مجتبی عباس نژاد در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد با اعلام این خبر افزود: از بهمن ماه سال 89 و طبق دستور مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شركت ملي گاز ایران برای کمک به کارکنان پارس جنوبی در ساخت اقلام یدکی کمپرسور، متخصصان داخلی پالایشگاه خانگیران عازم عسلویه شدند.
وی با بیان اینکه پروانه کمپرسور قطعه ای با پیچیدگی زیاد است اظهارکرد: از آنجا که قطعه اصلی معیوب بود متخصصان پالایشگاه خانگیران با استفاده از روش های نوین مهندسی معکوس نسبت به ابعاد برداری و تهیه نقشه ساخت اقدام کردند.
عباس نژاد تصریح کرد: پس از ابعاد برداری، کار تامین متریال و شناسایی آن بر اساس خواص متالوژیکی و مکانیکی با بررسی مستندات و کاتالوگ های شرکت سازنده و استانداردهای مرتبط با صنعت نفت و گاز انجام شد.
این کارشناس با بیان اینکه متریال مورد استفاده جزو متریال های کمیاب در داخل کشور بود ادامه داد: وجود تحریم ها باعث شد تا متخصصان پالایشگاه خانگیران دست بکار شوند و ضمن تهیه متریال موجود در داخل کشور، به ساخت این پروانه که در صنعت نفت و گاز از اهمیت ویژه ای برخوردار است اقدام کنند.
وی این مهم را همت متخصصان داخلی در تامین قطعات ساخت داخل دانست و ابرازکرد: ما نه تنها قطعه موجود را از خارج تهیه نکریم بلکه توانستیم با مهندسی معکوس، روش های نوین ساخت و تامین متریال این قطعه حساس را توسط پرسنل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در داخل کشور ساخته و در منطقه پارس جنوبی نصب و کمپرسور مربوطه راه اندازی نماییم.
عباس نژاد تاکید کرد: این کمپرسور با دور 42 هزار دقیقه کمترین لرزش را داشته و حتی بالاترین میزان تولید گاز را نسبت به سایر کمپرسورها دارا می باشد.
کارشناس کمیته خود کفایی و دفتر فنی کارگاه مرکزی شرکت پالایش گاز
شهید هاشمی نژاد یادآور شد: این قطعه در مدت زمان پنج ماه ساخته و نصب شده است/س