حبیب‌الله شریفی اظهار داشت: بیابان‌زایی به عنوان یک معضل سبب از بین رفتن منابع تجدید‌شونده می‌شود

به گزارش باشگاه خبرنگاران  بیرجند

حبیب‌الله شریفی اظهار داشت: بیابان‌زایی به عنوان یک معضل سبب از بین رفتن منابع تجدید‌شونده می‌شود.

وی ادامه داد: بیابانزایی مشتمل بر فرآیندهایی است که در نتیجه عوامل طبیعی و عملکرد نادرست انسان به وجود می‌آید و سبب کاهش تولید بیولوژیک تحت تاثیر عوامل اقلیمی‌و انسانی می‌شود.

به مخاطره انداختن زندگی بیش از یک‌میلیون در ۱۰۰ کشور توسط بیابان‌ها

مدیر‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه بیابان‌ها زندگی بیش از ۲۵۰ میلیون نفر را در جهان مستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهد، اضافه کرد: امروزه بیابان‌ها زندگی یک‌میلیون نفر را در بیش از ۱۰۰ کشور به مخاطره می‌اندازد.

شریفی تصریح کرد: ۹۶٫۵ درصد از مساحت خراسان جنوبی مربوط به عرصه‌های منابع طبیعی بوده که حدود ۳۵٫۸ درصد را عرصه‌های بیابانی، ۵۰٫۲ درصد را مراتع کم تراکم بیابانی، ۶٫۲ درصد را مراتع خوب و متوسط و ۴٫۴ درصد را عرصه‌های جنگلی تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت بیابان‌های خراسان جنوبی، ابراز داشت: خراسان جنوبی با ۱۲ میلیون و ۹۳۵ هزار و ۳۹ هکتار اراضی بیابانی و مراتع کم تراکم بیابانی، دومین استان بیابانی کشور است.

۸۶ درصد مساحت خراسان جنوبی درگیر پدیده بیابانزایی است

مدیر‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به شرایط اقلیمی‌و جغرافیایی، ۸۶ درصد مساحت استان درگیر پدیده بیابانزایی هستند.

شریفی با بیان اینکه از مجموع مساحت استان ۱۰٫۷ میلیون هکتار آن در معرض تهدید فرسایش بادی است، متذکر شد: تعداد ۲۳ منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارند.

وی خاطرنشان کرد: فرسایش بادی به منابع زیستی و اقتصادی استان بالغ بر ۱۸۷ میلیون و ۹۹۷ هزار و ۸۶ ریال خسارت وارد کرده است./س

برچسب ها: خراسان ، بیابان ، شریفی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.