به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، جیسون جونز در گفتگو با شبکه راشاتودی درباره سرکوب معترضان در ترکیه گفت : به نظر کسانی که در راهپیماییها علیه دولت حضور داشته اند ، با وجود اینکه خواستار استعفای دولت بوده اند اما انگیزه های آنها متفاوت بوده است.
معمولا چنین راهپیماییهای خودجوشی را احزاب مخالف دولت سازماندهی نمی کنند که اهداف و انگیزه یکسانی داشته باشند. در هر حال نمی توان این راهپیماییها و اعتراضات را با بهار عربی مقایسه کرد و انتظار نتیجه مشابهی از این تظاهرات داشت.
با همه اینها تحولات آینده بستگی به نحوه ادامه راهپیماییهای مردم دارد. البته اتفاقاتی که در جریان این راهپیماییها شاهدیم معمولا در چنین راهپیماییهایی معمول است. تظاهرات مردم نسبتا آرام بوده است و پلیس نمی بایست به خشونت متوسل شود و در این حملات معمولا تظاهرکنندگان قربانی می شوند.
ادامه این وضع در ترکیه می تواند خطری برای میزبانی ترکیه برای بازیهای المپیک دو هزار و بیست باشد. حتی برخی در اینترنت پیام تبریک برای توکیو گذاشته اند که اگر میزبانی ترکیه قبول نشود میزبانی به توکیو داده می شود. این ناآرامیها همچنین سبب سقوط هشت درصدی بازار بورس استانبول شده و بسیاری ارزهای خارجی را از این کشور خارج می کنند و ارزش لیره نیز به سرعت در حال سقوط است.
این روزنامه نگار درباره واکنش آمریکا نیز گفت : به نظر من آمریکا نیز همانند دیگر کشورهایی که روابط خوبی با ترکیه دارند چندان واکنش نشان نداده اند و صبر کرده اند ببینند آینده این تحولات چه خواهد شد.