به گزارش
باشگاه خبرنگاران و به نقل از سوره مهر، الماسی درباره این كتاب اظهار داشت: این اثر زندگی داستانی- تخیلی میرعماد الحسنی ؛خوشنویس برجسته دوره صفوی است كه براساس زندگی نامه وی به نگارش درآمده است.
وی ادامه داد: داستان از مسافرت میرعماد ، جوانى با استعدادبه تبریز، آغاز مى شود. دایى او در آنجا صحافى دارد و میر را بهملامحمدحسین خطاط معرفى مىكند. میر ضمن مشق خط، دروسدینى را در مدرسه و حوزه علمیه طالبیه ادامه مىدهد. مدتى بعد به قزوین مىآید و از آنجا روانهسفر حج و زیارت كربلا مىگردد. بعد از مدتى به اصفهان سفر مىكند و پس از شاگردى درمحضر استادان، به قزوین مىرود. با انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان، میر وارد دربار مىشود ......
الماسی افزود: تقریبا 90 درصد هنرمندان دوره صفویه در این داستان ذكرشان آمده است.از خوشنویسان مشهور این دوره گرفته تا نگارگران و نویسندگان كتابخانه شاهی و منشیان و ... اشاره شده است.
وی در مورد عنوان این كتاب هم گفت: چلیپا معانی متعددی دارد از جمله صلیب، زلف و یك حالتی در خوشنویسی برای مورب نویسی است. همچنین این عنوان اشاره دارد به پایان داستان كه میرعماد به دستور غیر مستقیم شاه عباس كشته و به صلیب كیشده می شود. در واقع خوشنویسی كه به چلیپا كشیده می شود.
وی در مورد اهمیت این كتاب برای هنرجویان خوشنویسی هم گفت: من مطمئنم اگر هنرمندان این رشته این كتاب را بخوانند ادعا می كنم كه با 70 درصد مسائل هنر خوشنویسی آشنا می شوند چرا كه این كتاب از بعد اطلاعات در این زمینه سرشار است.
اثر داستانی «چلیپای قلم» در 248 صفحه و در قطع رقعی به زودی توسط سوره مهر منتشر خواهد شد./ي2