در حال حاضر پديده رواج جوك‌هاي پيامكي با مضامين ديني را مي‌توان حمله سازمان يافته و برنامه‌ريزي شده‌اي تلقي كرد كه اعتقادات عامه مردم را هدف قرار داده و جاي دريغ دارد كه گفته شود گاه حتي خواص نيز تحت تاثير چنين جوك‌هايي قرار مي‌گيرند و آن را در محافل و مجالس نقل كرده و يا به ديگران پيامك مي‌فرستند!

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،چندي است پديده زشت و بسيار ناپسندي در جامعه ما نمودار شده كه داراي عواقبي بسيار خطرناك و نگران‌كننده است و حكايت از دسيسه موذيانه و حساب شده‌اي دارد كه با نگاهي عميق به آن مي‌توان دريافت كه هدف از به كارگيري چنين روشي حمله به اصل و ريشه است.

رواج پيامك‌ها در جامعه ما و استقبال عامه- خصوصا جوانان و نوجوانان- از آن امري است كه همپاي ديگر جوامع نمي‌توان منكر آن شد، ليكن به نظر مي‌رسد كه اين پديده به تدريج از جنبه عادي و حتي سرگر‌م‌كننده آن خارج شده و متاسفانه به ابزاري جهت سوء استفاده‌كنندگان تبديل شده است.

در مقايسه با ساير وسايل ارتباط جمعي، تلفن همراه وسيله خصوصي‌تري محسوب مي‌شود كه انتظار مي‌رود چنين حريمي كمتر مورد اغراض و دست‌درازي‌ها قرار گيرد اما جاي دريغ دارد كه برخلاف تصور رايج، چنين همراهي هميشه و همه جا، تحت اراده و اختيار صاحب آن قرار ندارد و چه بسيار حريم شخصي افراد، بي‌آنكه خود ملتفت ماجرا باشند، شكسته مي‌شود.

عصر جديد، عصر اطلاعات و نبردهاي سايبري است و در چنين هنگامه‌اي دشمنان با برنامه‌هاي بسيار پيچيده و نامرئي درصدد چيرگي در اين ميدان هستند و به همين سبب مي‌توان گفت كه در هيچ عصر و در هيچ نسلي شمار قربانيان تا اين اندازه فزوني نداشته و علت اين فراواني بي‌ترديد در ساده‌انگاري‌هايي نهفته است كه بسيار خسارت‌آفرين بوده است.

تكنولوژي مدرن اگرچه بر توانايي‌هاي آدمي افزوده است و در عرصه ارتباطات، امكاناتي را پديد آورده كه حتي آن را مي‌توان در امتداد و مكمل حواس به شمار آورد اما نبايد از اين واقعيت غفلت كرد كه اگر در جامعه طريقه صحيح استفاده از اين وسايل آموزشي داده نشود و يا به عبارتي ديگر اگر اشخاص نسبت به معايب و مضرات آنچه كه در اختيار دارند آ‌گاه نشوند، چه بسا از اين طريق متحمل خسارت و صدمات جبران‌ناپذيري شوند كه سايه سياه آن بر زندگي آنان همواره سنگيني نمايد. پروژه استحاله تدريجي اكنون مدتي است كه با هدف تقدس‌زدايي، معتقدات و مقدسات جامعه را نشانه رفته و به شكل موذيانه‌اي خود را در لباس جوك‌هايي استتار كرده كه داراي مضامين مذهبي است.

اگرچه اسلام، آيين خوشرويي و شادي است و نقل لطيفه‌هاي خوب و شادي‌آ‌ور را منع نكرده است اما شوخي كردن در اين آيين از اندازه و حدود خاص و معيني برخوردار است و به عبارت ديگر شوخي‌هايي كه جنبه‌ تمسخر و استهزاء داشته باشند مجاز شمرده نشده و هرگونه شوخي با باورها و مقدسات نيز نهي و مذموم شمرده شده است.

در حال حاضر پديده رواج جوك‌هاي پيامكي با مضامين و موضوعات ديني را مي‌توان حمله سازمان يافته و برنامه‌ريزي شده‌اي تلقي كرد كه اعتقادات عامه مردم را هدف قرار داده و جاي دريغ دارد كه گفته شود گاه حتي خواص نيز تحت تاثير چنين جوك‌هايي قرار مي‌گيرند و آن را در محافل و مجالس نقل كرده و يا به ديگران پيامك مي‌فرستند!

محتواي نازل اين جوك‌ها ظاهرا جنبه شوخي و سرگرم كنندگي دارد، اما در واقع پوششي براي تمسخر معتقدات و سبك شمردن احكام مي‌باشد و بعضي از اين جوك‌ها با نظر به عملكرد بعضي از مسئولين، رنگ و لعاب سياسي نيز دارد. مفاهيم و موضوعاتي كه معمولا دستمايه چنين جوك‌هايي است عبارتند از:

- به سخره گرفتن آيات قرآن كريم

- شوخي با انبياي الهي، پيامبر اكرم (ص) و اهل بيت (ع)

- استهزاء احكام، اصول و فروع دين

- تمسخر شخصيت‌ها و علماي ديني بويژه انديشوران دين باور معاصر.

فرستنده چنين پيامك‌هايي عموما نامشخص است و گاهي نيز برخي از دوستان و آشنايان، نادانسته و ناآگاهانه چنين پيامك‌هايي را به ديگران نيز ارسال مي‌كنند كه چه بسا اگر نسبت به نتايج و پيامدهاي شوم اين پديده آگاهي داشته باشند هرگز خود را وسيله‌اي براي نشر چنين منكري نخواهند كرد.

به نظر مي‌رسد در شرايط فعلي با اطلاع رساني وسيع در اين زمينه، مي‌بايست تمامي آحاد جامعه را نسبت به چنين دامي، هوشيار كرد. زيرا تا هنگامي كه جامعه از چنين پديده‌اي بيزاري نجويد، اين رويه ناپسند همچنان استمرار خواهد داشت.

امروزه غيرت و تعصب ديني جامعه ما از راه‌هاي گوناگون مورد حمله و تهديد قرار گرفته است كه اين روش‌ها نيازمند شناسايي هوشمندانه و مقابله از طريق روشنگري، تهيه و تدارك برنامه‌هاي فرهنگي جايگزين مي‌باشد. بهره‌برداري از چنين روش‌هايي توسط دشمنان، اي كاش مسئولين فرهنگي ما را نيز به چاره‌انديشي و بهره‌برداري متقابل از فرصت‌هايي كه مغفول مانده است وا دارد و چه بسا حتي مكر دشمنان را به خودشان بازگرداند./كامران شرفشاهي
برچسب ها: پیامک ، مسموم ، باشگاه ، شبانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱
Germany
فاطمه
۱۲:۰۳ ۲۲ تير ۱۳۹۲
با تشكر از مطالب تون
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل وتوحید وهادی
۱۹:۱۹ ۱۱ تير ۱۳۹۲
سلام.
مطالب خوبی بود ولی باید درجهت آگاه سازی تلاش بیشتری شود کافی نیست.باتشکر
Hong Kong
حسین دباغی
۲۱:۵۹ ۰۵ تير ۱۳۹۲
سلام
به نظر من این افراد هیچ تفاوتی با اون کسی که به مقدسات ما توهین می کند یا فیلم ضد اسلامی می سازد و یا قرآن را آتش می زند ندارد پس عزیزان من این هشدار ها را جدی بگیریم و به این مسائل دامن نزنیم و صرف یک خنده خودمان را در گناه کفار و ملحدین شریک نکنیم موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
جعفر
۰۹:۲۶ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
احسنت بسيار موافقم
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۰۹:۰۶ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
با سلام و تشکر از مطلب به جا و خوبتون واقعا جا داره مردم هوشیار تر باشن
Iran (Islamic Republic of)
آریا
۰۸:۵۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
قبل از انقلاب بخش مطبوعاتی سفارت کفتار پیر _انگلیس_ عهده دار این کار بود و علیه اقوام غیور ایرانی جوک میساخت.حالا علاوه بر انگلیس سازمان منافقین و اسراییل و آمریکا هم بسیار فعال هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
باتشکرالبته مردم مابه خوبی این مسئله رامیدانندوامیدوارم بتوانندخودشان راکنترل کنندوازاین کار دوری کنندچون جزو معصومین نیستندوممکن است به بیراههاکشیده شوند/التماس دعا/
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۱:۴۲ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
با سلام و عرض ادب و احترام
اینجانب از شما تقاضا دارم در مورد مسایل غیر اخلاقی کوتاهی نکنید چه بسا تصاویری از هتک حرمت به ساحت نبی مکرم اسلام(ص) و قرآن کریم را دیده ام و از دیدگانم اشک غم و ماتم می آید خدایا با ظهور صاحب الزمان(عج) نسل و ریشه تمام ظلم و جور موجود در دنیا را بزن انشاءالله
از شما بابت اینکه به این مسايل توجه می کنید صمیمانه سپاسگزارم.
Iran (Islamic Republic of)
toranj
۰۰:۴۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
با تشکر از مطلب مفیدتان.
یاد آوری بسیار به جایی بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲
خبرخوبي بود،ازاين مطالب بيشتربذارين كه مردم هم دراين زمينه بيشترمطلع بشن
بايدفرهنك سازي بشه، به نظرم توى اين موردصداوسيمانقش خيلي مهمي داره
آخرین اخبار