وی با بیان اینکه پیامبر اعظم حتی با غیرمسلمانان پیمان همزیستی منعقد کرد، تاکید کرد: بنابراین نفس این تلاش نشان میدهد که بعثت به دنبال وحدت اجتماعی بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یادآور شد: شیعه و سنی باید به درون نهفته بعثت سریعتر بازگردند و با شناخت این درون نهفته که ایجاد همگرایی است صفوف خود را مستحکم کنند و هر ندای تفرقهافکن و کوشش در زمینه به هم زدن مناسبات را به حاشیه برانند.
حجتالاسلام مبلغی با بیان اینکه همگرایی در دوران کنونی بیشترین، مهمترین و بزرگترین نتایج را به همراه دارد، اذعان داشت: هیچ چیز مانند وحی الهی نمیتواند مناسبات اجتماعی را به صورت انسانی، طبیعی و خالی از مناقشه بسازد و پیامبر اکرم(ص) همگرایی استثنایی را در بین انسانها با قومیت ها /رنگ ها و نژادها و زبان های مختلف ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه شیعه و سنی در منشأ و مبدأ هویت خود مشترک هستند، یادآور شد: مبعث سبب شکلگیری هویت اسلامی شد که اختصاص به گروه شیعه و سنی به طور مجزا ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ابراز داشت: لازم است دانشگاهیان با دلسوزی، خلوص و امکانات فکری، علمی و اجتماعی به سوی شناخت درون محتواهای مبعث بروند و تمرکز بر هویت اسلامی داشته باشند./س