به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، در پيام هاي بهداشتي پيشگيرانه براي مقابله با بروز احتمالي تب کنگو آمده است:
* از خوردن جگر خام يا نيم پز جدا خودداري کنيد، از ذبح دام در معابر و منازل بپرهيزيد و گوشت را از فروشگاه هاي مجاز تهيه کنيد.
*گوشت تازه را به مدت 24 ساعت در دماي صفر تا ۴درجه نگهداري و سپس قطعه قطعه و بسته بندي کنيد.
* هنگام تماس با گوشت و جگر و ... حتما از دستکش استفاده کنيد.
* استفاده از لوازم حفاظت فردي از جمله چکمه، ماسک و روپوش هنگام ذبح يا سلاخي دام يکي از راه هاي مهم پيشگيري از ابتلا به بيماري است.
* هرگز کنه هاي روي بدن دام را با دست جدا نکنيد.
* دام مبتلا به تب کريمه کنگو معمولا هيچ علامتي ندارد و مي تواند بيماري را به انسان منتقل کند.
* تشخيص به موقع بيماري و درمان مي تواند جان بيمار مبتلا به تب کريمه کنگو را نجات دهد.
* از تماس با خون و ترشحات بيمار مشکوک به تب کريمه کنگو به جد خودداري کنيد.
* در صورت وجود احتمال به ابتلاي بيماري در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنيد و سابقه تماس با دام و يا مصرف گوشت را شرح دهيد.
* براي پيشگيري از بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو، در کشتارگاه ها و مراکز عرضه گوشت از لباس، چکمه، ماسک و عينک مناسب براي جلوگيري از تماس مستقيم با خون و ترشحات آلوده دام استفاده کنيد.
* تب کريمه کنگو يک بيماري مشترک بين انسان و حيوان است.
* براي مبارزه با کنه و بيماريهايي که به وسيله کنهها به انسان منتقل ميشود، بايد سالانه حداقل ۲نوبت دامها و مکان نگهداري آنها را سمپاشي کرد.
* دامدار محترم، براي پيشگيري از بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو، با بهداشتي کردن مکان نگهداري دام با استفاده از مصالح مناسب مثل سيمان از رشد و تکثير کنهها جلوگيري کنيد.
* دامدار گرامي آيا ميدانيد براي پيشگيري از بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو، سمپاشي مکان نگهداري دام بسيار اهميت دارد؟/س