مصرف گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به نام لیکوپن (رنگدانه قرمز) در بروز این اثر نقش دارد.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بسیاری از مطالعات در گذشته نشان داده که مصرف گوجه فرنگی موجب محافظت در برابر سرطان، پوکی استخوان و بیماری های قلبی- عروقی می شود.

غلظت بالای لیکوپن در خون موجب 55 درصد کاهش خطر سکته مغزی می شود. در میان 258 مرد با سطح لیکوپن پایین در خون، 25 نفر به سکته دچار شدند در حالی که در بین 25۸ مرد با غلظت بالای لیکوپن در خون، 11 نفر مبتلا به سکته شدند.

همچنین مشخص شده در مردانی که بالاترین غلظت لیکوپن را داشتند، خطر سکته 59 درصد کمتر از سایر افراد بود. این محققان معتقدند که رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات (بیش از 5 واحد میوه و سبزی در روز) خطر سکته را کاهش می دهد.
 
 
منبع: بيترين
برچسب ها: گوجه فرنگی ، سکته ، لیکوپن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار