به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان ; جان دفتریوس کارشناس اقتصادی این شبکه درباره جنبه های اقتصادی ناآرامیهای ترکیه گفت رجب طیب اردوغان وقتی در سال دوهزار و سه به قدرت رسید، در سه سال اول نخست وزیری خود رشدی هفت تا نه درصدی را برای کشورش به ارمغان آورد. حتی پس از بحران مالی در جهان، او توانست رشد اقتصادی نه درصدی کشورش را احیا کند. بنابراین عامل نارضایتیها در ترکیه مسئله اقتصاد نبوده است. هم اکنون تولید ناخالص داخلی ترکیه حدود هفتصد و سی میلیارد دلار است. این رشد اقتصادی سبب شده است رجب طیب اردوغان طرح عمرانی و ساختمان سازی بزرگی برای ترکیه بویژه استانبول داشته باشد.
این احتمال است که مردم ترکیه چندان با طرحهای عمرانی و ساختمان سازی اردوغان مؤافق نبوده اند و یکی از علل ناآرامیها همین مسئله بوده است. ناآرامیها سبب سقوط شدید شاخصهای بورس در بازار سهام استانبول شده است. ارزش لیره ترکیه نیز به کمترین میزان خود در هفده ماه گذشته رسیده است. با همه اینها اردوغان در دوران رهبری خود در ترکیه میزان تولید ناخالص داخلی این کشور را سه برابر کرده است.
سال گذشته رشد اقتصادی این کشور کمی بیشتر از دو درصد بود اما وزیر دارایی ترکیه پیش از این ناآرامیها به سی ان ان گفته بود که امسال رشد اقتصادی ترکیه به چهار درصد خواهد رسید.اردوغان طرح بلندپروازانه ای دارد و می خواهد کشورش را به دهمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کند. حال سؤال این است که آیا این اعتراضات فزاینده مانع بلندپروازی او خواهد شد. بیشتر مخالفان با رجب اردوغان روش رهبری اوست. بسیاری او را متهم می کنند که به سمت خودکامگی و دیکتاتوری پیش می رود.
برخی نیز از سیاستهای او درباره بحران سوریه انتقاد می کنند. منتقدان همچنین می گویند او نمی بایست خیلی سریع از تغییر رژیمهای لیبی و مصر و تونس حمایت می کرد. مداخلات بیش از حد او در سوریه نیز سبب شده است بحران این کشور به داخل ترکیه نیز کشیده شود. بنابراین او تلاش می کند واشنگتن را به ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه متقاعد کند.