وي افزود: يکي از نکاتي که براي کنترل اين عارضه بايد بدانيم اين است که بايد ابتدا دليل آن را شناسايي کنيم تا بتوانيم راهکارهاي مناسب را پيدا کنيم.
چنانچه در برخي موارد اضطراب به حدي است که فرد نياز به مشاهده با روانپزشک و درمان دارويي دارد.
اکبرپور تصريح کرد: علت اين اضطرابها عمدتا به اين خاطر است که دانش آموزان حس ميکنند توانايهاي آنها براي امتحان کافي نيست و يا امتحان و رقابت سختتر از آن چيزي است که آنها فکر ميکنند. در اين شرايط ميتوانند چک ليست از تمامي دروسي که بايد در اين مدت ياد ميگرفتند را تهيه کنند و هر بار که درس را ميخوانند در برگه چک ليست علامت بزنند تا خواندهها و نخواندهها مشخص شوند و همين امر اضطراب را کاهش و اعتماد به نفس را بالا ميبرد.
اين روانپزشک همچنين گفت: بهتر است افکار منفي را دور بريزيم چرا که اين افکار به نوعي تامين کننده سوخت اضطراب هستند. هر چه اضطراب بيشتر افکار منفي بيشتر و هر چه افکار منفي بيشتر اضطراب و استرس هم بيشتر ميشود لذا بهتر است با جمله هايي مثل من ميتوانم امتحان يا کنکور آسان است، شکست پلي است براي پيروزي و جملاتي از اين است افکار منفي را از خود دور کنيم.
وي همچنين تاکيد کرد که بهتر است تا آنجا که ميتوانيم با افرادي که خود دچار استرس و اضطراب هستند مشورت و هم صحبتي نکنيم./ع2