.
به گزارش
باشگاه خبرنگاران؛ دكتر رضا احمدي با باین این مطلب افزود: در صورت همكاري دولت عراق مي توانيم با اجراي برنامه اي مدون و پنج ساله پديده گرد و غبار را مهار كنيم چون بر پايه موافقت نامه هاي بين المللي همه كشورها موظف هستند كه با پديده بيابان زايي مبارزه كنند.
وي افزود: كانون اصلي گرد و غبار و ريزگردهاي وارده شده به غرب كشور به گستره ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار هكتار در كشور عراق قرار دارد كه اين كانون بحراني شن هاي روان در مسير جريان بادهايي واقع است كه به سمت مرزهاي ايران حركت مي كنند.
احمدي به برخي اقدام هاي انجام شده در شهرستان هاي مهران و دهلران اشاره كرد و يادآور شد: يكي از كانون هاي بحراني حركت شن هاي روان در كشور ايران در شهرستان دهلران با گستره اي ۱۴۰ هزار هكتاري وجود دارد كه خوشبختانه بخش قابل توجهي از آن تثبيت و مهار شده است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان ايلام همچنين اجراي طرح هايي چون مالچ پاشي، نهال كاري در غالب طرح جنگل كاري اقتصادي (جام)، آبخوانداري و پخش سيلاب را از ديگر اقدام هاي موثر در زمينه مبارزه و مهار بيابان زايي و ريزگردها در شهرستان مهران عنوان كرد.
وي گفت: سه هزار هكتار از بيابان هاي استان ايلام تاكنون نهال كاري شده است و امسال نيز در صورت اختصاص بودجه يك هزار ميليارد ريالي از محل اعتبارهاي استاني و ملي برنامه هاي ويژه اي براي مقابله با خشكيدگي درختان بلوط و مهار بيابان زايي در دست اين اداره قرار دارد كه تخصيص اين اعتبار اثرهاي ارزنده اي در مقابله با پديده ريزگردها و خشكيدن جنگل هاي ايلام به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ايرنا، از ۳۲ ميليون هكتار بيايان كشور، شش ميليون هكتار در كانون بحراني شن هاي روان قرار دارد.
۲۷ خرداد در سال نامه جهاني روز مبارزه با بيابانزايي نام گذاري شده است.
آينده مان خشك نشود شعار امسال اين روز است. /س