دکتر زهرا اباصلتي افزود : همچنين جوش شيرين با ايجاد تغييراتي در دستگاه گوارش سبب افزايش جذب فلزات سنگين نظير كادميــوم، سرب و جيوه شده كه باعث كم خوني ناشي از مسموميت، تنگي نفس و عوارض كليوي مي شود.
مسئول بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد صرفه جويي در وقت، افزايش هزينه ها و کنترل نرخ نان ؛ ارزاني و سهولت استفاده ، ناآگاهي برخي از نانوايان در مورد مشکلات ناشي از افزودن جوش شيرين و پوشاندن عيوب نان را از علل اصلي استفاده نانوايان از جوش شيرين عنوان کرد و گفت: نان تهيه شده با جوش شيرين علي رغم كيفيت پايين طعم، مزه، بو و همچنين فطير ماندن، ظاهر بسيــار خوبــي پـيـدا مي كند و شکل سطح آن موجب مي شود تا مردم آن را ورآمده محسوب كنند.
اباصلتي خاطرنشان کرد: مصرف اين ماده اثرات زيان بار فراواني به دنبال دارد ،به همين جهت در بسياري از كشورهاي دنيا با به اثبات رسيدن اثرات منفي اين ماده ، مصرف آن بتدريج محدود و گاه ممنوع شده است و جايگزين مناسب آن معرفي شده است.
وي با اشاره به اينکه جايگزين هاي جوش شيرين بسته به مورد مصرف متفاوت هستند گفت: در مورد نانهاي مسطح مانند لواش، تافتون و بربري مناسب ترين و بهترين جايگزين جوش شيرين انجام عمل تخمير است كه از يك طرف نياز به مصرف جوش شيرين را برطرف مي كند و از طرف ديگر موجب تغييرات بسيار مطلوبي در ويژگي هاي شيميايي، فيزيكي و ارزش غذايي نان مي شود/س.