به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید.*کیهان:دلار گران بود غُر مي زدند؛ارزان شد باز هم غُر مي زنند!به گزارش «مشرق»، انتخاب حسن روحاني به عنوان يازدهمين رئيسجمهور ايران، اميد مردم نسبت به رفع سوءمديريت و بهبود شرايط اقتصادي کشور را به همراه داشته است. همين اميدواري و اعتماد، تبعاتي-هرچند گذرا- چون کاهش محسوس قيمت دلار را در يکي دو هفته اخير به همراه داشت.
گسترش انتشار خبر کاهش نرخ ارز که با افت قيمت جهاني طلا نيز توأم شده است، در ميان عامه مردم به عنوان نخستين جرقههاي مثبت روي کارآمدن دولت حسن روحاني، مطرح شده است. کاهش نرخ ارز، انتظار مردم براي کاهش قيمتها در ساير بازارها را هم به دنبال داشته است؛ چرا که در دو سال اخير قيمت بسياري از کالاها به بهانه گراني دلار، بالا رفته بود.
با اين حال، به رغم استقبال عامه مردم و همينطور فعالان اقتصادي از کاهش اخير نرخ ارز، جريانهاي اصلاحطلب که همواره منتقد مديريت اقتصادي دولت دهم و خصوصا افزايش قيمت دلار در دو سال اخير بودهاند، واکنشهاي متناقضي نسبت به اين پديده از خود بروز دادهاند و حتي با عصبانيت از کاهش قيمت دلار، انتقاد کردهاند.
مروري بر نشريات اصلاحطلب طي روزهاي اخير از ناخرسندي آنها از کاهش قيمت دلار، حکايت دارد.سهشنبه هفته گذشته روزنامه شرق از کاهش نرخ ارز انتقاد کرد و به نقل از سعيد ليلاز مدعي شد دلار بايد چهارهزار تومان باشد تا دولت از پس کسري بودجه برآيد.
وي افزود: «افت قيمت دلار به زير سههزارتومان به هيچوجه به صلاح نيست و نبايد از اين اتفاق اظهار خوشحالي کرد. حتي اگر تحريمها هم برداشته شوند، دليلي ندارد که قيمت دلار به کمتر از سه هزار تومان کاهش يابد.»
سعيد شيرکوند معاون وزارت اقتصاد دولت خاتمي نيز به روزنامه شرق گفته است: «از مجموع متغيرهاي موثر، روي نرخ ارز، به نظر ميآيد نرخ 3100 تا 3400 تومان براي دلار، طبيعي است. در اين شرايط حتي اگر درآمدهاي نفتي کشور به وضعيت پيشين بازگردد، کاهش دوباره قيمت ارز، معقول و منطقي به نظر نميآيد.»
روزنامه بهار هم که متعلق به طيف تندروتر اصلاحطلبان است، در روزهاي اخير تحليل مشابهي ارائه داده و نسبت به کاهش قيمت دلار، ابراز نگراني کرده است.اين روزنامه نوشت: «حالا که قرار است دولت بعدي بيايد، نرخ دلار را پايين کشيدهاند تا دولت را با دلار زير سه هزار تومان تحويل دهند و دو ماه بعد از مستقر شدن دولت يازدهم دوباره فتيله بالا کشيده ميشود تا گفته شود دولت تدبير هم نتوانست بازار را آرام کند.»
رسانههاي اصلاحطلب توضيح ندادهاند که چرا تا قبل از انتخابات رياستجمهوري، به طور مطلق از افزايش نرخ دلار، انتقاد ميکردند اما پس از انتخابات، تغيير موضع دادهاند.يادآور ميشود نشريات زنجيرهاي طي 18 ماه گذشته همواره جلوتر از نرخ جاري بازار ارز حرکت کرده و بارها به قصد ايجاد التهاب بيشتر، قيمتهاي به مراتب بالاتر را تبديل به تيترهاي اصلي خود نموده و اقدام به سياهنمايي کردند و اکنون هشدار آنها درباره پايين آمدن نرخ ارز نشان ميدهد که يکي از دو نگراني آنها - از نگاه خود آنها- دروغ و مزورانه بوده است.
شبکه عنکبوت فعال ميشودشبکه عنکبوت براي طرح مطالبات ضد انقلابي از رئيسجمهور منتخب فعال شد.
اين شبکه طيفي از روزنامهنگاران زنجيرهاي (غالباً متواري و بعضا مقيم ايران)، شماري از اعضاي حزب استعماري بهائيت، تعدادي از اعضاي حزب منحله مشارکت، و شماري از عناصر گروهکي متواري فعال در فتنه سبز را شامل ميشود. اخيرا دو طيف از وابستگان به اين شبکه که غالبا در فضاي مجازي فعال هستند با امضاي دو نامه تحت عنوان «روزنامهنگاران» و «کنشگران سياسي و اجتماعي و حقوق بشري» به طرح مطالبات جريانهاي ضد انقلاب پرداخته و خواستار دور کردن سايه فضاي امنيتي از فعاليتهاي رسانهاي شدند.
آنها همچنين خواستهاند انجمن صنفي روزنامهنگاران- که در دوره اصلاحات تبديل به مرکز حمايت از پايگاههاي مطبوعاتي دشمن شده بود- احيا شود. در يکي ديگر از همين نامهها ادعا شده که تبعيض عليه اقليتهاي مذهبي وجود دارد که بايد رفع شود و در ادامه اذعان شده که منظور از اقليت مذهبي، همان حزب صهيونيستي بهائيت (فرقه دستساز انگليس) است!
پيشبيني ميشود انتشار اين قبيل نامههاي زنجيرهاي براي اعمال فشار به رئيسجمهور جديد در آينده تشديد نيز بشود و اين در حالي است که مجرمان امنيتي در هر کشوري در معرض مجازات و محدوديت قرار ميگيرند.رسانههايي نظير بالاترين، گويانيوز، روزنت، جرس، کلمه و... در اختيار شبکه عنکبوت قرار دارند يا از اين شبکه حمايت ميکنند.
اپوزيسيون با دست خود شعار انتخابات آزاد را دفن کرد«اميد کاذب، به يأس و شکستهاي بزرگتر ميانجامد. حسن روحاني حتي اصلاحطلب هم نيست».
فريدون احمدي از عناصر ضد انقلاب خارجنشين و فعال در طيف موسوم به «اتحاد براي دموکراسي» ضمن بيان اين مطلب در مصاحبه با «اخبار روز» ميگويد: اميد به تغيير خوب است اما اگر کاذب باشد به يأس و شکستهاي بزرگتر ميانجامد. روحاني اصلاحطلب نيست و از اعتدال و تعادل سخن ميگويد. اينکه ما از جنبش سبز به زرد و بنفش تنزل کنيم، تأسفبار است، عقبگرد و نشانه استيصال است.
وي درباره به حاشيه رفتن سران فتنه سبز ميگويد: دولت روحاني خواهد کوشيد جنبش سبز و سران نمادين آن را به حاشيه رانده و در اذهان به فراموشي بسپارد. مواضعي که توسط روحاني تحت نام افراط طرد شده و اعتدال در برابر آن نهاده ميشود در يک سوي آن همان جنبش سبز را مدنظر دارد. اين موضع نظام است و با تاسف شاهد آن هستيم که نيروهايي در صفوف اپوزيسيون نيز به جد ميکوشند همين سياست را پيش برند و وضعيت کنوني را ناشي از افراطگرايي و جنبش سبز جلوه دهند.
علي کشتگر از سران گروهک منحله فدائيان خلق نيز گفته است: روحاني حتي اصلاحطلب هم نيست.او ميافزايد: توهم امروز نسبت به روحاني نااميدي فردا را به دنبال خواهد داشت. و هرکس که بيشتر به اين توهم دامن زده باشد، مسئوليت بيشتري در خلع سلاح و نااميدي مخالفان ايفا کرده است. خواستههاي اپوزيسيون اساسا امکان تحقق در جمهوري اسلامي و هيچ نظام ديني ديگري ندارد.
با اين حال فواد تابان سردبير پايگاه اينترنتي اخبار روز درباره غافلگيري اپوزيسيون از حماسه مشارکت 73درصدي مردم ميگويد: غالبا اپوزيسيون به نديدن و نفهميدن روندها و وضعيتها محکوم ميشود. بخشي از اين نديدن و نفهميدن طبيعي است. ما تحليلگر هستيم، جادوگر نيستم، غيبگو هم نيستيم.
براساس آن چه که ديده ميشود ميتوانيم قضاوت و ارزيابي کنيم. از اين رو مواقعي پيش ميآيد که غافلگير ميشويم. اين را نميتوان فقط به حساب ضعف اپوزيسيون گذاشت. بخشي از آن، حاصل وضعيت به شدت غيردموکراتيک و «زرنگيهاي» حکومت در استفاده از اين وضعيت است که به منظور غافلگير کردن اپوزيسيون صورت ميگيرد.
او پيشبيني کرده که جنبش (فتنه) سبز تبديل به زائدهاي در حاشيه شود. تابان ميگويد: خطر تبديل اصلاحطلبان و اپوزيسيون به بخشي از زائده حکومت وجود دارد. اکنون ما ميبينيم که بخش بزرگي از اپوزيسيون موضوع انتخابات آزاد را فراموش کرده و غرق در ابراز رضايت از وضعيت موجود است. سياست قواعد خود را دارد. نميشود در اوج يک انتخابات، شعار «انتخابات آزاد» را فراموش کرد و کنار گذاشت، از نتايج يک انتخابات غيرآزاد و ضددموکراتيک احساس رضايت کرد و آن را پيروزي خواند و در عين حال مدعي شد که ما طرفدار انتخابات آزاد هستيم.
اصلاحطلبان خود را آلترناتيو روحاني ميدانندطيفي از اصلاحطلبان دنبال حمايت توأم با فاصلهگذاري نسبت به رئيسجمهور منتخب هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، برخي اصلاحطلبان در جلسات خود اين موضوع را مطرح کردهاند که ما نبايد بيش از حد خود را به روحاني نزديک کنيم تا در صورتي که وي نتوانست به مطالبات مردم پاسخ بگويد ما به عنوان آلترناتيو وارد صحنه شويم. اين افراد تاکيد کردهاند ناکامي احتمالي روحاني نبايد به نام ما تمام شود.
در همين حال گفته ميشود در ديدارهايي که رئيسجمهور منتخب با اهالي رسانه داشته وي خواستار اين شده که رسانهها به سطح مطالبات و توقعات مردم دامن نزنند. از گمانهزني درباره کابينه يازدهم خودداري کنيد چرا که بنده تاکنون با هيچ وزيري براي کابينه صحبت نکردهام.
اين گزارش همچنين ميافزايد: جمعي از حاميان محمدرضا عارف از وي خواستهاند طرح تشکيل يک حزب فراگير و ملي را ارائه دهد. همچنين گفته ميشود جريان اصلاحطلب در تدارک است با پرچمداري عارف در انتخابات آينده مجلس ليست انتخاباتي ارائه دهد.
گزارش باشگاه خبرنگاران جوان حاکي است براساس نظرسنجياي که پس از انتخابات رياستجمهوري برگزار شده است، 56 درصد مردم اولويت نخست خود را حل معضلات اقتصادي دانستهاند. 17درصد هم تحول در سياست خارجي را از رئيسجمهور منتخب درخواست کردهاند و 5 درصد هم آزاديهاي بيشتر فرهنگي را مطالبه کردهاند.
رهبر عالي ايران بار ديگر مانند يک استراتژيست ماهر جلوه کرديک انديشکده آمريکايي در ارزيابي انتخابات ايران نوشت آيتالله خامنهاي رهبر عالي ايران بار ديگر ثابت کرد که يک استراتژيست چيرهدست و قهار است.انديشکده گيت استون خاطرنشان کرد: ايرانيها بهترين استراتژيستها در خاورميانه و حتي بهتر از استراتژيستهاي غرب هستند و به همين دليل است که ايرانيها به طور مداوم غرب را در تنگنا قرار ميدهند و بر آن برتري مييابند.
هارولد رود تحليلگر آمريکايي در اين گزارش تحليلي مينويسد: تقريبا حتمي است که ما به حسن روحاني رئيسجمهوري جديد ايران زمان ميدهيم تا موقعيت خود را مستحکم کند و از اين طريق به ايران حتي زمان بيشتري ميدهيم تا توانايي هستهاي خود را توسعه دهد. اين معناي انتخابات رياستجمهوري اخير ايران است که توسط رهبر عالي ايران تدارک شد.
وي ميافزايد: برگزاري انتخابات اخير يک حرکت ماهرانه از سوي رهبر جمهوري اسلامي و پيروزي براي وي در کنار شکست براي غرب و اسرائيل بود.
اکونوميست: مشکل غرب افراد نيست؛حکومت ديني و شير پارسي است«انتخاب حسن روحاني به رياستجمهوري ايران، آن تغييري را که غرب در انتظار آن است برآورده نميسازد».نشريه انگليسي اکونوميست در تبيين اين ارزيابي خود نوشت: اگر مردم ايران به شعارها و قولهاي روحاني اميد بسته باشند دليلي ندارد که غرب هم نسبت به رئيسجمهور جديد ايران زيادي خوشبين باشد.
اکونوميست با اشاره به گسترش نفوذ منطقهاي ايران در کنار پيشرفت دانش هستهاي مينويسد: شير پارسي با همه مشکلات، همچنان پنجه در پنجه غرب ميافکند و اثري از اينکه حکومت ديني تبديل به دموکراسي [غربگرا] شود، نيست. روحاني را در واقع اصلا نميتوان يک رفرميست (اصلاحطلب) به حساب آورد. روحاني 64ساله در حقيقت يکي از سياستمداران وفادار به جمهوري اسلامي است. او سالها شوراي امنيت ملي ايران را هدايت کرده و از جمله 8 نامزدي بود که با وجود رد صلاحيت افرادي مانند هاشمي، تأييد صلاحيت شد.
نويسنده اين گزارش در ادامه ميافزايد: همه اين پيشرفتهاي ايران، بياثر بودن سياستهاي غرب در مقابل ايران را ثابت ميکند. در اين سالها مذاکرات پشت سرهم براي آنکه ايران را ملزم سازد که برنامه اتمي خود را کنار بگذارد بدون نتيجه جريان داشته است. در عرصهاي که «قدرت پارسي» رو به گسترش است، مصلحت نيست غرب از خاورميانه عقبنشيني کند.
اکونوميست در تحليل ديگري تأکيد کرده است: رهبر جمهوري اسلامي و حسن روحاني بيش از 40 سالي است که با يکديگر آشنا بوده و روحاني پيش از تصدي مسئوليت جديد، دبير شوراي عالي امنيت ملي و سرپرست هيئت مذاکرهکننده اتمي ايران بوده است. درباره سياست ايران در قبال سوريه نيز بايد گفت تلقي عمومي بر اين است که حسن روحاني در راستاي سياست جمهوري اسلامي و همانند سلف خود، به حمايت از رژيم سوريه ادامه خواهد داد. سياستي که بسط نفوذ «محور شيعه» را در منطقه دنبال ميکند و از جنوب لبنان، مقر حزبالله، تا سوريه و عراق گسترده شده است.
*وطن امروز:
تحت فشار آمريکا شبکههاي ايراني را قطع کرديمشرکت خدمات
ماهوارهاي اروپا، اينتلست، تصميم گرفته است شبکههاي ايراني از جمله شبکه
پرستيوي را از تاريخ اول جولاي به عنوان بخشي از موج بيسابقه حملات
تحت رهبري آمريکا عليه رسانههاي ايراني، قطع کند و اکنون اينتل ست اذعان
کرده که اين شرکت تحت فشارهاي آمريکا شبکههاي ايراني را قطع ميکند.
به
گزارش پرستيوي، اين شرکت خدمات ماهوارهاي گفته است که اينتل ست در پي
تمديد توافق با شبکههاي ايراني بود اما دولت آمريکا مصمم است مانع چنين
اقدامي از سوي اينتل ست شود. پرس تيوي مطلع شده است که دفتر کنترل
داراييهاي خارجي، آژانسي در خزانهداري آمريکا به رياست آدام زوبين که يک
يهودي اشکنازي است، پشت اين فشارها به اينتلست عليه ايران بوده است.
پرستيوي پيشتر از دفتر کنترل داراييهاي خارجي خزانهداري آمريکا
خواستار پاسخ شده بود اما جوابي از آن دريافت نکرده است.
دولتها و
شرکتهای ماهوارهاي اروپايي ميگويند شبکههاي ايراني را از ژانويه قطع
کردند و تحريمهاي غرب عليه ايران را به عنوان بهانه اين اقدام مطرح
ميکنند. اين در حالي است که مايکل مان سخنگوي رئيس سياست خارجي اتحاديه
اروپا به پرس تيوي گفته است که رسانهها مشمول اين تحريمها نميشود. در
همين حال، شرکت ماهوارهاي اسرائيلي- فرانسوي يوتلست با ارسال نامههايي
به چندين شرکت ماهوارهاي از آنها خواسته است همکاري با شبکههاي ايراني را
متوقف کنند.
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایرانتحریمهای جدید آمریکا که در ماه ژانویه با امضای رئیسجمهور اين كشور به قانون تبدیل شده بود، از دوشنبه این هفته و در سالگرد تحریمهای نفتی و بانکداری آمریکا و متحدان اروپاییاش، به اجرا درمیآید. کارشناسان معتقد بودند تا زمانی که روحانی بتواند در سیاست خارجی ورود کند، نباید تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال کرد. مقامات عالی دولت اوباما میگویند تحریمهای جدید که از اول جولای اجرا میشوند، فشار را بر طیف گستردهتری از مقامات و شرکتهای ایرانی افزایش میدهد.
والاستریتژورنال نیز در این زمینه نوشت: تحریمهای جدید نشان میدهد آمریکا برای حفظ فشار و محدودیتها بر اقتصاد ایران آمادگی دارد. بسته تحریمی جدید آمریکا علیه ایران در ماه ژانویه به تصویب رسید و هدف آن بخش انرژی، کشتیرانی و کشتیسازی است. همچنین فروش یا انتقال خدمات و کالاهای خاص از سوی شرکتهای غیرآمریکایی به ایران ممنوع خواهد شد. از سوی دیگر این تحریمها مانع تجارت فلزات گرانبها با ایران میشود.
این تحریمها ریال ایران را نشانه میگیرد و به آمریکا این قدرت را میدهد تا علیه موسسههای مالی خارجی که به نقل و انتقال ریال برای ایران کمک میکنند، اقداماتی را به عمل آورد. به گفته مقامات آمریکایی، هدف از این تحریمها بیارزش کردن هرچه بیشتر ریال است. اما دولت آمریکا در حالی خواستار همراهی دیگر کشورها با این تحریمها شده که بسیاری از رایدهندگان به روحانی از او توقع دارند گامی در جهت لغو تحریمها بردارد؛ تحریمهایی که به بهانه فعالیتهای هستهای تردیدآمیز علیه ایران اعمال شدهاند و غرب بارها تاکید کرده تنها رفع نگرانیها در زمینه برنامههای هستهای جمهوری اسلامی است که میتواند به ملغی کردن تحریمها منجر شود. آمریکا و متحدانش به عنوان یکی از درخواستها، تعلیق غنیسازی 20 درصدی را مطرح میکنند.
اصلاح طلبان به روحانی نزدیک نمیشوندبرخی اصلاحطلبان در
جلسات خود این موضوع را مطرح کردهاند که ما نباید بیش از حد خود را به
روحانی نزدیک کنیم تا در صورتی که وی نتوانست به مطالبات مردم پاسخ بگوید
ما به عنوان آلترناتیو وارد صحنه شویم. به گزارش مشرق، این افراد تاکید
کردهاند ناکامی احتمالی روحانی نباید به نام ما تمام شود.
*آرمان362 تبعه ایرانی در زندان مالزیشنیده شد که وزیر کشور مالزی از حضور 362 تبعه ایرانی در زندانهای مالزی خبر داد. «برناما» گزارش داد: داتوک سری احمد زاهد حمیدی، وزیر کشور مالزی روز جمعه در پوتراجایا گفت که 341 نفر از 362 ایرانی زندانی در مالزی تحت قانون 1952 مربوط به موادمخدر دستگیر شدهاند که 64 نفر از این تعداد تحت بخش B39 این قانون محکوم شدهاند که مجازات مرگ را پیشبینی کرده است.
وی در کنفرانس خبری پس از دیدار با محمودجلال فیروزنیا، سفیر ایران در مالزی، در محل وزارت کشور مالزی افزود: هشت نفر دیگر تحت قانون اقدامات پیشگیرانه ویژه بازداشت و 13 نفر نیز تحت قانون مهاجرت دستگیر شدهاند. احمد زاهد گفت که استرداد این زندانیها از جمله موضوعاتی بوده که در دیدار با سفیر ایران دربارهاش مذاکره کرده و افزود که ایران به دنبال استرداد برخی از زندانیان است اما وزارت کشور مالزی باید درباره این موضوع مذاکرات بیشتری با اتاق دادستان کل انجام دهد.
کمک ۹ میلیاردی دولت به ریاستجمهوریشنیده شد که براساس تصمیم هفتههای اخیر هیات وزیران که توسط محمدرضا رحیمی معاون اول رئیسجمهور با شماره «۷۰۸۶۰/ت۴۷۹۴۴هـ» به نهاد ریاستجمهوری و معاونت برنامهریزی رئیسجمهور ابلاغ شده، مبلغ ۹۸ میلیارد ریال از محل هزینههای پیشبینی نشده برای جبران هزینههای ضروری و سایر کمکها در اختیار نهاد ریاست جمهوری قرار میگیرد.
خراسان نوشت: براساس مجوز روزهای اخیر دولت به رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مقرر شده این سازمان برای برگزاری همایشهای بینالمللی بزرگداشت یکصدمین سال تولد استاد شهریار در شهرهایی چون تهران، مسکو، دوشنبه و استکهلم مجموعا مبلغ چهار میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال از محل اعتبارات خود هزینه کند.
تبعات قطع تماس تصویری رایتل برای مردمشنیده شد که نماینده مردم مبارکه میگوید با توجه به اینکه سرمایهگذار اصلی پروژه نسل سوم تلفن همراه در ایران مردم هستند، نمایندگان مجلس باید موضوع قطع تماس تصویری رایتل را به منظور جلوگیری از وارد شدن ضربه به سهام مردم بررسی کنند. علی ایرانپور در واکنش به قطع تماس تصویری رایتل بیان کرد: هماکنون در عصر ارتباطات قرار داریم و باید با موضوع تکنولوژی و استفاده به نحو احسن از آن به صورت جدیتر برخورد شود.
وی ادامه داد: زمان آن رسیده است که مجلس و دولت با جدیت بیشتری بحث اینترنت و شبکه ماهوارهای و مخابراتی همچون تماس تصویری رایتل را بررسی کنند. وی تاکید کرد: این موضوع که در عصر ارتباطات اعلام کنیم که یکی از خدمات اصلی نسل سوم شبکه تلفن همراه قابل ارائه نیست قابل قبول نیست و وقت آن رسیده که مسئولان با حساسیت فراوان یک بار برای همیشه این موضوعات را برطرف کنند.
تهدید به خودکشی هوادار پرسپولیسشنیده شد که یکی از هواداران تیم پرسپولیس در محل تمرینات تیم حاضر شد و تهدید کرد در صورتی که رویانیان از کار برکنار شود، خودش را آتش خواهد زد! فردا نوشت: پس از پایان تمرین صبح دیروز پرسپولیس در ورزشگاه درفشیفر، محمد رویانیان مدیرعامل این باشگاه به ورزشگاه درفشیفر آمد. پس از ورود رویانیان به ورزشگاه یکی از هواداران از پشت درهای بسته به حمایت از مدیرعامل پرسپولیس پرداخت و با داد و فریاد توجه در ورزشگاه را به خود جلب کرد. این هوادار با صدای بلند گفت: اگر شما از پرسپولیس بروید، خودم را جلوی وزارت ورزش آتش میزنم.
متهم شدن به فروش قطعات نظامی به ایرانشنیده شد که وزارت دادگستری آمریکا مدعی شد که یک شرکت ایرلندی برای شرکتهای ایرانی قطعات نظامی خریداری کرده است. ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی «ایریش سنترال» نوشت: وزارت دادگستری آمریکا یک شرکت ایرلندی را به خرید قطعات هواپیما و صادرات آن به ایران متهم کرد. این وزارت مدعی است که شرکت «مک اوییشن» قطعات هواپیماها را از شرکتهای آمریکایی خریداری کرده و سپس آنها را به دیگر کشورها و در انتها به ایران صادر کرده است. تحت قوانین آمریکا شرکتهای آمریکا اجازه تجارت با شرکتهای ایرانی مرتبط با فعالیتهای نظامی را ندارند.
حمله به خبرنگار پرس تیویشنیده شد که خبرنگار شبکه العالم در تونس از حمله به خبرنگار پرس تیوی خبر داد. تابناک نوشت: براساس این گزارش، خبرنگار پرس تیوی پنجشنبه مورد ضرب و شتم قرار گرفت و مهاجمان دوربین شخصی او را نیز شکستند. خبرنگار العالم تاکید کرد: مهاجمان وابسته به گروه موسوم به «انجمنهای حمایت از انقلاب» بودند. عناصر این گروه قبلا نیز در تونس دست به اقدامات خشونتبار زده و چندین بار به روزنامهنگاران حمله کرده و تجهیزات آنان را شکستهاند.
انتقاد متقاضیان مسکن مهرشنیده شد که در حاشیه افتتاح 12 هزار واحد مسکن مهر در زنجان به دست رئیسجمهور احمدینژاد، جمعی از متقاضیان مسکن مهر احرار و ساتراپ در زنجان به علت بالا بودن قیمت تمام شده واحدهای مسکونی مهر و طولانی شدن زمان احداث و واگذاری واحدها انتقاد خود را به رئیسجمهور اعلام کردند. صراط نوشت؛ محمود احمدینژاد به علت داشتن برنامه زمانبندی شده و برگزاری جلسه شورای اداری گفتوگو با متقاضیان منتقد و بررسی مشکل واحدهای مسکن مهر را به علی نیکزاد وزیر مسکن و شهر سازی واگذار کرد. علی نیکزاد اعلام کرد: درصورت نیاز به افزایش تسهیلات برای رفع مشکل میزان تسهیلات افزایش مییابد.
دستگیری 6 اسلواک در ایران به اتهام جاسوسیشنیده شد که وزارت امور خارجه اسلواکی اعلام کرد که تعدادی از شهروندان کشورش به اتهام جاسوسی در ایران دستگیر شدند. به گزارش ایسنا، بوریس گاندل، سخنگوی وزارت امور خارجه اسلواکی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه بیان کرد: دیپلماتهای ما در تهران با شهروندان بازداشت شده و مسئولان ایرانی در تماس هستند.
در همین حال روزنامه اس.ام.ای اسلواکی نوشت که گروهی از شهروندان اسلواک که از چتربازان هستند و ورزش چتربازی انجام میدهند، به اتهام جاسوسی در ایران دستگیر شدند. سایت این روزنامه روز جمعه اعلام کرد که پنج یا شش تن از شهروندان اسلواک بیش از سه هفته پیش به دلیل عکسبرداری هوایی از تاسیسات نظامی ایران بازداشت شدند. بنا بر گزارش شبکه خبری فرانس 24، سال گذشته نیز یک اسلواک 26 ساله که در بخش ارتباطات ایران فعالیت میکرد، به اتهام جاسوسی برای سیا دستگیر و بعد از گذشت 40 روز آزاد شد.
*خراسان:دلسردي نخبگان از بي اعتباري يک نوع ضمانت نامه دولتيدر حالي که بر اساس بند ۴ ماده 5 اساسنامه مصوب صندوق هاي پژوهش و فناوري، يکي از وظايف اين صندوق ها، صدور ضمانت نامه هاي مورد نياز متقاضيان طرح هاي پژوهشي و فناوري است اما بر اساس گزارش يک نهاد مهم دولتي، اکثر دستگاه هاي اجرايي حتي بانک مرکزي از پذيرش ضمانت نامه هاي صادره توسط صندوق هاي يادشده خودداري کرده و دليل عدم پذيرش را عدم ذکر اين نوع ضمانت نامه ها در آيين نامه تضمين معاملات دولتي بيان مي کنند و اين موضوع باعث دلسردي نخبگان مراجعه کننده به صندوق هاي مذکور شده است.
دستور کارگروه حمايت از توليد براي واردات چوببر اساس مجوز هفته هاي اخير وزيران عضو کارگروه حمايت از توليد که با ابلاغ محمدرضا رحيمي معاون اول رييس جمهور به دستگاه هاي دولتي اجرايي شده، مقرر شده ورود محموله هاي چوب خام شامل گرده بينه، کاتين و چوبهاي گرد با قطر حداقل هشت سانتيمتر با پوست و چيپس چوب با رعايت مقررات مربوط به ارائه گواهي بهداشت گياهي يا انجام عمليات ضدعفوني با روش گازدهي مجاز خواهد بود.
*تهران امروز:
ولايتي در مجلس!مشرق نيوز نوشت:شنيدهايم در روزهاي گذشته برخي از حاميان علياكبر ولايتي از او خواستهاند تيم انتخاباتي خود را براي حضور در انتخابات آينده مجلس حفظ كند.اين افراد پيشنهاد دادهاند علاوه بر برنامهريزي براي تشكيل يك تشكل فراگير، شخص دكتر ولايتي هم كانديداي مجلس شوراي اسلاميشود.
انعطاف جبهه پايداري نسبت به روحاني!!سيداميرحسين قاضيزاده هاشمي عضو جبهه پايداري گفت:آقاي روحاني مدعي شد ميخواهد حوزه سياست خارجي را دچار آرامش كند و اين كار را تحت عنوان تنشزدايي انجام خواهد داد اما جبهه پايداري، تنشزدايي را عامل تهديد ميداند و معتقد است نبايد در حوزه سياست خارجي باج داد.به گزارش خانه ملت،وي ادامه داد:بايد مراقبت كرد تعامل سازنده به سمت سازش نرود. البته آقاي روحاني در نشست خبرياش پس از انتخابات رياستجمهوري مواضعي گرفت، كه اگر قبلا بيان كرده بود ما در انتخابات به او راي ميداديم.
تشكيل بنياد «بهار» تكذيب شدحجتالاسلام عباس اميري فر مشاور فرهنگي رئيسجمهور در گفتوگو با فارس با اشاره به برخي اخبار پيرامون تاسيس بنياد بهار از سوي محمود احمدينژاد رئيسجمهوري اسلامي ايران پس از پايان دوران رياستجمهوري گفت: چنين مسئلهاي بسيار بعيد است و من اين خبر را درست نميدانم.وي افزود: من روحيات آقاي احمدينژاد را ميشناسم و انجام چنين كارهايي در رويه ايشان نيست.وي در ادامه تصريح كرد: مسائلي كه درخصوص خريد ساختمان چند طبقه در خيابان وليعصر مطرح ميشود نيز كاملا دروغ است.
عضويت روحاني در جامعه روحانيت لغو نميشودفارس نوشت: حجتالاسلام حسين ابراهيمي نماينده مجلس هشتم و عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز با بيان اينكه حجتالاسلام حسن روحاني همچنان عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز است، گفت: آقاي روحاني، جزو موسسين جامعه روحانيت مبارز هستند و طبق اساسنامه، اعضاي موسس هر چقدر در جلسات غيبت داشته باشند، عضويتشان لغو نميشود.
بابام اشتباهي بود!به گزارش انتخاب،عليرضا احمدينژاد پسر كوچك محمود احمدينژاد در وبلاگش از اتحاد اصولگرايان و اصلاحطلبان بر ضد احمدينژاد و ماجراي پيامكهاي «اشتباهي رئيسجمهور شدن احمدينژاد» و ارتباط آن با سريال مرد هزارچهره نوشته است:چند وقت پيش بابام (دكتر احمدينژاد) تعريف ميكرد كه يكي از اين آقايون بهش گفته بود كه ميدوني مشكل شما چيه؟
و بعد ادامه داده بود كه مشكل شما اينه كه خارج از دايره هستي براي همين هم هست كه چپ و راست، مدعيان اصولگرايي و اصلاحطلبي (داخل دايرهايها!) باهات اينطوري برخورد ميكنن.تو اين سه سال به واسطه اخباري كه به دست ما ميرسيد و شرايطي كه يك نفر مثل من دارد واقعا به اين نكته پي بردم كه احمدينژاد اشتباهي رئيسجمهور شد!
هاشمي به نماز جمعه ميآيد!حجتالاسلام سيد رضا اكرمي معتقد است در فضايي كه «اميد» به جامعه تزريق شده، بازگشت هاشمي رفسنجاني به نمازجمعه ميتواند يك اتفاق خوب و البته تاثيرگذار باشد.
وي در پاسخ به اين سوال كه،شما در جايي احتمال بازگشت آيتالله هاشمي به نماز جمعه را زياد دانسته بوديد، اين يك خبر بود يا يك آرزو؟ گفت: من فقط نظر دادم و گفتم حضور هاشمي در تريبون نماز جمعه حتما اتفاق خوبي خواهد بود.
به هر حال قبول كنيم يا نه، ايشان يكي از چهرههاي استثنايي است و انشاءالله با ترميم مشكلات، شرايطي به وجود آيد تا نمازگزاران تهراني دوباره بتوانند از خطبههاي او استفاده كنند.
وي به عصر ايران گفت:نگاه من به نماز جمعه شايد نگاهي ايده آل تلقي شود. به نظر من نماز جمعه، مخصوصا نماز جمعه تهران نمازي حكومتي است و بايد خطابههايي كه ايراد ميشود به گونهاي باشد كه در كشور تاثير بگذارد و حتي حاوي پيام براي خارج از كشور هم باشد. در گذشته برخي اينطور ميگفتند كه خوراك فكري و سياسي يك هفته خود را از نماز جمعه ميگيرند و اين نشانگر اهميت بالاي آن است. اما متاسفانه بايد گفت اكنون نماز جمعه آنطور كه «بايد»برگزار نميشود و بايد هر چه زودتر ترميم شود.
وي افزود:حضور چنين چهرهاي در نماز جمعه قطعا فوايد زيادي خواهد داشت. البته اگر آقاي هاشمي به نماز جمعه نيايد و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام هم نباشد و عضويت خبرگان را هم از دست بدهد، بازهم به عنوان يك شخصيت سياسي و فكري و البته ديني مطرح باقي خواهد بود. پس بايد گفت كه هاشمي به حضور در مناصب مختلف نياز ندارد.
اكرمي در ادامه گفت:من نسبت به اتفاقات 88 نگاه خاصي دارم كه تاكنون نگفتهام و ترجيح ميدهم در موعد مشخصي بازگو كنم. بنده ريشه همه اين بياخلاقيها را در مناظرهاي ميبينم كه يك نفر به خود اجازه داد تا بزرگان نظام را با اتهام مواجه كند و با «بگم بگم»ها شرايطي به وجود آورد كه هزينههايي جدي را به كشور و انقلاب تحميل كرد. البته عدهاي هم از وضعيت آن روزها سوءاستفاده كردند و به قول معروف ازآب گل آلود ماهي گرفتند.
مرا بيرون انداختند ولي بايد با هم بسازيمبيژن نامدار زنگنه آخرين وزير نفت قبل از روي كار آمدن دولت احمدينژاد،در يك گفتوگوي تلويزيوني در شبكه تهران نكات جالبي را مطرح كرد. زنگنه از برخوردهاي حذفي در سالهاي اخير انتقاد كرد و درباره رفتاري كه با خودش صورت پذيرفت عبارت «بيرون انداختن» را به كار برد وافزود: با اينكه ما مورد آزار و اذيت قرار گرفتيم اما باز ميگويم كه بايد با هم بسازيم تا از وضعيت فعلي خارج شويم.
نكته جالب ديگر در اظهارات نامدار زنگنه اين بود كه به رويكردهاي محيطزيستي تاكيد ميكرد و ميگفت من در مناصب گذشته يا بهدنبال تاسيس سد بودم يا استخراج نفت كه هيچ يك نسبتي با محيطزيست ندارند ولي اكنون ذهن من متوجه پروژههايي است كه نسبت نزديكي با محيطزيست داشته باشند.وزير اسبق نفت ايران در عين حال خبر تاسف باري هم داد و گفت: اتفاقات سالهاي اخير سبب شده مديري در اندازه و سابقه غلامرضا آقازاده خانه نشين و حتي دچار افسردگي شود.
*ابتکار:اعتراض وزير سابق به انتخابات مشرق نوشت: هفته گذشته يکي از وزراي سابق دولت احمدي نژاد که در انتخابات شوراي شهر تهران کانديدا شده بود نسبت به شمارش آراي خود اعتراض کرد. وي معتقد بود از آنجا که 6 کانديداي ديگر هم نام وي هستند بايد آراي بدون اسم به نفع وي که از شهرت بيشتري برخوردار است قرائت شود که پس از بازشماري تعدادي از صندوقها و عدم تفاوت آرا وي، اعتراض اين وزير مردود اعلام شد.
تکذيب بازداشت اردشير امير ارجمنددر حالي که ديروز خبرگزاري فارس به نقل از معاون عمليات قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران، از دستگيري اردشير اميرارجمند، مشاور ارشد ميرحسين موسوي خبر داده، اميرارجمند اين خبر را تکذيب کرد.اميرارجمند در گفتوگو با راديو فرانسه بازداشتش را رد کرد و آن را شايعه خواند. خبرگزاري فارس ديروز به نقل از ناصر شعباني معاون عمليات قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران نوشت: «اردشير امير ارجمند مشاور حقوقي يکي از سران فتنه که پس از انتخابات سال 88 به کمک منافقين کشور را ترک کرده بود اخيرا دستگير شده و تحت بازجويي قرار گرفت.»
*جمهوری اسلامی:به خدا قسم حماس اجازه نمی دهد مرسي سقوط كند عبود عبدالستار الغزاوي، يكي از فرماندهان گردان عزالدين قسام، شاخه نظامي جنبش حماس در تازهترين و عجيبترين موضع خود، معترضان مصري و مخالفان مرسي را - با بكارگيري كلمات ركيك - مورد تهديد قرار داد. "ائتلاف جوانان سلفي مصر" در صفحه فيسبوك پيام اين فرمانده نظامي حماس را منتشر كرده كه مخالفين مصري را به كودك و سگان روشنفكر تشبيه كرده است.
"الغزاوي" ميافزايد: به خدا قسم، جنبش حماس اجازه نخواهد داد محمد مرسي كه اولين رئيسجمهور مسلمان تاريخ مصر است، سقوط كند. به خدا قسم اگر ما (نيروهاي حماس) به سوي شما حركت كنيم، ديگر شما (مخالفين مرسي) مخنثها از خانه هايتان بيرون نخواهيد آمد.
تروریستهای سوری «دجال» را کشتندتروريستهاي سوري يك كودك عقب مانده سوري را به توهم "شباهت به دجال" سر بريدند! به گزارش مشرق به نقل از الحدث، تروريستهاي مسلح سوري از اعضاي گروههاي تكفيري در منطقه حلب و شهرك الردوس يك كودك عقب مانده را به اتهام شباهت به "دجال" در مقابل مسجد جامع الفردوس در جنوب شهر حلب سر بريدند. اين جنايت شنيع تنها چند روز بعد از اقدام هيئت موسوم به شرعي تروريستها در اعدام محمد قطاع كودك سوري و كشتن يك زن و شوهر به علت تخلف رانندگي صورت گرفته است.
اين كودك به علت معلوليتي كه در چشم خود داشت و يك توده بزرگ چربي در آن قرار داشت، توسط افراد مسلح دجال تشخيص داده شده! و اعدام گرديد.
ورودي آب سد دوستي به صفر رسيدورودي آب سد دوستي به صفر رسيده است. يك مقام مسئول در شركت آب و فاضلاب مشهد با اعلام اين خبر گفت: كشور افغانستان با احداث سد سلما توسط هنديها در بالادست سد دوستي كه به 85 درصد پيشرفت فيزيكي رسيده است ورودي آب به سد دوستي را به صفر رسانده است. اين سد توسط ايران و تركمنستان احداث و بيش از 70 درصد آب شرب شهر مشهد از اين سد تأمين ميشود و درحال حاضر از ذخيره سد استفاده ميگردد. مسئولان كشور افغانستان با اين اقدام درحال جواب دادن به مهمان نوازي مردم ايران از مهاجران افغان ميباشند!