به گزارش
باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ مریم مومنی در این باره گفت:سنبل الطیب یا علف گربه، گیاهی علفی و چند ساله می باشد و بیش از هزار سال است که از این گیاه استفاده می شود. وی با بیان اینکه ریشه های این گیاه بصورت افشان به ساقه های زیرزمینی آن متصل گشته و بهم پیچیده است ادامه داد: ساقه زیر زمینی و ریشه این گیاه در طب سنتی به عنوان دارو مصرف می شود. این کارشناس گیاهان دارویی گفت:سنبل الطیب دارای بویی مطبوع است و گربه بوی این گیاه را از فواصل دور تشخیص داده به طرف آن می رود و در اطراف آن به جست و خیز می پردازد و از بوی آن مست می شود به همین دلیل توصیه می شود در زمان خشک کردن این گیاه در مکانی دور از دسترس این حیوان باشد.
وی ادامه داد: گلهای سنبل الطیب به رنگ سفید یا صورتی و به صورت خوشه ای است و قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولاً از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده می شود.
مومنی با بیان اینکه سنبل الطیب پس از خشک شدن برنگ قهوه ای در می آید و طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است ادامه داد: عطر آن پس از خشک شدن بیشتر می شود اما مصرف تازه این گیاه بهتر و موثرتر از مصرف ریشه خشک آن است.از این گیاه به شکل سنتی برای ناراحتیهای قلب و اعصاب استفاده می شود بطوریکه با ترکیب این گیاه با مقداری گل گاوزبان و لیمو عمانی به شکل دمکرده میل می نمایند.
این کارشناس گیاهان دارویی ادامه داد: این گیاه دارای خواص درمانی برای رفع اضطراب، بیخوابی، هضم غذا، رفع دلپیچه و ضد تشنج می باشد و دارویی که از این گیاه ساخته و در بازار عرضه گردیده است به نام والرین می باشد که در تنش هاي عصبي ، اضطراب و بي خوابي کاربرد دارد.
وی تاکید کرد:اثرات جانبی تحقیقات مختلف نشان می دهد که این گیاه در مقایسه با داروهای شیمیایی که اثرات خواب آلودگی در حین رانندگی دارند هیچ گونه اثر مخربی روی توانایی افراد برای رانندگی و کار با ماشین آلات مختلف ندارد ./ع