پايگاه تحليلي "المانيتور" در گزارشي تحت عنوان "دولت آمريکا نيازمند مذاکره با ايران و ترکيه براي يافتن راه حلي ديپلماتيک پيرامون بحران سوريه است" به وزير امور خارجه آمريکا توصيه مي کند که براي رفع بحران سوريه در کنفرانس ژنو تلاش نمايد نظر نمايندگان ايراني را جلب نمايد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری المانيتور ؛ پايگاه تحليلي المانيتور با اذعان به لزوم مذاکره دولت آمريکا با کشورمان بر سر بحران سوريه و نقش مهم  ايران در روند رفع منازعه در سوريه مي نويسد "گزارش اخير منتشر شده از سوي کميسيون مستقل بين المللي تحقيق اين گونه نتيجه گيري مي نمايد که تنها راه رفع بحران سوريه راهکار سياسي و صلح آميز است. اين گزارش پيشنهاد مي کند که "مذاکرات مي بايستي جامع باشد و تمامي طرفين درگير در سوريه در آن حضور داشته باشند. با اين حال واقعيت آنست که روند مذاکرات سياسي در مورد بحران سوريه پيشرفت زيادي نداشته است.

 اخيرا "اخضر ابراهيمي" فرستاده ويژه سازمان ملل متحد و اتحاديه عرب در امور سوريه اظهار داشت که زمان برگزاري کنفرانس ژنو 2 به تاخير افتاده است. وي در اين باره اظهار داشت که کنفرانس در ماه جاري برگزار نخواهد شد چرا که احزاب معارض سوري به نقطه اشتراکي نرسيده اند و ميان آنان اختلاف نظر وجود دارد. در اين ميان، گروه موسوم به "ائتلاف ملي مخالفان سوري" جريان اصلي اپوزيسيون سوريه به همراه گروه تروريستي ديگري موسوم به "ارتش آزاد سوريه" عليه دولت "بشار اسد" رييس جمهور سوريه به اقداماتي مي پردازند. هفته گذشته اما تروريست هاي سوري در شهر "القصير" شکست سنگيني را از سربازان ارتش سوريه متحمل شدند." 

المانيتور با اشاره به کنفرانس "ژنو 2" و کارشکني معارضين سوري در روند برگزاري کنفرانس ژنو مي افزايد "عليرغم مخالفت معارضين سوري خارج از سوريه به منظور شرکت در کنفرانس ژنو "هيثم مزاحم" از رهبران بالارده مخالفان سوري در داخل سوريه در مصاحبه با خبرنگار "المانيتور" اظهار داشت که آنان حاضر به شرکت در کنفرانس ژنو هستند و با انتقاد از کشورهاي غربي خاطر نشان ساخت که تسليح بيشتر تروريست هاي سوري نتيجه اي جز تلفات و خسارات بيشتر و آوارگي مردم سوريه در پي ندارد." 

المانيتور در ادامه با توصيه به آمريکايي ها براي در پيش گرفتن مذاکره با قدرتهاي منطقه اي دخيل در بحران سوريه مي افزايد "دولت آمريکا باید به تبعات تجاوزات نظامي خود عليه کشورهاي ويتنام، افغانستان و عراق توجه کند و پس از آن در مورد تسليح تروريست هاي سوري تصميم گيري نمايد. عليرغم آنکه "جان مک کين" سناتور جمهوريخواه خواستار تشديد ارسال اسلحه براي تروريست هاي سوري و اعلام منطقه "پرواز ممنوع" در آن کشور شده است "پيتر کينگ" از اعضاي کميته روابط خارجي سناي آمريکا اخيرا مخالفت خود با اغرسال اسلحه براي تروريست هاي سوري را اعلام کرد.

 وي در اين باره افزوده است "نمي توانم فکر کنم که چگونه جان مک کين خواستار کمک رساني به تروريست هاي جبهه "النصره" است. در اين رابطه همچنين "کريستوفر ون هولن" سناتور جمهوريخواه آمريکايي نيز نظر مشابهي با نظر کينگ دارد و معتقد است که کمک رساني آمريکايي ها به تروريست هاي سوري "تبعات غير قابل پيش بيني" اي را براي دولت آمريکا در بر خواهد داشت. واقعيت آنست که دولت آمريکا مي بايستي به منظور رفع بحران سوريه بدنبال پيگيري راهکار سياسي باشد." 

"المانيتور" در ادامه توصيه هايي را به دولت آمريکا براي نحوه برخورد با بحران سوريه ارايه مي کند و در اين باره مي افزايد "نخستين مورد آنست که دولت آمريکا مي بايستي در مورد نقش جمهوري اسلامي ايران در کنفرانس ژنو قدري بيشتر تامل نمايد. "محمد خزاعي" سفير دائم ايران در سازمان متحد اخيرا در مصاحبه با "المانيتور" اظهار داشته بود که جمهوري اسلامي از برگزاري کنفرانس ژنو استقبال مي کند. هيچ کشوري به حز روسيه توان تاثيرگذاري و نفوذ بر دولت "بشار اسد" رييس جمهور سوريه را ندارد در نتيجه ايران از مذاکره با طرف آمريکايي در مورد بحران سوريه استقبال کرده است." 

المانيتور در پايان توصيه اي براي ديپلمات هاي آمريکايي به منظور تعامل با ايران دارد و در اين باره مي افزايد ""جان کري" وزير امور خارجه آمريکا و "سرگئي لاوروف" وزير امور خارجه روسيه مي بايستي در کنفرانس ژنو "علي اکبر صالحي" وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و "احمد داووداوغلو" وزير امور خارجه ترکيه را همراهي کنند. اين پيامي براي دوحه و رياض خواهد بود و نشان مي دهد که تمامي طرفين درگير در بحران سوريه مي بايستي به راهکار ديپلماتيک براي رفع بحران در آن کشور متعهد باشند."


برچسب ها: اذعان ، ایران ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار