عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پروتئینوري يکی از بیماری های شایع و خطر ساز برای کلیه است که درصد بالایی از نارسایی کلیه ها را به خود اختصاص داده است.

دکتر نادیا کریمی، متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری های کلیه و فشارخون و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، پروتئنوری یکی از بیماری های شایع و خطر ساز برای کلیه دانست و گفت: پروتئینوری بیماری است که درصد بالایی از نارسایی کلیه ها را به خود اختصاص داده است.
 
وی با بیان اینکه پروتئینوری به معنای وجود مقادیر غیر طبیعی پروتئین در ادرار است، افزود: کلیه های سالم مواد زاید حاصله از سوخت و ساز بدن را خارج می کند؛ اما از خروج مواد مورد نیاز همانند پروتئین ها و غیره جلوگیری می کند که این امر نیز بستگی به سایز مولکول های پروتئین دارد.
 
این عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی تهران با بیان اینکه پروتئینوری نشان دهنده آسیب به کلیه ها است، ادامه داد: افراد طبیعی کمتر از 150 میلی گرم پروتئین و 30 میلی گرم آلبومن در روز از طریق ادرار دفع می کنند که اگر از این میزان بالاتر باشد ممکن است پروتئنوری وجود داشته باشد و ما متوجه آن نشده باشیم.
 
وی با بیان اینکه پروتئنوری گذرا به صورت موقتی است که عامل آن استرس، تب یا سرمای شدید است که در این حالت میزان پروتئین دفعی نسبتا کم است و سریعا بهبود می یابد، اظهار داشت: این بیماری می تواند تظاهری از بیماری های کلیوی یا یک بیماری سیستماتیک باشد.
 
کریمی در ادامه با اشاره به عدم وجود علامت بیماری پروتئینوری در بدن، آزمایش ادرار را تنها راه تشخیص این بیماری دانست و گفت: با مشاهده نخستین علامت در پزشک باید مراجعه شود تا علت های زمینه ای آن مشخص شود، لذا بهتر است افراد سالی یکبار آزمایش ادرار ساده دهند تا از سلامتی خود مطمئن شوند.
 
این فوق تخصص کلیه در پایان اظهار داشت: پروتئین جذب شده اگر بیشتر از 3 گرم باشد باعث می شود متابولیک چربی ها بهم بخورد و چربی خون افزایش پیدا کند./ع2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عباس علیوند زمهریری
۰۹:۲۵ ۰۳ تير ۱۳۹۹
سن 62 سال پروتئین ادرار +3 می باشد راهنمایی بفرمایید
Iran (Islamic Republic of)
محدثه
۱۷:۰۳ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
سلام خسته نباشید آزمایش ادرار دادم پروتئینم نگاتیو هست یعنی چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
من خانمی 46 ساله هستم پروتیتتم مثبت فقط هست چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ایدا عبدالهی
۰۸:۰۴ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
دختری 9 ساله دارم که پروتئن ادرارش+1هست.wBC1-2. وRBC1-2و EPrithelial clles0-1هست لطفا در موردش توضیح دهید.با سپاس
United States of America
کیوان کریمی
۱۴:۱۴ ۳۱ خرداد ۱۳۹۶
مرسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
پسری ۳۶ساله هستم نقرس دارم پروتین ادرارم۴۴۵ واسیداوریک ۹ چه کارکنم
Iran (Islamic Republic of)
محمد جواد
۱۰:۴۹ ۲۲ فروردين ۱۳۹۶
سلام پارسال سر فشار بالا بودن و ازمایشات یک کلیه برداشتم دوسهماه است فشار 19 میباشد جدید رفتم ازمایش ادرار پروتین دفع میکند چکار کنم نقرس دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۳ تير ۱۳۹۵
من آزمایش u a 24cساعته دادم پروتینم بالاست 276 به نظرچی کار کنم
Iran (Islamic Republic of)
صفیه
۲۱:۲۰ ۲۵ بهمن ۱۳۹۳
سلام وقتتون بخیر من دختر26 ساله هستم تو ازمایش ادرار بهم گفتن پروتین تو ادرارت مثبته به نظر شما دلیلش چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
معصومه
۱۴:۰۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۲
سلام.من دختری 14 ساله دارم که برای آزمایشات سالانه بر حسب تصادف متوجه شدیم که پروتیین مثبت 1 در ادرار دارد.با مشورت پزشک چون هیچ علامت دیکری مشاهده نشده است پیشنهاد ازمایش یک ماه بعد را دادند نظر شما چیست
آخرین اخبار