به گزارش
خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، علیاکبر ولایتی نامزد یازدهمین دوره ریاست جمهوری در گفتگوی تلویزیونی که از شبکه خبر سیما پخش شد، با بیان اینکه همکارانی که ما انتخاب میکنیم افرادی متدین هستند، گفت: کسی که تقوا داشت به بیتالمال دست دراز نمیکند و افرادی را که به آن منتسب هستند را به مشاغلی که خارج از عهده آنها باشد، نمیگمارد یعنی رانتخواری و ویژهخواری را رایج نمیکند.
وی افزود: افرادی که جزو کابینه ما خواهند بود، افرادی باتجربه هستند و نمیخواهند سیاه مشق بنویسند ما دیگر فرصت آزمون خطا نداریم بلکه باید افراد باتجربه را در مشاغل بگماریم.
ولایتی ادامه داد: در دولت ما افرادی متخصص و معتدل خواهند بود که از افراطگرایی به دور باشند ما ضررهای زیادی بخاطر افراطگرایی در طول انقلاب دیدهایم. اسلام با افراطگرایی بیگانه است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما مشورتپذیر هستیم و فکر نمیکنیم دولت ما عقل کل است و از تجربه متخصصان استفاده میکنیم. شعار دولت ما اخلاقگرایی و ثبات در تصمیمگیریها و انتصابهاست.
وی با اشاره به اینکه برخی میگویند افراد کابینهشان سرباز خواهند بود، گفت:معنی آن این است که فرد میخواهد خودش همهکاره باشد درحالی که همه چیز را همگان دانند و وظایف تفکیک شده. اداره کردن دولت بزرگی برای اداره کشور مهمی مثل ایران با این همه مسائل داخلی و خارجی نیاز به بکارگیری متخصصین دارد.
ولایتی خاطرنشان کرد: کسی که به همکاری ما انتخاب میشود باید سردار باشد و اختیارات رئیس جمهور را هر وزیری در حوزه خود داشته باشد و من این اختیار را به آنها خواهم داد. شیوه مدیریت بنده در وزارت خارجه هم همینگونه بود. مدیر باید تا آنجا که میتواند از مداخله و مباشره در حوزه تخصصی هر وزیر خودداری کند.
وی افزود: در غیر این صورت وزرا افرادی بله قربان گو خواهند بود و بله قربانگو کسی است که یا تخصص ندارد و یا جرأت اعمال تخصص خود را ندارد و معنی آن این است که یک نفر در کابینه هر تصمیمی گرفت همه به آن عمل کنند. این دموکراسی و اداره دستهجمعی و استفاده از خرد جمعی نیست.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر قرار است در آینده حکومتی داشته باشیم که حکومتی قوی، هماهنگ،معتدل و مشورتپذیر باشد هر سه قوه باید با هم کار کنند.
وی ادامه داد: دو قوهای که خیلی با هم کار دارند قوههای مجریه و مقننه هستند و بنده اگر بخواهم وزرایی را انتخاب کنم، از ابتدا با مجلس مشورت خواهم کرد نه اینکه به یکباره لیستی بیست و چند نفره به مجلس بدهم و خواستار تایید آنها باشم و در صورت عدم تایید چند نفر از آنها با استفاده از امکانات رسانهای شروع به گله و شکایت از آن قوه کنم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در خصوص انتخاب وزرا از اول باید با مسئولین مجلس مشورت کنیم و در این صورت حتما مجلس بعد از مشورت و توافقها به ما کمک هم خواهد کرد، لذا من نمیتوانم از حالا بگویم که فلان کس وزیر بنده است.
ولایتی با اشاره به سخنان گذشتهاش پیرامون تعیین ظرف زمانی برای ساماندادن به برخی مشکلات اقتصادی اظهار داشت: بنده که این موضوع را مطرح کردم عده ای یا متوجه نشدند و یا به عمد خواستند خلط مبحث کنند و با پوزخندی گفتند فلانی میخواهد ظرف 100 روز اقتصاد ما که این همه مشکل دارد را حل کند.
وی ادامه داد: نه اینگونه نبود. بحث من این بود که اگر اولویتبدنی در بازده زمانی نکنیم حتما دچار مشکل میشویم برخی از مسائل بسیار حاد است و مردم با افزایش قیمت روزانه در برخی موارد مواجهاند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: 100 روزی که بنده مطرح کردم برای مسائل حادی است که روزانه مردم را رنج میدهد یعنی مشکلاتی که باید فورا رفع شود.
ولایتی با بیان اینکه باید رابطه مردم و دولت را بهبود بخشید، گفت: متاسفانه به خاطر قولهایی که دولت به مردم داده و عمل نکرده اعتماد مردم به دولت تخریب شده است.
وی با بیان اینکه باید مشکلات تولید را رفع کرد، افزود: باید مشکل تولیدکنندگان را در مرحله اول رفع کنیم، مثلا برای حل مشکلات مالی آنها میتوان یک دو فوریتی به مجلس داد و ظرف 24 ساعت نتیجه آن را گرفت تا 6 ماه بدهیهای مالیاتی بخشیده شود.
نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه میتوان با اصلاح وضعیت بانکی، شرایط را برای تولید بیشتر در کشور فراهم کرد، گفت: رئیس جمهور باید با اتخاذ تدابیر لازم از افراد متخصص برای کشور استفاده کند. من اقتصاددان نیستم اما درباره مشکلات تولید با افراد متخصص و متصل به اقتصاددانان از جمله اتاق بازرگانی گفتوگو کرده و با آنها مشورت کردهام.
ولایتی با بیان اینکه اقتصاد آینده کشور تولیدمحور است نه توزیع محور، اظهار داشت: بانک مرکزی باید مستقل عمل کند نه اینکه دولت هر وقت پول لازم داشت به سراغ بانک مرکزی برود. بانک مرکزی باید بانکهای خصوصی را کنترل کند.
وی گفت: اگر مردم به بنده اعتماد کرده و رای بدهند در چهار سال آینده برنامه پنجم را دنبال و اقتصاد تولید محور را اجرایی خواهم کرد.
نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه اولین گام در تشکیل بنیان خانواده ازدواج است گفت: در صورت پیروزی در انتخابات برای رفع موانع ازدواج تلاش خواهد کرد.
ولایتی در ادامه با بیان اینکه حمایت از تولید باید همهجانبه باشد افزود: اقتصاد باید تولیدمحور و تولید باید مردممحور باشد. یعنی مردم باید در تولید نقش داشته باشند و نقش خود را ایفا کنند.
وی حرکت در مسیر سیاستهای کلی اصل 44 را برنامه اقتصادیاش دانست و افزود: دولت باید تمام تلاش خود را برای کمک به بخش خصوصی انجام دهد. دولت باید دست از کار بیمه بردارد و تنها بیمه مرکزی که باید خصوصی باشد را مدیریت کند.
نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر 30 درصد از حقوق کارمندان به بیمه تعلق میگیرد که از این مبلغ 20 درصد را کارگران، 7 درصد را کارفرمایان و 3 درصد را دولت پرداخت میکند.
ولایتی با اشاره به پیشرفتهای عظیم کشور در بخشهای مهم اقتصادی و علمی گفت: ایران کشوری با امکانات بالای جغرافیایی و سیاسی است.
وی با اشاره به ویژگیهای راهبردی ایران در منطقه افزود: ایرانی یکی از کشورهای مهم و موثر در منطقه به شمار میآید.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت:هیچ مسئلهای در منطقه نیست که بدون حضور فعال ایران حل شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اگر مسئلهای در لبنان، فلسطین، شبهقاره هند و یا خلیج فارس پیش آید باید ایران در حل موضوعات و رسیدگی آن حضور داشته باشد، خاطرنشان ساخت: مسئله سوریه راه حل سیاسی دارد و بدون حضور ایران امکان حل موضوع سوریه وجود ندارد.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان در خصوص داشتن رابطه با کشورهای همسایه بیان داشت: داشتن روابط دوستانه و همجواری با همسایگان از اهمیت بسیار زیادی برای ایران برخوردار است.
ولایتی با اشاره به همکاریهای بسیار وسیع ایران در عرصه منطقهای افزود: همسایهداری یکی از هنرهای دیپلماسی به حساب میآید که در سالهای اخیر از سوی دولتمردان رعایت نشده است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز 14 خرداد مبنی بر توسعه روابط با تمامی کشورها در جهت افزایش و گسترش روابط دو جانبه و چندجانبه خاطرنشان ساخت: باید از موضوع فلسطین دفاع کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضع جنابعالی در خصوص مباحث هستهای کشور چیست؟ گفت: مسئله هستهای ایران موضوعی کاملا قابل حل است اما باید کار و فعالیتهای بسیاری را در این خصوص انجام داد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه باید با تمامی کشورهایی که در مسئله هستهای و مذاکرات آن مداخله میکنند، صحبتهای بسیاری صورت گیرد، اظهار داشت: ایران دارای حق غنیسازی است و باید کشورهای دیگر این حق را به رسمیت بشناسند.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان ادامه داد: موفقیتها در فعالیتهای صلحآمیز کشور مدیون تدابیر و سیاستهای مقام معظم رهبری است.
ولایتی ادامه داد: حل و فصل موضوع هستهای در آشتی با دنیا میتواند بسیاری از مشکلات کشور را در حوزههای داخلی و دنیا مرتفع کند، به گونهای که اگر حمایت رهبری و مردم نبود ما نمیتوانستیم اقدامات خوبی را در این حوزه به عمل آوریم.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور باید از ظرفیتهای منطقه و بینالمللی برای پیشرفت کشور استفاده کند، تصریح کرد: باید فشارهای ناشی از تحریم را از دوش مردم برداریم و این امر با استفاده از اقتصاد مقاومتی حاصل خواهد شد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در زمان مسئولیت شما نقش وزارت امور خارجه در دوران دفاع مقدس چه بوده است؟ گفت: یقینا در موضوع مربوط به جنگ تحمیلی دیپلماسی جنگ را نادیده بگیریم زیرا به طور حتم رشادتهای رزمندگان اسلام در جبهههای نبرد کمککننده دستگاهها دیپلماسی کشور در تعامل با کشورهای دیگر بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در قضیه قرارداد 1975 و 598 ابتدا صدام حسین جنگ را آغاز کرد، اظهار داشت: با تلاش رزمندگان در طول 8 سال دفاع مقدس آنها توانستند نیمی از اروندرود را متعلق به ایران کنند و صدام حسین را به عنوان مجرم در سازمانهای بینالمللی محکوم کنند.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ما میتوانیم در آینده به گونهای کار کنیم که موضوع هستهای ایران را حل کنیم ادامه داد: باید جایگاه ایران را در سطح منطقه و بینالملل ارتقاء دهیم.
ولایتی افزود: نه تنها باید با کشورهای اسلامی بلکه با تمامی کشورهای جهان باید ارتباطی موثر و کارآمد داشته باشیم بنابراین انشاءالله با کمک دوستانمان در سیاست خارجی موضوع هستهای را پیش خواهیم برد.
انتهای پیام/