به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران،رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور امروز در نشست هماهنگی طرح امداد ساحلی شمال کشور در ساری گفت:هرساله بعد از تعطیلی مراکز آموزشی مسافرت های داخل کشور به خصوص استان های شمالی کشور افزایش می یابد و طرح امداد ساحلی استان های شمالی به موقع در خدمت حوادث ناشی از غرق شدگان است.
دکتر محمد تقی طالبیان با اشاره به اینکه این طرح از 14 خرداد آغاز شد و تا 31 شهریور ادامه دارد افزود:متولی اصلی این طرح وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی کشور بوده و اعتبارات آن متعلق به معاونت درمان است.
به گفته رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور در رابطه با تأثیرگذاری طرح امداد ساحلی در کاهش تعداد فوتی گفت:پارسال در سه استان شمالی کشور حدود 2 هزار مأموریت داشتیم و وتعداد فوتی های زیادی که پزشکی قانونی اعلام می کند در مکان هایی است که طرح اجرا نشد و فوتی در محدوده این طرح رو به کاهش است.
دکتر طالبیان افزود:حدود 30 پایگاه در مازندران،5 پایگاه در گیلان و 3 پایگاه در گلستان برای طرح امداد ساحلی وجود دارد و در این پایگاه ها به مسافرین،مردم و افراد غرق شده خدمات ارائه می شود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور در مورد ارائه خدمات در دریا گفت: متولی اورژانس دریایی وزارت بهداشت نبوده و متولی آن سازمان بنادر و کشتیرانی کشور است و هنگام انتقال بیمار به خشکی متولی آن وزارت بهداشت است.
معاون عملیات اورژانس کشور هم گفت:در سال 88 طرح امداد ساحلی در مازندران شروع شد و ما در بحث خشکی مسئولیت مستقیم داریم و پارسال در حوادث جاده ای 20 هزار نفر فوت و 870 هزار نفر در ترافیک جاده ای مجروح شدند.
دکتر محمد سرور افزود:اغلب غرق شدگان خارج از طرح سالم سازی بوده و فوریت های پزشکی بر عهده وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز گفت:تعداد غرق شدگان رو به افزایش و تعداد فوتی رو به کاهش است و پایگاه های اورژانس به عنوان پشتیبان طرح های سالم سازی دریا هستند.
دکتر بابامحمودی افزود:در 4 سال گذشته تعداد کمپ های مازندران افزایش یافته و پارسال به 30 کمپ رسید و پارسال در داخل طرح 26 درصد کاهش غرق شدگی داشتیم و به 35درصد خدمات درمان سرپایی ارائه شد و مواردی هم قبل از ورود آمبولانس فوت شدند./س