به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به جدی گرفتن فشارخون، بر کاهش نوشیدن قهوه تاکید کرد و اظهارداشت: نوشیدنی ها و مواد غذایی حاوی کافئین، مانند قهوه می تواند سبب بالا رفتن ناگهانی فشار خون شوند.
علی اکبر کمالی اردکانی افزود: کافئین با تنگ تر کردن رگ های خونی و جلوگیری از ترشح هورمون آدنوسین (هورمونی که موجب انبساط و باز شدن رگ های خونی می شود) سبب افزایش فشار خون می شود. این ماده همچنین می تواند با تحریک غده آدرنال سبب ترشح بیشتر هورمون کورتیزول و آدرنالین در خون شود که این به نوبه خود موجب افزایش فشار خون می شود.
وی با بیان این مطلب که
چای سبز بهترین جایگزین قهوه است، تصریح کرد: مطالعات علمی نشان می دهد
چای سبز می تواند برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی مانند فشارخون بالا و لخته شدن خون را کاهش دهد.
این کارشناس صنایع غذایی توصیه کرد: برای داشتن فشارخون طبیعی باید مصرف مواد غذایی همچون نمک، کافئین، آرد سفید و محصولات تهیه شده از این نوع آرد، مانند نان لواش، الکل، غذاهای سرخ شده پرچرب، نیکوتین، شکر و مواد قندی، غذاهای کنسرو شده، اسانس ها و رنگ های افزودنی را به حداقل رساند./س