به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه ؛ اين سازمان هاي پزشکان در ترکيه استفاده از گاز اشک آور را ، استفاده از گاز شيميايي خواندند و آن را محکوم کردند.
دکتر ميت بيچر به نمايندگي از اتحاديه هاي متخصصان پزشکان قانوني اعلام کرد: ما درباره مرگ دو تن از شهروندان براثر قرار گرفتن در معرض گاز اشک آور که مرگ آنان در آمارهاي مربوط به قربانيان درگيري ها لحاظ نشده است، نگراني هايي داريم . مقامات اتحاديه پزشکان ترکيه تاکنون به کشته شدن چهار تن در اين درگيري ها اشاره کرده بودند .
دکتر بيچر اعلام کرد به اين آمار، احتمالا بايد مرگ يک مرد 47 ساله کارمند يک مدرسه خصوصي را افزود که به سبب قرار گرفتن در معرض گاز اشک آور به اختلالات تنفسي مبتلا و جان خود را از دست داد و يک زن پنجاه ساله که براثر سکته قلبي در استانبول در شرابط مشابه درگذشت.اين پزشک اعلام کرد پليس با شليک نارنجک هاي اشک آور در نزديکي افراد يا در مکان هاي دربسته از گاز اشک آور نه فقط به عنوان کنترل جمعي بلکه به عنوان سلاح شيميايي استفاده کرده ، اقداماتي که در کنوانسيون هاي بين المللي منع شده است.
دکتر اليف داقلي از اتحاديه پزشکان ترک با اشاره به نتايج تحقيق از 356 فرد مصدوم بر اثر استشمام گاز اشک آور ،اعلام کرد حدود 41 درصد از افرادي که براثر استشمام گاز شيميايي مصدوم شده اند در نزديکي محل اصابت نارنجک هاي اشک آور ( کمتر از پنج متري ) حضور داشته اند و 21 درصد در مکان هاي دربسته بوده اند.