به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مسئول بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت: جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان ها را از بین میبرد. همچنین از آنجا که این ماده خاصیت ضد اسیدی دارد، با ورود به معده، اسید آن را از بین برده و فرایند هضم غذا را با مشکلا ت جدی روبه رو می کند.
دکتر زهرا اباصلتي خاطر نشان کرد: همچنين جوش شيرين با ايجاد تغييراتي در دستگاه گوارش سبب افزايش جذب فلزات سنگين نظير كادميــوم، سرب و جيوه شده كه باعث كم خوني ناشي از مسموميت، تنگي نفس و عوارض كليوي مي شود.
مسئول بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد صرفه جويي در وقت، افزايش هزينه ها و کنترل نرخ نان، ارزاني و سهولت استفاده، ناآگاهي برخي از نانوايان در مورد مشکلات ناشي از افزودن جوش شيرين و پوشاندن عيوب نان را از علل اصلي استفاده نانوايان از جوش شيرين عنوان کرد و گفت: نان تهيه شده با جوش شيرين علي رغم كيفيت پايين طعم، مزه، بو و همچنين فطير ماندن، ظاهر بسيــار خوبــي پـيـدا مي كند و شکل سطح آن موجب مي شود تا مردم آن را ورآمده محسوب كنند.
دکتر زهرا اباصلتي خاطرنشان کرد: مصرف اين ماده اثرات زيان بار فراواني به دنبال دارد ،به همين جهت در بسياري از كشورهاي دنيا با به اثبات رسيدن اثرات منفي اين ماده، مصرف آن بتدريج محدود و گاه ممنوع شده است و جايگزين مناسب آن معرفي شده است.
وي با اشاره به اينکه جايگزين هاي جوش شيرين بسته به مورد مصرف متفاوت هستند گفت: در مورد نانهاي مسطح مانند لواش، تافتون و بربري مناسب ترين و بهترين جايگزين جوش شيرين انجام عمل تخمير است كه از يك طرف نياز به مصرف جوش شيرين را برطرف مي كند و از طرف ديگر موجب تغييرات بسيار مطلوبي در ويژگي هاي شيميايي، فيزيكي و ارزش غذايي نان مي شود./ح