به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید.*کیهان:
روحاني اصلاحطلب نيست نامزد اصلاحطلبان 10 درصد هم راي نداشتعناصر معارض جمهوري اسلامي با ابراز ترديد نسبت به حسن روحاني ميگويند او اصلاحطلب نيست و مستقل از اصلاحطلبان به عرصه انتخابات آمده و منصوب رهبري در شوراي عالي امنيت ملي است.
در اين زمينه «محمدرضا-ي» همکار فراري نشريات زنجيرهاي به صداي آمريکا گفت: روحاني اصلاحطلب نيست و هيچ اصراري هم ندارد که خودش را اصلاحطلب بنامد. اين در حالي است که آقاي عارف خودش را اصلاحطلب ميدانست. اما چون در نظرسنجيها حتي نظرسنجيهاي اصلاحطلبانه او داراي راي بالايي نبود، اصلاحطلبان از روحاني حمايت کردند.
مرتضي -ک از همکاران متواري گروهک ملي-مذهبي نيز که در پاريس اقامت دارد به يک رسانه اپوزيسيون (راديو کوچه) گفت: آقاي خامنهاي ترجيح داده بود از رقابتهاي انتخاباتي دور باشد. آقاي روحاني نماينده ايشان در شوراي عالي امنيت ملي است به ويژه اين که روحاني از معتمدين نظام بوده و بخشي از جريان راست هم او را بر ديگر رقبا ترجيح ميدهند.
وي در مصاحبه با راديو فردا نيز تصريح کرد: حسن روحاني به اصلاحطلبي شهره نيست هر چند هاشمي و کارگزاران و خاتمي از او حمايت کردهاند. او مورد اعتماد رهبري بوده است.از سوي ديگر عليرضا نوريزاده به شبکه الجزيره گفت: حسن روحاني به هيچوجه اصلاحطلب نبوده و نيست و نماينده رهبري و نزديک به رهبر و همواره ميانهرو بوده است.
اصلاحطلبان که حامي عارف بودند، در نظرسنجيها دريافتند که عارف حداکثر 10 درصد آرا را کسب ميکند.نوريزاده گفت: از نظر رهبري اين انتخابات يک همهپرسي براي نظام ايران بود، زيرا ميخواهد بگويد جمهوري اسلامي وجهه مردمي دارد. نظام زيرکي به خرج داد و انتخابات شوراهاي شهر را با انتخابات رياستجمهوري همزمان کرد.(!) مسئولان نظام هر رايدهنده را که پاي صندوقها رفت نماد وجهه قانوني و مردمي نظام تلقي ميکنند.
گفتني است رجب مزروعي عضو متواري فراکسيون مشارکت در مجلس ششم در مصاحبه با راديو فردا در شب انتخابات گفته بود: روحاني راي بالايي دارد اما اگر هم شکست بخورد، اين مصيبتي براي اصلاحطلبان نيست چرا که آنها نيروي اجتماعي خود را دارند و آن بخشي هم که شرکت نکردند، جنبش سبز را ميسازند. بنابراين شکست روحاني شکست و مصيبتي براي اصلاحطلبان نخواهد بود.
جمهوري اسلامي استاد به بازي گرفتن اپوزيسيون استحماسه حضور دشمنشکن ملت ايران در انتخابات در شرايطي رقم خورد که سردمداران جبهه استکبار وگروههاي اپوزيسيون همسو با آنها تا آخرين روز عليه اين انتخابات سياهنمايي کرده و درصدد از رونق انداختن آن بودند.
مقامات آمريکايي، انگليسي و کانادايي از جمله چهرههاي غربي بودند که به ويژه طي يک ماه اخير عليالدوام مدعي شده بودند انتخابات ايران آزاد و سالم و عادلانه و رقابتي نيست و آن را به مشروعيت نميشناسند. به گزارش العربيه آخرين بار نيز جان کري چهارشنبه گذشته مدعي شد با توجه به رد صلاحيت نامزدها، ما انتخابات ايران را آزاد و سالم نميدانيم و پذيرش چنين ادعايي بسيار سخت است.
همزمان و در حالي که طيفي گسترده از گروههاي ضد انقلاب به تحريم انتخابات پرداخته بودند، شبکه رسانهاي ضد انقلاب سياهنمايي خود عليه انتخابات را شدت بخشيد. به عنوان مثال ارگان گروهک اتحاد جمهوريخواهان روز چهارشنبه در تحليلي تصريح کرد حاکميت روز جمعه حماسه ميخواهد و ما راي نميدهيم. ما با راي ندادن خود از موجوديت اپوزيسيون دفاع ميکنيم. ما نميتوانيم به يکي از اين 6 نفر که بهترينشان، کليددار شوراي امنيت ملي حکومت بوده، راي دهيم.
اخبار روز همچنين نوشته بود: رژيم هر چهار سال يکبار انتصاباتي تصنعي را مهندسي ميکند و متأسفانه برخي از نيروها نيز به خيال روزنه، در سياه چاله ميافتند و خواسته رژيم را تکميل ميکنند. در اين انتخابات هيچ دگرانديشي اجازه شرکت ندارد. افتادن در دام انتخابات مهندسي شده، نشان از استيصال طيفي از اپوزيسيون دارد.
حافظه تاريخي درباره اکبر رفسنجاني مخدوش نشده است. چطور يک شبه از او و نامزدش حر رياحي ساخته ميشود؟ به راستي چرا برخي نيروهاي مستأصل و از تاريخ درس نگرفته، به استقبال فرمان ]آيتالله[خامنهاي براي خلق حماسه پيش ميروند؟ راستي کارشان به کجا کشيده است؟ چرا بايد از عنصر منفوري که در سخنرانيهايش جنبش دانشجويي سال 78 ]آشوبگران تير ماه[ را اراذل و اوباش خواند، حمايت کرد؟ به کجا ميرويم و تا کي بايد خود را سردرگم سازيم؟ اگر ناتوان از امحاء و سرنگوني رژيم هستيم آيا بايد به دامن رژيم و نيروهاي آن پناه ببريم؟
ارگان گروهک اتحاد جمهوريخواهان که از ترکيب چند گروهک منحله تشکيل شده تصريح کرده بود: اين انتخابات انتخابات ما نيست. ما در انتخابات مهندسي شرکت نميکنيم راي نميدهيم و مردم را دعوت به تحريم ميکنيم. در طول چند ماه مطالبه آزادي زندانيان و موسوي و کروبي و تغيير شرايط انتخابات، تا حد ناديده گرفتن اتفاق سال 88 تنازل کرد و مدعي انتخاب بين بدتر و بدتر شديم!
اخبار روز در ادامه نوشت: روانشناسي استيصال را ميشود فهميد اما تمکين به آن را نه!از سوي ديگر وبسايت بيبيسي فارسي در تحليل مفصلي تصريح کرد مخالفان با شرکت در انتخابات، از موسوي و کروبي و ادعاي تقلب عبور کردهاند. بيبيسي ميافزايد: صرف رأي دادن و مشارکت در انتخابات به نظر ميآيد کنشي کم هزينه باشد. اصلاحجويان ادعا ميکنند حتي به شرط عدم ايجاد موجي اجتماعي و يا خوانده نشدن آرا چيز زيادي از دست ندادهاند اما اين کار فوايد غيرقابل چشمپوشي دارد.
تحليلگر بيبيسي در عين حال نوشت: اين جمله که راه رسيدن به دموکراسي تنها و تنها از صندوق رأي- بخوانيد اين صندوق رأي بخصوص- ميگذرد اين روزها بسيار تکرار ميشود. اين جمله معنايي ندارد جز به حاشيه راندن و حذف واقعيت جنبش سبز که از صندوق فراتر رفت.
در حالي که در طي جنبش سبز نيروهاي مياني اين جنبش نيروي خود را به جاي مبارزه با بنيانهاي مادي و زيربناهاي قدرت در خش انداختن به رويه ايدئولوژيک حاکميت صرف ميکردند، همان نيروها امروز در اثبات بيفايده بودن عدم مشارکت ميگويند «نظام به مشروعيت نيازي ندارد.» مهمتر اينکه، در توجيه تقلب نشدن ميگويند تقلب حدي دارد و اگر موجي بزرگ به راه بيفتد حاکميت توان اين ميزان تقلب را ندارد.
بگذريم که پروژه تشکيک در تقلب سال 88 از طريق بخش جزواتي در چند ماه پيش در ميان بخشهايي از اصلاحطلبان کليد خورده بود.
پايگاه اينترنتي اخبار روز نيز معتقد است: «اپوزيسيون کلنگي شده و در حال گدايي رسمي از رژيم و دامن زدن به توهم است.»
واشنگتنپست: مردم ايران دعوت رهبري را اجابت کردنديک روزنامه آمريکايي نوشت رهبر ايران بيامان مردم را به شرکت در انتخابات تشويق ميکرد و مردم ايران نيز اجابت کرده و روز جمعه همين کار را کردند.واشنگتنپست نوشت: تلاش رهبر ايران براي استقبال هرچه گستردهتر مردم از انتخابات در عين حفظ آرامش عمومي موفق بود و صفهاي طويل مقابل حوزههاي راي باعث شد ساعتهاي کار اخذ راي تمديد شود.
اين روزنامه نوشت: آيتالله خامنهاي صبح جمعه راي خود را به صندوق انداخت. هر 6 نامزد از وفاداران به وي بودند که اندک تفاوتي در ديدگاههايشان در مسايل داخلي و خارجي به خصوص موضوع هستهاي وجود ندارد. رهبر عالي ايران هنگام انداختن راي به صندوق بياعتنا به نظر واشنگتن راجع به مسائل داخلي و انتخابات ايران گفت«به تازگي شنيدهام که فردي در شوراي امنيت ملي آمريکا گفته است انتخابات ايران را قبول نداريم، به درک که قبول نداريد.» روي اين خطاب،«جان کري» وزير خارجه آمريکا بود که ماه گذشته در سخناني گفت، انتظار ندارد، انتخابات ايران محاسبه بنيادين او در مورد سياستهاي هستهاي اين کشور را تغيير دهد.
روزنامه سعودي الوطن نيز در سرمقاله خود پيرامون انتخابات ايران تأکيد کرد: سياست کلان ايران با تغيير چهرهها در انتخابات تغيير نخواهد کرد. پست رياست جمهوري به عنوان هرم قدرت اجرايي در کشور و اداره داخلي و خارجي آن محسوب ميشود. به بيان ديگر رئيسجمهوري نميتواند از چارچوب کلي سياستهاي ايران که از زمان برپايي انقلاب (امام) خميني(ره) طي سه دهه گذشته مرسوم بوده است، خارج شود اين مسئله امري قطعي است.
در ادامه سرمقاله اين روزنامه سعودي آمده است: برخي گزارشها حاکيست نفوذ ايران در عراق، سوريه، لبنان و حتي افغانستان، معضلي واقعي براي منافع قدرتهاي بزرگ در منطقه به شمار ميرود. آمريکا و اتحاديه اروپا در شرايط کنوني عمليات نظامي بر عليه ايران را ترجيح نميدهند و ايران نيز به خوبي از اين موضوع آگاه است.
روزنامه لبناني الاخبار نيز نوشت: انتخابات اين دوره رياست جمهوري در ايران بدونکمترين جنجال برگزار شد و هيچ تغييري در سياست خارجي ايران ايجاد نخواهد کرد.
باز هم جوگير شديم و به ساز حاکميت رقصيديم!شکست فضاي تحريم انتخابات به دست محافل مدعي آن، موجي از سردرگمي را در ميان رسانههاي مجازي وابسته به مخالفان جمهوري اسلامي پديد آورده است.به گزارش دويچه وله اين محافل ميگويند که شکست خط تحريم انتخابات و تن دادن به دعوت به شرکت در آن به منزله رقصيدن به ساز حاکميت بوده است.
دويچه وله در گزارشي از اين رسانههاي مجازي نوشت: نويسنده وبلاگ «غوزک پلاتيني» با پوپوليستي خواندن خصوصاً کمپين انتخاباتي حسن روحاني مينويسد: گاه تصور ميکنيم پوپوليسم را ميشناسيم! اما متأسفانه نميتوانيم اين پوپوليسم فراگير و مضحکي را که حول «رأي دادن» به راه افتاده ببينيم. بدون داشتن اصول و منطق متقن جوي راه ميافتد و همه بايد جوگير شوند و هر کس جوگير نشود از ترس تنها ماندن دنبال جماعت ميافتد.
حال بياييد تصور کنيم حاکميت کساني مانند [...] را وارد معرکه نکرده بود و اکنون همه جا سکوت مرگ برقرار بود و پروفايلهاي فيسبوک همه «رأي من در حصر است»، «تا تقلب هست انتخابي در کار نيست» بود و افراد در شبکههاي کاري و خانوادگيشان به هم ميگفتند در اين انتخابات شرکت نميکنيم و نظرسنجيها همه آمار پايين شرکت را نشان ميداد...»
وي سپس مينويسد: «شگفتا که در تئوري از مقاومت منفي دم ميزنند و گاندي مثال ميزنند اما در عمل کارشان فقط [...] رنگکني و رقصيدن به ساز حاکميت است براي پرشور کردن مراسم».
دويچه وله همچنين از قولنوشته يکي از شاهدان کمپين خياباني در فيسبوک مينويسد: «براي من خيلي رقتانگيز بود فضا. تصويرهاي باشکوه زنجيره انساني چارسال پيش از جلو چشمم دور نميشه و برنامههاي خيابوني اين چند روزه، جلوش يه نمايش خندهدار و پوچه براي مني که اون روزها رو ديدم اين برنامهها بيشتر از اينکه هيجانم رو زياد کنه، سرخوردهم ميکنه. برنامههاي خيابوني امروز، بيشتر شلوغبازي و جوگيري بود.»دويچه وله از تمسخر طيفي از اپوزيسيون توسط ديگر خبر داده و نوشته که يکي از کاربران توييتر مينويسد روي قبرشان بنويسيد آن قدر رأي داد که مرد(!)
*وطن امروز:
«استراو» خط را دادوزیر اسبق خارجه انگلیس که مناسبات بسیار نزدیکی با حسن روحانی، دبیر اسبق شورایعالی امنیت ملی داشته است، با اشاره به عدماستفاده از فرصتهای گذشته برای حل مشکلات با ایران گفت: آمریکا و همپیمانانش در زمان خاتمی دچار خطای محاسباتی شدند. شبکه خبری «اسکاینیوز عربی» گزارش داد: «جک استراو» وزیر اسبق خارجه انگلیس با اشاره به عدماستفاده از فرصتهای گذشته برای حل مشکلات با ایران گفت: آمریکا و همپیمانانش در زمان خاتمی دچار خطای محاسباتی شدند.
بنابر این گزارش، جک استراو که در حال حاضر رئیس کميسیون مشترک احزاب درباره ایران در مجلس انگلیس است خواستار ایجاد روابط کامل دیپلماتیک با تهران پس از انتخابات شد. وی افزود: نمیخواهیم اشتباه گذشته را تکرار کنیم، ایالات متحده آمریکا و کشورهای عضو ناتو باید حقیقت وجود ایران را به رسمیت بشناسند. درست است که تعامل با ایران سخت است ولیکن اجتنابناپذیر است. امیدوارم وزیر خارجه کنونی پس از انتخابات، تمام تلاش خود را برای ایجاد روابط کامل دیپلماتیک با ایران انجام دهد، ناچاریم با آنان مذاکره کنیم هرچند سخت باشد.
شرط آمریکاییها برای پذیرش منافقیناحتمال پذیرش تعدادی از اعضای منافقین که در حال حاضر در کمپ لیبرتی بغداد مستقر هستند از سوی آمریکا وجود دارد. چند تن از مقامات آمریکا از انتقال احتمالی عدهای از منافقین به این کشور خبر دادند ولی آن را به جدایی این افراد از سازمان منافقین منوط دانستند. خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از تنی چند از مقامات آمریکایی اعلام کرد احتمال پذیرش تعدادی از اعضای منافقین که در حال حاضر در کمپ لیبرتی بغداد مستقر هستند از سوی آمریکا وجود دارد. بنابر گزارش پایگاه اطلاعرسانی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، آنها در ادامه افزودند در ازای انتقال این افراد به آمریکا از آنها انتظار میرود که از سازمان مجاهدین خلق جدا شوند.
این سازمان از ابتدای شکلگیری فهرست تروریستی آمریکا در سال ۱۹۹۷ در این فهرست قرار گرفت و قریب به ۱۵ سال متمادی در آن حضور داشت ولی در نهایت با پرداخت هزینههای سرسامآور و برگزاری تجمعها و خرید سیاستمداران بازنشسته آمریکایی و اروپایی توانست خود را از آن خارج کند.
دولت عراق در اقدامی قانونی و توافقی که در دسامبر سال ۲۰۱۱ میلادی با سازمان ملل انجام داد حدود ۳۰۰۰ تن از اعضای این گروهک تروریستی را از کمپ اشرف که نزدیک به 3دهه از آن به عنوان یک پایگاه نظامی استفاده میکردند به کمپ لیبرتی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد منتقل کرد تا پس از بررسی وضع پناهندگی آنها توسط کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به کشورهای ثالث منتقل شوند.
گفتنی است نخستوزیر آلبانی پس از دیدار با معاون وزیر خارجه آمریکا و نماینده ویژه سازمان ملل در عراق در اواسط ماه مه میلادی، پیشنهاد پذیرش ۲۱۰ تن از این افراد به خاک کشورش را داد ولی سخنگوی این سازمان بلافاصله این پیشنهاد را رد کرد ولی پس از گذشت 2 ماه و اظهارنظر مقامات سازمان ملل و وزارت خارجه آمریکا مبنی بر کارشکنی منافقین و همکاری نکردن رهبران آنها برای خروج اعضای خود از عراق ۱۴ نفر و به دنبال آن ۳۰ نفر دیگر از اعضای این گروهک به آلبانی منتقل شدند.
قرضاوی: ایرانیها مشرک هستند!یوسف قرضاوی مفتی دربار آلثانی در قطر، در ادامه حملات لجامگسیخته خود علیه جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت در منطقه، با توهین دوباره به ایران، نظام دمشق و حزبالله، مدعی شد: «ایران هیچ ارتباطی با اسلام ندارد و مردم ایران مشرک به خداوند متعال هستند».
به گزارش شبکه العالم، با گذشت زمان و تحولات سریع در اوضاع سیاسی منطقه، ماهیت و رویکرد قرضاوی و همقطارانش در زمینه دشمنی با ایرانیان و تشیع و صدور فتوای قتل شیعیان به بهانه مقابله با فتنه و بیان ادعاهایی که هیچ ارتباطی با رسالت آسمانی اسلام ندارد، بیش از پیش آشکار میشود. قرضاوی که با مشروع دانستن قتل غیرنظامیان نقشی مستقیم در زمینه تشدید فتنه در میان مسلمانان داشته است، در کنفرانس موسوم به «موضع علمای امت نسبت به مساله سوریه» در قاهره، در کمال گستاخی مدعی شد، حکام کنونی ایران که از نظام بشار اسد رئیسجمهور سوریه حمایت میکنند، متعصب هستند و بویی از اسلام نبردهاند.
وی ادامه داد: کسانی که با مسلمانان در القصیر و سایر مناطق سوریه میجنگند، از اسلام بویی نبردهاند. بشار اسد اعلام کرده لائیک است لذا کسانی که با ما میجنگند، جنگشان مذهبی است. قرضاوی، حزبالله و نظام دمشق را به طایفهگرایی کینهتوزانه و تلاش برای نابودسازی اهل سنت در جنگ کنونی سوریه متهم کرد و افزود: جنگ در سوریه، قومی نیست بلکه علیه اسلام است لذا از مسلمانان مالزی، اندونزی، سنگال، استرالیا و سایر کشورها میخواهم در سوریه بجنگند. قرضاوی با درخواست از کشورهای عربی برای حمایت بیشتر از مخالفان سوری، گفت: وقت آن رسیده که کشورهای عربی، «عربیت» خود را قدرتمندانه نشان دهند و از بشار و افرادش انتقام بگیرند.
*آرمان:
سفر با هواپیمای اختصاصیشنیده شد که بر اساس بررسیهای یک نهاد نظارتی، یکی از مسئولان ارشد اجرایی با ارسال ابلاغیهای به یکی از معاونین رئیسجمهور، اعلام کرده است که هیات دولت مجوز سفر وی به کشور تایلند با هواپیمای اختصاصی را صادر کرده است. خراسان نوشت: بر اساس گزارش نهاد مذکور، تعدد سفرهای مسئولان دولتی با هواپیمای اختصاصی، اگرچه قانونی است اما با شعارها و رویکردهای اعلامی دولت در تعارض است.
مستند احمدینژاد ساخته میشودشنیده شد که مجید مرادی، مستندساز عضو گروه مستند آزاد اعلام کرد بهزودی مستندی درباره احمدینژاد میسازد. تسنیم نوشت: مرادی که در کارنامه خود مستندهای «داستان یک انقلاب» و «عبور از خط آتش» را دارد سوژه اصلی ساخت این فیلم را برگرفته از مستند جدید بیبیسی علیه محمود احمدینژاد اعلام کرد.
نظر آمانو درباره انتخابات ایرانشنیده شد که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره انتخابات ایران اظهارنظر کرد. باشگاه خبرنگاران نوشت: یوکیا امانو گفته است: «نمیتوانم درمورد نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ایران گمانهزنی کنم با این حال از دیدگاه آژانس میتوانم بگویم که ما مایل به مذاکرات سازنده با جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به نتیجهای مطلوب هستیم.» وی همچنین اظهار کرد که زمان دور بعدی مذاکرات آژانس با نمایندگان هستهای کشورمان مشخص نیست.
حضور روحانی در وزارت کشور تکذیب شدشنیده شد که سایت آفتاب حضور حسن روحانی را در وزارت کشور تکذیب کرد. افکار نیوز نوشت: این سایت بدون ذکر منبع خود نوشته است؛ «حضور دکتر حسن روحانی در وزارت کشور، برای دیدار و رایزنی با مسئولان برگزاری انتخابات تکذیب شد.» پیش از این سایت خرداد اعلام کرده بود حسن روحانی، «نامزد منتخب اصلاحطلبان» جهت دیدار و رایزنی با مسئولان وزارت كشور در آستانه اعلام نتایج آراء راهی وزارت كشور شد.
مدیرمسئول فردا دادگاهی میشودشنیده شد که نماینده حقوقی ریاستجمهوری گفت: مدیرمسئول سایت خبری تحلیلی فردا با شكایت معاونت حقوقی ریاستجمهوری در دادگاه مطبوعات محاكمه میشود. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ روحا... بشارت اظهار کرد: دادگاه رسیدگی به اتهامات مدیرمسئول سایت خبری تحلیلی فردا در شعبه ۷۸ دادگاه كیفری استان تهران به ریاست قاضی باقری و با حضور اعضای هیات منصفه مطبوعات امروز برگزار خواهد شد. نماینده حقوقی ریاستجمهوری ادامه داد: اتهام مدیر مسئول سایت فردا نشر اكاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی است.
سفر به دبی حرام است!شنیده شد که یک مبلغ وهابی عربستانی با صدور فتوایی سفر به دبی را به علت وجود منکرات در این شهر حرام دانست. جام به نقل از العالم نوشت؛ فتوای «محمد الشنار» مبنی بر حرام بودن سفر به دبی به علت وجود منکرات در این شهر، خشم و تمسخر مردم عربستان را به همراه داشته است.
وی با انتشار پیامی در صفحه اجتماعی خود در پاسخ به سوالی درباره حکم سفر به دبی نوشت: خانمی از من درباره حکم سفر به دبی بدون همراه داشتن مَحرَم سوال کرده است. من در پاسخ به وی اعلام میکنم که به علت گسترش منکرات در دبی سفر به این شهر به همراه محرم یا بدون آن جز در صورت ضرورت جایز نیست، و سفر به آن بدون همراه داشتن محرم گناه بزرگتری است.
واکنش رژیم اسرائیل به انتخابات ایرانشنیده شد که وزیر جنگ رژیمصهیونیستی در دیدار با وزیر دفاع آمریکا در واکنش به یازدهمین دور از انتخابات ریاستجمهوری ایران اعلام کرد که انتخابات ایران هیچ تغییری در سیاستهای تهران ایجاد نمیکند. فارس به نقل از جروزالم پست نوشت؛ موشه یعلون در دیدار با «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا در دفتر پنتاگون در واشنگتن تصریح کرد: ما بسیار از پیشرفتهای پروژه هسته ای ایران نگران هستیم و از آنچه که نمیدانیم نگرانیم.
ایران سیامین تولیدکننده برق هستهایشنیده شد که شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم در بخشی از گزارش سالانه خود موسوم به «مرور آماری انرژی جهان 2013» از تولید معادل 4/560میلیون تن نفت، برق هستهای در سال 2012 در جهان خبر داد. تسنیم نوشت؛ تولید برق هستهای در جهان طی این سال با کاهش 9/6درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. این گزارش که برای شصتودومین سال متوالی منتشر شده است برای نخستینبار ایران را بین کشورهای دارای برق هستهای قرار داده است.
بدین ترتیب ایران در سال 2012 بهعنوان سیامین کشور تولیدکننده برق هستهای در جهان شناخته شده است. تولید برق هستهای ایران در سال 2012 معادل انرژی 300 هزار تن نفت بوده است. سهم ایران از کل برق هستهای تولیدی در جهان طی این سال 1/0درصد اعلام شده است که با تولید برق هستهای در سوئیس برابر بوده است.
کشته شدن تعدادی از منافقینشنیده شد که در حمله موشکی به مقر منافقین در عراق تعدادی از آنان کشته و زخمی شدند. بولتننیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه از بغداد نوشت: سازمان ملل متحد اعلام کرد: در حمله موشکی به اردوگاه منافقین در نزدیکی بغداد شماری از آنان کشته یا زخمی شدند. این خبرگزاری به تعداد کشتهها و زخمیها اشارهای نکرد.
اخبار ضد و نقیض درباره مرگ مبارکشنیده شد که برخی منابع مصری از مرگ «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر در بیمارستان زندان طره خبر دادند. به گزارش «کل الوطن»، برخی منابع مصری گزارش دادند که مبارک در بیمارستان زندان طره مُرده و روز یکشنبه آینده این خبر به طور رسمی اعلام خواهد شد.تعدادی از فعالان سایتهای اجتماعی این خبر را ذکر و اشاره کردند که مبارک ساعاتی قبل مُرده است.
«طارق العوضی» عضو حزب مصر دموکراتیک در صفحه شخصی خود در فیسبوک نوشت: اخبار موثق درباره مرگ مبارک در زندان طره وجود دارد و طی ساعات آینده خبر مرگ وی اعلام خواهد شد.از سوی دیگر سایت «أنا آسف یاریس» بزرگترین سایت طرفدار مبارک در فیسبوک خبر مرگ مبارک را رد کرد.در این سایت آمده است: ما تاکید میکنیم که مبارک در صحت کامل بسر میبرد و از کاربران محترم میخواهیم که از منبع اطلاعاتی که درباره مبارک در سایتهای اینترنت و سایتهای اجتماعی منتشر میشود، اطمینان حاصل کنند.
*خراسان:
دولت ساختمان جهادکشاورزي را از قوه قضائيه گرفتدر حالي که دولت چند سال قبل، ساختمان اصلي وزارت جهاد کشاورزي را به قوه قضائيه واگذار کرده بود، شنيده شده اخيرا مصوبه اي از سوي هيئت دولت به وزارت راه و شهرسازي ابلاغ شده که بر اساس آن سازمان ملي زمين و مسکن مکلف است نسبت به فروش اين ساختمان به مساحت ۷۹۴۷ مترمربع به قرارگاه خاتم الانبياء با ترک تشريفات مزايده و به قيمت کارشناسي روز اقدام و وجوه حاصل از فروش را تحت عنوان ساير منابع به حساب وزارت راه و شهرسازي واريز کند.
تعلل در گسترش روابط با کشورهاي مشمول بيداري اسلاميگفته مي شود بر اساس بررسي کارشناسان يک نهاد نظارتي، در حالي که تعدادي از کشورهايي که طي سالهاي گذشته در آنها انقلاب اتفاق افتاده و بيداري اسلامي در مردم آنها موج مي زند، داراي پتانسيل فراواني براي افزايش تعاملات اقتصادي هستند و اين تعاملات تاثيرات فرهنگي و اجتماعي زيادي نيز به همراه دارد، هيچ برنامه و اقدام مدوني براي استفاده از اين ظرفيت انجام نشده است و کشورهاي شرقي و غربي، جاي ايران را در اين عرصه پر کرده اند.
*تهران امروز:دوره جبران آسيبهاي 8 سال اخير آغاز شده استاحمد توكلي، نماينده اصولگراي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مشاركت گسترده مردم در انتخابات گفت: اين مشاركت مردم در داخل موجب شادي طرفداران نظام شد و در خارج ابزار را از دست دشمنان گرفت؛ نتيجه آرا هرچه باشد، چه در مرحله اول آقاي روحاني پيروز شده باشد و چه انتخابات به مرحله دوم بكشد، در سرمايه بزرگي كه به وجود آمده و براي همه مردم و كشور ايران است، تاثيري ندارد.وي با بيان اينكه همانگونه كه رهبر معظم انقلاب پيشبيني كرده بودند، حماسه ديگري خلق شد كه ناظران داخلي و خارجي را شگفتزده كرد، ابراز اطمينان كرد كه اين انتخابات سرآغاز دورهاي جديد براي جبران آسيبهاي 8 سال اخير خواهد بود.
چرايي سكوت مسئولانمحمد دامادي، نماينده مردم ساري در مجلس با انتقاد از گسترش روز افزون ساختوسازهاي بيرويه در حريم درياگفت: افرادي كه در حريم دريا ساختوسازهاي غيرمجاز انجام ميدهند يا متمولان داراي توانايي مالي يا افراد صاحب نفوذ هستند. چرا كه مردم عادي توانايي قرار گرفتن در مقابل قانون را ندارند.وي يادآور شد: يكي ديگر از معضلات جدي در برابر مقابله با ساختوسازهاي بيرويه سواحل درياها وجود راهحلهايي براي دور زدن قانون است.
منتخب مردم بايد روحيه تعامل داشته باشدحجتالاسلام والمسلمين محسن غرويان عضو هيات علمي جامعه المصطفي العالميه در گفتوگو با فارس با اشاره به اينكه مسئولان نظام بايد به خواستههاي مردم توجه كنند اضافه كرد: مسئولان بايد دست از تفرقه بردارند و ملت را به سمت اتحاد و همدلي حركت دهند. وي با اشاره به اينكه مسئولان بايد دست از تفرقه بردارند و ملت را به سمت اتحاد و همدلي حركت دهند، تصريح كرد: منتخب مردم بايد روحيه تعامل داشته باشد.
تحليل افروغ از چرايي مشاركت گسترده مردم در انتخاباتدكتر عماد افروغ، استاد دانشگاه و فعال سياسي و فرهنگي با اشاره به اينكه قطع نظر از اين وفاداري و التزام كلي كه هميشه از سوي مردم شاهد بوديم، اين دوره رياست جمهوري تفاوتهايي با دورههاي گذشته داشت، اظهار داشت: يكي آرايش كانديداها بود كه كاملا حالت طيف گونهاي را تداعي ميكرد و از حالت قطبي خارج شده بود.
هميشه بايستي اين نكته مورد توجه قرار گيرد كه حضور حداكثري در گرو حضور كانديداهاي متكثر و متناسب با سلايق و ديدگاههاي مختلف است. در انتخابات گذشته اين حضور طيفي را آنچنان پررنگ نميديديم، اما در اين دوره مشاهده كرديم كه افراد مناسب با سلايق خودشان قدرت انتخاب داشتند، چون كانديداها متكثر بودند.
افروغ با بيان اينكه قطع نظر از اينكه جرياني سعي كرد آن را قطبي كند، قطع نظر از اين قطبي شدگي دفعي و تا حدودي تصنعي، در كل آرايش كانديداها طيفيتر از گذشته بود، تصريح كرد: اين عامل را هم براي حضور گسترده مردم بايد موثر دانست. به واقع بخشي از عوامل را بايد در سياستهاي دولت مستقر جستوجو كرد كه اتفاقا بيش از آنكه مردم به برنامهها و استراتژيهاي داوطلبان نه گفته باشند به سياستها و رفتارهاي دولت مستقر نه گفتند.
وي با بيان اينكه بسياري از مفاهيمي كه كانديداها مطرح ميكردند مشترك بود و همه از اخلاق، گراني و عزت و شخصيت انسانها ميگفتند، اذعان كرد: به نظرم ميتوان اين را تحليل محتوا كرد كه چند درصد از شعارها و برنامههاي ملي كانديداها مشترك بود. به نظرم اين يك نه به سياستها و رفتارهاي دولت مستقر بود كه اتفاقا صداي همه را بلند كرده است.
واقعا فقط اينگونه نبود كه منتقدين دولت فعلي از جناح اصلاحطلبان باشند اتفاقا پررنگترين نقد نسبت به دولت مستقر را از سوي دولت اصولگرايان شاهد بوديم. همه اينها دست به دست هم داد، ممكن است برخي از سياستها و تهديدهاي خارجي هم موثر بوده باشد. به نظرم اين عواملي كه ذكر كردم عوامل اساسي شكلگيري اين حماسه عظيم بود.
ملت ايران براي تداوم انقلاب هيچ ترديدي به خود راه نميدهدمحمدنبي حبيبي دبيركل حزب موتلفه اسلامي گفت: مردم ايران براي چنددهمين بار اعلام كردند كه براي تداوم انقلاب اسلامي هيچ ترديدي به خود راه نميدهند.وي با اشاره به اينكه حضور و استقبال مردم در انتخابات بسيار گسترده بود، خاطرنشان كرد: من معتقدم آنچه رهبري درباره ضرورت حضور مردم در انتخابات يادآوري كردند به صورت كامل تحقق پيدا كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه دشمن بهدنبال حضور كمرنگ مردم در پاي صندوقهاي راي بود، اظهار كرد: دشمن درصدد بود تا نشان دهد كه مردم نسبت به انقلاب سرد شدهاند اما اين خواست شيطاني دشمنان مثل گذشته نه تنها برآورده نشد بلكه مردم نشان دادند هرگاه دشمن تصميم ميگيرد براي تحقق نيات خود حضور مردم را كمرنگ كند، آنها حضور چشمگيري در صحنهها خواهند داشت.
دبيركل حزب موتلفه اسلامي به ايسنا گفت: مردم مشكلاتي دارند و ممكن است انتقاداتي هم داشته باشند اما مسائل روزمره را با مسائل اصلي انقلاب مخلوط نميكنند و پاي انقلاب ايستادهاند.حبيبي در ادامه با بيان اينكه «در كليت سياست خارجي و مسئله هستهاي با تغيير رئيسجمهور، تغيير خاصي رخ نميدهد»، خاطرنشان كرد: رعايت سياستهاي كلي نظام در سياست خارجي و مسائل هستهاي موجب پيشرفت كشور شده است.
با اين حال ممكن است در مذاكرات تفاوتهاي سليقهاي به وجود بيايد اما دشمن نبايد خيال كند كه با تغيير رئيسجمهور، ملت و رهبر ايران از مواضع قبلي خود كه همان تاكيد بر حق برخورداري از دانش هستهاي است، كوتاه ميآيند و تغييري در اين مسير رخ ميدهد.اين فعال سياسي در پايان گفت: ما در آينده هم شاهد پايداري ملت و رهبري ايران براي برخورداري از دانش هستهاي خواهيم بود.
*جمهوری اسلامی:
واقعیتی که در بحبوحه انتخابات آشکار شدانتخابات رياست جمهوري 24 خرداد، واقعيتهاي زيادي را كه زير پوست جامعه بود آشكار كرد. يكي از اين واقعيتها فاصلهايست كه بسياري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از جامعه و مردم دارند. نامههائي كه با امضاءهاي يكصد و پنجاه نفره و يكصد و شصت نفره در حمايت از بعضي نامزدهاي رياست جمهوري منتشر شدند و بعضي تحركات ديگر عدهاي از نمايندگان مجلس در تقويت جريان افراطي، از اين قبيل است. اين از عجايب است كه وكلاي مردم به طرفي ميروند كه موكلين آنها درست در نقطه مقابل آنها حركت ميكنند. فاعتبروا يا اوليالابصار!
حسن روحاني در قم هم اول شددكتر حسن روحاني در قم هم اول شد. به گزارش خبرگزاري ايلنا، رئيس هيات اجرايي ستاد انتخابات استان قم با اعلام پايان شمارش آراي رياست جمهوري در استان قم، تعداد آراي كانديداهاي رياست جمهوري را اعلام كرد كه براين اساس حسن روحاني در صدر قرار گرفت.
اسماعيل زارعي كوشا فرماندار قم و رئيس هيات اجرايي ستاد انتخابات استان قم گفت: در استان قم 708 هزار و 361 نفر واجد شرايط شركت در انتخابات بودند كه از اين تعداد 546 هزار و 665 نفر پاي صندوقهاي راي حاضر شده و در انتخابات شركت كردند كه نرخ مشاركت 77 درصدي را نشان ميدهد.
وي افزود: براساس 544 هزار و 92 رأي مأخوذه، باطله و غيرباطله آقاي روحاني با 201 هزار و 677 راي اول شد. اين واقعه از اين نظر كه دو نفر ديگر از نامزدهاي رياست جمهوري توسط دو طيف از حوزه علميه حمايت شده بودند و در عين حال دكتر روحاني كه مورد حمايت آنها نبود بيشترين رأي را آورد، اهميت زيادي دارد و ضمناً نشان دهنده گرايش مردم اين شهر به روحانيت نيز ميباشد.