شبكه خبري پرس تي وي مصاحبه اي را با تاي بري ، تحليلگر مسائل بين الملل پيرامون دخالت هاي آمريكا در امور يمن انجام داده است.


به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري پرس تي وي ؛ بري در اين مصاحبه ضمن محكوميت حملات هوايي روزانه هواپيماهاي بدون سرنشين به خاك يمن به بهانه هاي مختلف ، آن را دخالت مستقيم آمريكا در مسائل اين كشور و بر هم زننده ثبات در منطقه خاورميانه مي داند.

مشروح اين مصاحبه به شرح زير است:

پرس تي وي : در خصوص حضور تفنگداران دريايي آمريكايي در يمن چه نظري داريد؟

بري : من فکر می کنم که یکبار دیگر سیاست ایالات متحده به حمایت از یک دیکتاتور فاسد كه پيش از اين  توسط مردم یمن سرنگون شده بود ، آشكار شد و عليرغم تمايل مردم به برقراري حكومت نوين در خاك اين كشور با يك قانون اساسي جديد ، آمريكا به همراه متحدانش در شوراي همكاري خليج فارس تلاش مي كند تا همه اختيارات را در اين منطقه به دست گيرد.

در واقع قانون اساسی یمن چندان داراي نقص های بزرگ نيست و مي توان با اعمال برخي تغييرات در آن شاهد يك حكومت دموكرات در آينده بود اما به نظر مي رسد كه با دخالت هاي آمريكا در امور داخلي اين كشور ، مردم يمن نمي توانند شاهد يك انتخابات آزاد در آينده اين كشور باشند چرا كه هم اكنون يمني ها به عينه مي توانند حضور نظاميان آمريكا را كشورشان احساس كنند.

بايد آمريكا بداند كه مردم يمن ديگر از سياست مداخله جويانه اين كشور خسته شده اند و دوست ندارند شاهد پرواز هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا بر فراز اين كشور باشند و همچنين دوست ندارند تا شاهد محاكمه مردماني از خاك اين كشور باشند كه بدون انجام دادگاه و محاكمه و تنها به خاطر اينكه فرض مي شود آنها با القاعده رابطه دارند ، باشند كه سالهاست به زندان گوانتانامو انتقال داده شده اند و نمي دانند كه چه زماني مي توانند به وطن خود باز گردند.

مردم يمن چيز بسيار زيادي از جهان خارجي نمي خواهند و بايد آمريكا بفهمد كه مردم اين كشور از زورگويان و متجاوزان متنفر بوده و به دنبال يافتن حقوق خود هستند ، حقوقي است كه سالها از آن محروم بوده اند.

پرس تي وي : دولت ایالات متحده مدعي است كه نمي تواند به دولت یمن بابت مبارزه با فعالان القاعده که طبق گفته آمريكاييها يك تهديد براي آنها محسوب مي شوند ، اعتماد كند . پاسخ شما چیست؟

بري : این موضوع خيلي خنده دار است. اگر ایالات متحده نمی تواند به دولت یمن اعتماد كند، پس چرا كماكان از همان نيروهاي ارتش يمن قبل از بيداري اسلامي و همان نيروهاي امنيت داخلي استفاده مي كرده است؟ 

در واقع، نیروی امنیت ملی يمن نیرويی است که توسط ایالات متحده آمریکا تعليم ديده و از لحاظ نظامي مجهز شده است. متاسفانه خبرهايي منتشر مي شود كه در آن در پي حمله هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا بر فراز شهر مارب ، عده اي بي دليل كشته مي شئند حال اينكه هدف آمريكا از بين بردن تروريست هاي القاعده است.

چنين به نظر مي رسد كه تا زمان حضور نيروهاي آمريكايي در يمن و دخالت آشكار آنها در مباحث نظامي و امنيتي اين كشور و همچنين استفاده مكرر آنها از كساني كه دست پرورده خود آمريكا هستند ،‌وضعيت در يمن تغيير نخواهد كرد.

بهتر است تا تمامي امور به دست مردم يمن سپرده شود و در عين حال آمريكا نيز انگشت تهديد نظامي را از روي يمن بردارد تا مقامات مسئول اين كشور به وسيله مذاكره مستقيم با گروهك هاي تروريستي و مخالف در اين كشور راهبرد و چاره اي اساسي براي پايان دادن به خشونت ها در خاك اين كشور پيدا كنند.

يمن كشوري قبيله نشين است كه هنوز هم اين فرهنگ را حفظ كرده و حضور درگيري ها و خشونت ها در اين كشور نيز موثر از همين موضوع است ضمن آنكه پس از اتحاد يمن شمالي و جنوبي هنوز هم بسياري از اين قبيله ها جدايي اين دو منطقه را از هم خواستارند اما تمامي اين تنش ها به راحتي و با انجام يك سري مذاكرات اساسي و بي طرف مي تواند حل شود.

پرس تي وي : از شما مي خواهم تا در خصوص حوثي ها يا همان جدايي طلبان جنوب يمن اطلاعاتي را در اختيار ما قرار دهيد.بسياري معتقدند كه حوثي ها يا همان جدايي طلبان جنوب يك تهديد و نگراني براي آمريكا محسوب مي شوند.

آيا شما فكر مي كنيد كه اين گروهك به دنبال كسب نفوذ بيشتر در خاك يمن بوده و مي تواند بهانه اي براي حضور آمريكا در يمن باشد؟چرا كه از ديدآمريكاييها چنين به نظر مي رسد كه آنها حوثي را گروهي ضد آمريكايي مي پندارند؟

بري : اجازه بدهید اين را بگويم که اين آمريكا بوده است كه بناي ديكتاتوري 30 ساله را در يمن به وجود آورده و من فكر مي كنم تا آنها مانده اند تا آنها مي خواهند بمانند و شرايط را طوري درست كنند تا وضعيت در نهايت به سود آنها شود.

بايد يادمان باشد  كه اكنون يمن تنها حكومت جمهوري در شبه جزيره عربستان محسوب مي شود كه توسط حكومت هاي پادشاهي احاطه شده است و قطعا اين كشورها به دنبال آن هستند كه چهره مردم سالاري در اين كشور را خدشه دار كنند.

اكنون زمان آن رسيده است كه مردم يمن براي آينده خود تصميمي جدي بگيرند اما آيا وقوع حملات هواپيماهاي بدون سرنشين مي تواند چاره ساز اين مشكلات باشد؟

قطعا بايد آمريكا اين را بفهمد و نسبت به خروج هر چه سريعتر از يمن آنهم به صورت كامل اقدام كند.

 
برچسب ها: پرس ، مصاحبه ، تای بری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار