نماینده پارلمان نروژ می‌گوید، داستان عضویت کشورش در حوزه مالی یورو و جایگزین شدن یورو به جای واحد پولی نروژ، کاملاً منتفی شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، «السه می باتن»  شانس جناح راست نروژ را برای پیروزی در انتخابات سپتامبر، مثبت ارزیابی می‌کند.

«باتن» در این گفت‌وگو البته از پاسخ دادن به سوالاتی در مورد مخالفت دولت نروژ با شهرک سازی‌های اسرائیل و همچنین درخواست برای تغییر ساختار شورای امنیت، خودداری کرد.

در ادامه پاسخ وی را به سوالات فارس، می‌خوانیم.

وضعیت این روزهای نروژ، چگونه است؟

نروژ برای رشد و زندگی کشور خوبی است. اما 100 سال پیش اینطور نبود. ما کشور فقیری بودیم. به وجود آوردن رفاه فعلی زمان برده است، چرا که ما آن را خشت به خشت بنا کردیم و نه به یکباره. ما این را منطقاً امکان پذیر می‌دانیم. امور باید رشد یافته و تقویت شوند. نقطه ضعف ما، که من آن را اینطور می‌نامم، این است که ما به این وضعیت خو گرفته و عادت کرده‌ایم. ما سیستمی خوب، منظم و امن، نرخ اشتغال بالا و میزان بیکاری پایین داریم. همه کودکان باید به مدارس راهنمایی و دبیرستان بروند و بلافاصله پس از آن جذب بازار کار می‌شوند.

همچنین تفاوت میان فقیر و غنی در کشور ما پایین است و قدرت خرید تمامی مردم معقول و خوب است. در هر صورت مردم باز هم می‌خواهند که وضعیت را بهتر کنند. تصویر نروژ هم اکنون اینگونه است.

چرا نروژی‌ها می‌خواهند دولت خود را تغییر دهند؟

جناح راست سعی در این دارد که به مردم تصویری باز هم بهتر ارائه دهد. این جناح قصد دارد مالیات کمتری از مردم گرفته و بودجه دولتی کمتری دریافت کند تا رفاه را برای همه به وجود بیاورد، اما سال‌های زیادی است که ما در وضعیت خوبی بوده‌ایم، چنانکه بسیاری معتقدند که مسئله رفاه اجتماعی دیگر ربطی به اینکه چه حزبی کشور را اداره کند، ندارد.

پس به روی کار آمدن راست گرایان تفاوتی در اوضاع نروژ ندارد؟

برخی بر این باورند که با بر سر کار آمدن راست گرایان اوضاع بهتر از این هم می‌شود، چرا که دیگر به خاطر نمی‌آورند که سیاست (در گذشته دور این کشور) چگونه بود. علاوه بر این جناح راست، مبانی فکری سیاست خود را به ساختار سوسیال دموکراسی نزدیک نموده است، چنانکه مردم فکر می‌کنند این جناح، سیاست خود را تغییر داده و کمتر خطرناک محسوب می‌شود. دقیقا به همان شکلی که جناح راست در سوئد عمل کرد. ما آنان را به شیوه‌ای دیگر به چالش می‌کشیم، شیوه‌ای که سوسیال دموکرات‌ها در سوئد علیه میانه‌روها از آن استفاده کردند اما اینکه ما سعی داریم که رای دهندگان را متقاعد سازیم که سیاست ما بهترین است و کمتر آزاردهنده می‌باشد، باید سعی کرد و دید که مردم تا چه حد این را باور دارند. انتخابات 9 سپتامبر برگزار می‌شود پس ما هنوز برای تغییر اوضاع جناح راست فرصت داریم و قصد داریم که چنین کاری نیز بکنیم.

چشم‌انداز اقتصادی اروپا را در سال 2013 چگونه می‌بینید؟ فکر می‌کنید که چرا نروژی‌ها از پیوستن نروژ به یورو خودداری می‌کنند؟

بحث بر سر تغییر واحد پول نروژ به یورو، اینجا در نروژ کاملا به پایان رسیده است. دولت اعلام کرده که در این زمینه جایی برای بحث وجود ندارد. بیشتر به این خاطر است که طبق روال فعلی همه چیز به خوبی پیش می‌رود. ما در حال حاضر به بازار اتحادیه اروپا، از طریق EEA (توافقنامه اقتصادی اتحادیه اروپا) دسترسی داریم. این خود کمک می‌کند تا ما ساختارهای مشابه بیشتر و بیشتری داشته باشیم. اما همچنین باعث می‌شود که این بحث بیشتر مطرح شود چرا که بسیاری می‌ترسند از اینکه ممکن است ما به عدم اطمینان بیشتری دچار شویم. چرا که ما از بسیاری جهات ساختارهای بهتر و مناسب‌تری نسبت به دیگر کشورها داریم. پس این مسئله هم نقاط مثبت و هم نقاط منفی دارد. اما همه از اینکه بیشتر کشورهای اروپا به ساختار بهتری دست یابند، خوشحالند. در اینجا موضوع اتحاد و بالا بردن سطح امنیت هر روزه مردم مطرح است.

به نظر شما، مالیات بیشتر، رفاه بیشتری به دنبال دارد؟ این معادله درستی است؟

ما می‌بینیم که سیاست اقتصادی کنونی مان به خوبی جوابگو است. همچنین مالیاتی که در جامعه ما از مردم اخذ می‌شود، میزان بالایی است که باعث ایجاد رفاه همگانی می‌شود. سیستم ما در زمینه‌های مرخصی استعلاجی، بازنشستگی، خدمات بهداشتی و درمانی و آموزش همگانی، ساختاری کارآمد دارد. تمام این‌ها منتج به سیاستی می‌شود که افراد با توجه به توانایی خود به رشد آن کمک کرده و هنگامی که به کمک نیاز دارند، این سیستم از آنها حمایت می‌کند.

برچسب ها: نروژ ، وبگردی ، یورو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.