مديركل حفاظت محيط زيست استان همدان گفت: مهمان ناخوانده همدان حاصل بي تدبيري، بي اعتنايي و بي توجهي انسانها به محيط زيست است.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، قربانعلي محمدپور" در جمع خبرنگاران اظهار كرد: مهمان ناخوانده كه غبار ناميده مي شود ديگر ناخوانده نيست چرا كه با بي تدبيري، بي اعتنايي و بي توجهي موجب شده ريزگردها دعوت شوند.


وي افزود: ميزان ريز گردها در همدان در دو روز گذشته بالاتر از حد استاندارد بوده و در خرداد ماه امسال چندين روز را در اين حالت گذرانديم.

وي ادامه داد: موضوع ريزگردها فرامنطقه اي بوده و در گذشته از طريق مالچ پاشي اين پديده مهار مي شد اما امروزه به واسطه مشكلاتي كه در همسایگان غربي ايران قرار دارند مالچ پاشي انجام نمي شود و تثبيت شنهاي روان و حقآبه هاي تالاب ها و آبرساني به حوزه هاي پايين دست سدها از جمله اقدامات ديگري در مهار پديده گرد و غبار است.

مديركل محيط زيست استان همدان گفت: در استان همدان اقدامات اداره كل محيط زيست از جمله تنوير افكار عمومي و بحث بروز رساني اطلاعات وضعيت جوي و ريزگردهاي استان با مجموعه معاونت بهداشتي و مديريت بحران استانداري به صورت آنلاين پيگيري مي شود كه مخاطرات زيست محيطي به حداقل برسد.

وي تصريح كرد: در خرداد ماه امسال 11 روز بالاتر از حد استاندارد بوده و يك روز در حالت اضطرار را تجربه كرديم.

محمدپور اضافه كرد: پنج شهر استان همدان به ايستگاه پايش اندازه گيري ذرات گرد و غبار مجهز شده و بقيه شهرستانهاي استان نيز از طريق پرتابل اندازه گيري به صورت دستي مجهز شده اند كه در سطح كشور نمونه است.

وي خاطرنشان كرد: در سال 90 حدود 22 واحد به عنوان واحد آلاينده معرفي شد، در سال 91 نيز 28 واحد به عنوان واحد آلاينده و از آغاز سال 92 تا كنون نزديك به 40 واحد به عنوان واحد آلاينده معرفي شدند.

محمدپور به خشكي تالابهاي استان به ويژه تالاب آق گل اشاره كرد و گفت: حقآبه تالابهاي همدان با وجود پيگيري نماينده هاي مجلس دريافت نشده و بسياري از تالابها در خشكي كامل به سر مي برد.

مدير كل محيط زيست همدان گفت: در قبل از دولت نهم 1.7 دهم درصد اراضي همدان تحت مديريت محيط زيست جزو مناطق حفاظت شده بوده و در دولت نهم به 3.2 دهم درصد افزايش يافت.

وي ادامه داد: در 6 ماهه اول امسال بيش از 70 درصد مناطق تحت مديريت مجموعه محيط زيست شناسنامه دار شدند.

محمدپور تاكيد كرد: در انتخابات روز جمعه 24 خردادماه در حوزه شوراهاي اسلامي شهر و روستا و انتخابات رياست جمهوري به كساني راي بدهيد كه به موضوع محيط زيست توجه ويژه داشته باشند و انتظار داريم كانديداها به موضوع محيط زيست به طور ويژه توجه كنند.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر مناطق شكار ممنوع در استان پنج منطقه بوده كه اين مناطق شامل منطقه الوند، آق گل، شيرين سو، تجرك و آبشينه است.

محمدپور ادامه داد: يكي از برنامه هاي مجموعه محيط زيست ارتقاء سطح مناطق شكار ممنوع به مناطق حفاظت شده است.

مدير كل محيط زيست خاطرنشان كرد: به دنبال ثبت غار عليصدر به عنوان اثر طبيعي ملي هستيم همچنين درخت چنار منطقه تويسركان و منطقه علوي همدان نيز براي ثبت شدن به عنوان اثر طبيعي ملي پيگيري خواهد شد.

به گزارش ايسنا؛ نشست خبري اداره كل حفاظت محيط زيست استان همدان در منطقه حفاظت شده نشر و شراء برگزار شد كه خبرنگاران بعد از نشست خبري به بازديد از اين منطقه پرداختند./ج1

برچسب ها: همدان ، مهمان ، محیط زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.