایران ، بیمارستان دکتر شیخ مشهد تنها مرکز انجام عملهای آترزی مری به روش توراکوسکوپی در کشور به شمار می رود .
همچنين هيراد فر رئيس بخش فوق تخصصي جراحي اطفال بيمارستان دکتر شيخ با اشاره به اينکه از دو سال گذشته گروه جراحي کودکان دانشگاه موفق به استفاده از روشهاي پيشرفته توراکوسکوپي در انجام عملهاي نوزادان شد و در اين زمينه به دستاوردهاي مهمي دست پيدا کرد اظهار داشت :به تازگي با ابداع روش جديد در انجام جراحي اترزي مري به روش توراکوسکوپي و تائيد و انتشار مقاله آن در ژورنال تخصصي جراحي اطفال آمريکا منتشر شده در مارس 2013 ، اين روش ابداعي به تمامي جراحان سراسر جهان معرفي شد.
هيراد فر میزان شیوع این بیماری در نوزادان را یک نفر در هر 2500 تا سه هزار بیمار اعلام کرد و گفت : سالانه 30 تا 45 نوزاد مبتلا به این نقیصه مادرزادی در استان خراسان رضوی متولد می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ناتوانی در بلع در نخستین وعده تغذیه با شیر مادر ، وارد شدن شیر در مجرای تنفسی ، آبریزش از دهان و کبودی در زمان خوردن شیر را از جمله علائم این بیماری برشمرد و گفت : در صورت درمان نشدن به موقع این بیماری نوزاد در معرض خطر مرگ قرار می گیرد .
وی جراحی فتق ران ، عدم نزول بیضه ، عمل جراحی برگشت مواد غذایی از معده به مری و حذف توده های شکمی را از ديگر اعمالی برشمرد که در حال حاضر توسط پزشکان متخصص و فوق متخصص بیمارستان کودکان دکتر شیخ به روش کم تهاجمي انجام می گیرد ./س