به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، فرجی در جلسه شورای صنفی کشاورزان استان اظهار داشت: متاسفانه روزانه شاهد هزاران راس دام در مرزهای کردستان هستیم و این باعث لطمه زدن به بخش کشاورزی و دامپروری استان شده است.
فرجی با اشاره به اینکه با توجه به افزایش روزافزون این نوع قاچاق، نمی توان دامدار را از قاچاقچی دام تشخیص داد، افزود: امید است در این زمینه مسئولان هر چه سریعتر چاره اندیشی کنند.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: نظام صنفی در استان از سال 87 شکل گرفته و در سال 88 به صورت رسمی کار خود را آغاز کرده است.
وی هدف از تشکیل نظام صنفی را سازماندهی، ساماندهی و هدایت بخشی شاغلان بخش کشاورزی دانست و افزود: تمامی مشاغل زیربخش کشاورزی اعم از باغداری،شیلات، مرتعداری، امور دام، مزرعه داران و دامپروران باید پروانه نظام صنفی را از این نظام دریافت کنند.
رییس نظام صنفی کشاورزی کردستان، با اشاره به اینکه کشاورزان می توانند با مراجعه به این نظام نسبت به گرفتن پروانه صنفی اقدام کنند، اضافه کرد: هدف اصلی نظام صنفی کشاورزی حمایت از کشاورزان است.
وی با بیان اینکه باید کلیه خدمات مربوط به کشاورزان به بخش خصوصی یعنی نظام صنفی واگذار شود، ادامه داد: بیمه کردن کشاورزان و محصولات کشاورزی، ارائه پروانه های نظام صنفی از جمله حمایت هایی است، که از کشاورزان صورت می گیرد.
فرجی نظام صنفی را دارای تشکیلات قانونمندی دانست، که بر اساس مصوبه هیات دولت تشکیل شده و بیان کرد: این نظام در راستای احقاق حقوق کشاورزان گام بر می دارد.
رییس نظام صنفی کشاورزان کردستان، از کشاورزان به عنوان چرخه های اقتصاد در کشور نام برد و تصریح کرد: باید با ایجاد انگیزه در کشاورزان در راستای رفع مشکلات آنها گام های اساسی برداریم.
وی با بیان اینکه کلیه ادارات مربوطه و بانکها و موسسات باید با پروانه نظام صنفی آشنا باشند، بیان کرد: صدور پروانه نظام صنفی باید تاییدیه جهاد کشاورزی را داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم، از طریق ابلاغ استانداری به فرمانداری ها و منابع طبیعی شهرستانها امکان حمایت بیشتر از کشاورزان فراهم شود.
فرجی در پایان یادآور شد: نظام صنفی به عنوان پل ارتباطی بین کشاورزان و دولت به دنبال رفع مشکلات بخش کشاورزی است./س