به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ بر مبنای اصول بهداشتی و بهسازی زیست محیطی باید زبالهها که منشا انواع آلودگی هستند در اسرع وقت دفع شوند چرا که در غیر این صورت انتشار و انتقال بیماری، ایجاد بو و چشم اندازهای بد و نشت شیرابه زبالهها باعث آلودگی شدید محیط زیست خواهد شد.
بیماریهایی همچون کزاز، حصبه و شبه حصبه، انگلهای رودهای، اسهالهای خونی، فلج اطفال، سالک پوستی و احشایی از جمله بیماریهایی هستند که از طریق آلودگی ناشی از مواد زائد جامد در آب، هوا و خاک حاصل میشوند.
دفع زباله با روشهای مختلفی چون سوزاندن در کورههای زبالهسوز، دفن زیر خاک یا دفن بهداشتی، تهیه کود کمپوست به طریق سنتی، نیمه سنتی و صنعتی، پردازش، بازیافت و... استفاده مجدد است.
مخارج تاسیسات سوزاندن زباله بسیار سنگین است و اثرات آن بر محیط زیست نیز مشکوک به نظر میرسد.
گازهای ناشی از سوزاندن زبالهها اثرات بسیار بدی روی محیط زیست میگذارند و معمولا گازهای SO2 و HCL در شدت استهلاک خود تاسیسات زبالهسوز هم دیده میشوند.
فاصله محل سوزاندن و دفع زبالهها تا مرکز جمعیت باید 10 تا 20 کیلومتر منظور شده و مطالعات اولیه با نقشه برداری از نظر توپوگرافی باید مشخص شود.
پس از انتخاب محل بر اساس ضوابط باید جهت آماده سازی محل، جادهکشی، تسطیح، نصب باسکول، اتاق نگهبانی، فنس کشی، برق و آب اقدام شود.
بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میشود، از اینرو فعالیتهایی که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.
کارگاه تونل انتقال آب دز در هفت کیلومتری اندیمشک واقع شده است، این کارگاه وظیفه حفاری تونلی را به طول تقریبی 10 کیلومتر برای انتقال آب از سد دز به زمینهای مجاور، جهت ایجاد تصفیه خانه و انتقال به مناطق جنوبی خوزستان را به عهده دارد.
حال در فاصله 600 تا یک کیلومتری از کارگاه، محل دفن و سوزاندن زبالههای شهری است که موجب افزایش مخاطرات روزمره زیست محیطی در ابعاد مختلف آب، هوا، خاک و سفرههای آب زیر زمینی شده است در حالی که فاصله محل سوزاندن زبالهها تا شهر حداقل باید 10 کیلومتر باشد./س