در راستای کاهش آمار مرگ و میر مادران باردار طبق دستور وزارت بهداشت متخصصین زنان و زایمان آنکال در تمام مراکز درمانی کشور باید مقیم باشند.

سنگی، مدیر کل اداره سلامت، خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور کمیته مرگ و میر مادران ماهی یک بار با رئیس دانشگاه مربوطه برگزار می شود تا پرونده مرگ و میر مادران فوت شده در آن یک ماه را مورد بررسی قرار دهند در انتها علت و عوامل را طی یک گزارش به اداره ما  ارسال می کنند تا همکاران ما تحلیل های علمی را روی آن انجام دهند و گزارش نهایی را به وزیر ابلاغ کنند.


وی با بیان اینکه میزان مرگ و میر مادران در مناطق محروم بالاست گفت: علت این بالا بودن آمار فقر و  مشکلات اقتصادي، صعب العبور بودن برخی از مناطق روستایی هنگام اعزام مادران پر خطر به مراکز بیمارستان و نبود متخصص است و برای کاهش این آمار چند اقدام صورت گرفته است که  اولین اقدام ابلاغ به تمام بیمارستانها براي پذیرش بی چون و جچراي مادران باردار پر خطر است.

يعني حتی اگر بیمارستان ظرفیت هم نداشته باشد باید بیمار را پذیرش و تحت کنترل قرار دهد و با همکاری ستاد دانشگاه پذیرش برای انتقال بیمار به یک مرکز دیگر با تجهیزات و امکانات انتقال بگیرد.

سنگی در خصوص اقدام دوم عنوان کرد: مقیم کردن پزشک آنلاین اقدام مهم دیگر در راستای کاهش آمار مرگ و میر مادران است چرا که زمانی بوده که مادر پر خطر مراجعه کرده بوده ولی پزشک آنکال حضور نداشته است و باعث مرگ مادر شده است ، در واقع طبق دستور وزیر بهداشت پزشکی متخصص زنان و زایمان آنکال باید در بیمارستان مقیم باشند.

سنگی اظهار داشت:  همچین یک تيم ویژه بازرسی مرگ و میر مادران حضور بخشي از متخصص ستادی و تعدادی از اعضای هیات علمی تشکیل شده که هر دو هفته یک بار به دانشگاههای  علوم پزشکی سراسر کشور بروند و گزارش روند اجرایی این اقدامات کسب کنند.

وی خاطر نشان کرد: ما در تلاش هستیم تا با کاهش آمار مرگ و میر مادران باردار شاخص آمار کاهش مرگ و میر مادران باردار را ارتقاء دهیم./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار