کوروش جعفریان متخصص تغذیه و رژیم درمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه ورم پا یک علامت است و جزء دسته بیماری ها محسوب نمی شود گفت: 60 درصد از وزن بدن را آب تشکیل می دهد که 3/1 آن در خارج از سلول هاست، اگر این مقدار به هر دلیلی افزایش پیدا کند به علت جاذبه می تواند در قسمت های پایین بخصوص پا تجمع پیدا کند که این امر عامل ایجاد ورم مي شود.
وی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در ایجاد ورم پا دخیل هستند گفت: مشکلات عروقی و برگشت سیاه رگ ها به قلب و ایجاد بیماری واریس، بیماری های کلیوی، بیماری های کبدی و استفاده از داروهای کورتونی، فشار خون، دیابت و مصرف غذاهای شور ممکن است باعث ایجاد ورم پا شوند.
جعفریان با اشاره به اینکه ورم پا در دوران بارداری نیز اتفاق می افتد افزود: اگر مادر دچار بیماری افزایش فشار خون باشد موجب تشدید ورم پاها خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان خاطر نشان کرد: تنظیم رژیم غذایی و انجام ورزش های مناسب و مرتبط نقش موثری در کاهش ورم پا دارد اما اگر کسی با علائمی از جمله مشکلات گوارشی، درد، تهوع ، سردرد و سرگیجه همراه باشد باید حتما با توجه به علت، نسبت به درمان اقدام شود.