رئيس‌جمهور با بيان اينکه چند کشور اقليت خود را جامعه جهاني مي‌دانند و اگر کسي با آنها مخالف باشد در اين جامعه جهاني جايگاهي نخواهد داشت، گفت: ايران با روش مديريت جهاني که نظام بين‌الملل در پيش گرفته است به طور اصولي مشکل دارد.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل  از پايگاه اطلاع‌رساني رياست جمهوري، محمود احمدي‌نژاد پيش‌ازظهر امروز (سه‌شنبه) به وقت محلي در دومين روز از سفر به مسکو در گفتگوي زنده تلويزيوني با شبکه راشاتودي روسيه، در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه بسياري معتقدند ايران بعد از دولت‌هاي نهم و دهم دچار مشکلات متعدد اقتصادي شده و از لحاظ ژئوپلتيک در انزوا به سر مي‌برد، ارزيابي شما از اين 8 سال چيست؟ گفت: مشکلات و مسايل اقتصادي موضوعي است که امروز در جامعه بين‌المللي و در همه کشورها وجود دارد، چرا که يک رُکود جهاني در اقتصاد دنيا به وجود آمده و بحران فعلي يک بحران عمومي است.
 
وي افزود: علاوه بر اين، مشكلات ايران متاثر از تحريم‌هاي يک سويه زياده‌خواهان است که اين وضعيت را براي كشورمان دشوارتر خواهد کرد.
 
رئيس‌جمهور با بيان اينکه عليرغم فشارها و تحريم‌هاي دشمنان و نظريه وضعيت اقتصادي حال حاضر جهان، پيشرفت‌هاي اقتصادي ايران بسيار خوب و مطلوب بوده و شاخص‌هاي درآمدي و توزيع ثروت بهبود يافته و پيشرفت‌هاي صنعتي در کشور از رشد خوبي برخوردار است، تصريح کرد: امروز جمهوري اسلامي ايران تبديل به صادر کننده سيمان، فولاد و نفت شده و صادرات غير نفتي كشورمان 7 برابر افزايش يافته که اين نشانه نشاط و توسعه اقتصادي است.
 
احمدي‌نژاد با اشاره به اينکه جمهوري اسلامي ايران از لحاظ علمي ارتقا يافته و سرعت رشد علمي در ايران 11 برابر متوسط رشد جهاني است ، اظهار داشت: ايران در طول اين 8 سال، تبديل به کشوري فضايي و هسته‌اي شده و پيشرفت‌هاي گوناگوني در زمينه نانوتکنولوژي و بيوتکنولوژي و بسياري از رشته‌هاي علمي ديگر داشته است، به گونه‌اي که امروز در زمره 10 کشور پيشرفته جهان قرار دارد و سطح رفاه اجتماعي در آن بسيار بالا است.
 
رئيس‌جمهور خاطر نشان کرد: در طول 8 سال گذشته، تعداد خودروها در ايران 3 برابر شده و براي اولين بار در تاريخ کشور تعداد مسکن از تعداد خانوار پيشي گرفته است؛البته بايد اذعان داشت هنوز مشکلاتي وجود دارد، اما مطمئنا از اين برهه نيز عبور خواهيم كرد.
 
وي در پاسخ به اين گفته مجري شبکه راشاتودي مبني بر منزوي بودن ايران در جامعه جهاني، تصريح کرد: چگونه ايران منزوي شده است در حاليکه امروز ما بيشترين ارتباط را با کشورهاي دنيا داريم ؟
 
رئيس‌جمهور با بيان اينکه دولت‌هاي غربي از ابتداي پيروزي ملت ايران با اين مردم مخالف بوده و هيچگاه به سمت همکاري نرفته‌اند، تصريح کرد: امروز هم آنها به خاطر از دست دادن منافع خود در ايران دائماً به مخالفت با كشورمان مي‌پردازند.
 
احمدي‌نژاد گفت: امروز اقتصاد ايران در رتبه هفدهم جهان قرار دارد و با برنامه ريزي انجام شده تا سه سال آينده به رتبه پانزدهم خواهد رسيد.
 
رئيس‌جمهور با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران امروز با بسياري از کشورها رابطه و تبادلات اقتصادي و تجاري داشته و حجم مبادلات تجاري غيررسمي كشورمان بيش از 7 برابر شده است،ادامه داد: اگر کشوري ضعيف و منزوي باشد، هيچ دليلي ندارد که نظام سرمايه‌داري عليه آن برنامه ها و توطئه‌هاي گوناگون طراحي و اعمال کند.
 
 احمدي‌نژاد با اشاره به اينکه ايران يک فرهنگ متعالي است که هيچکس نمي‌تواند آن را منزوي کند، اظهار داشت: فرهنگ ايران اسلامي، فرهنگ عدالت، رفاه براي همه و عزت همگاني بوده و امروز نام ايران در جاي جاي جهان مي‌درخشد ، البته عده‌اي هستند که نمي‌خواهند فرهنگ ايران در جهان عزيز باشد.
 
رئيس‌جمهور با اشاره به اينکه سالانه 12 ميليون ايراني به خارج از کشور سفر مي‌کنند و با بيش از 100 کشور جهان ارتباطات علمي پايدار داريم، تصريح کرد: متاسفانه چند کشور اقليت خود را جامعه جهاني مي‌دانند و اگر کسي با آنها مخالف باشد در اين جامعه جهاني جايگاهي نخواهد داشت که البته اين ادبيات آنها هيچ تاثيري در مناسبات ما با کشورهاي جهان نخواهد گذاشت.
 
احمدي‌نژاد خاطر نشان کرد: ايران با روش مديريت جهاني که نظام بين‌الملل در پيش گرفته است به طور اصولي مشکل دارد.
 
رئيس‌جمهور افزود: شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد سال گذشته در ايران برگزار شد که با همه توطئه‌هاي صورت گرفته از سوي سلطه‌گران بيشترين استقبال از آن صورت گرفت؛ جمهوري اسلامي ايران هرگز به دوستي و رابطه‌اي که برخي کشورها به آن معتقدند و مي‌خواهند با زور اسلحه و تهديد منافع خود را کسب کنند، اعتقادي ندارد.
 
احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي در خصوص نظر وي درباره رئيس جمهور منتخب ايران، تصريح کرد: رئيس‌جمهور منتخب براي همه ملت محترم بوده و همگان به وي در اداره کشور كمك خواهند كرد تا كشور به اعتلا و پيشرفت برسد.
 
 
وي در پاسخ به اين سوال که وقتي به قدرت رسيديد، کانديداي مستقل بوديد و خود را جدا از طيف‌هاي سياسي حال حاضر ايران و روحانيت مي‌دانستيد، جنابعالي وضعيت روحانيت در ايران را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ اظهار داشت:اين موضوعات به يک سري مسائل پيچيده و گسترده باز مي‌گردد؛ ملت ايران يک ملت فرهنگي است و همه مسوولان و گروه‌ها در خدمت مردم و کشور هستند و ما نيز تا آخرين لحظه در خدمت مردم هستيم.
 
رئيس‌جمهور افزود: روحانيت در ايران يک قشر و طبقه جدا از مردم نيست که بخواهند يک طبقه و حزب باشند؛ بلکه آنها همانند اقشار مردم در جامعه حضور داشته و محترمند.
 
احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوال که آيا طي 8 سال گذشته، هر اقدامي را که خواسته‌ايد ، توانسته‌ايد در کشور انجام دهيد؟ گفت: در مسووليتي كه داريم نمي‌توان هر اقدامي را انجام داد چرا که بالاخره ما در چارچوب قانون، نظام اجتماعي و فرهنگ عمومي کار مي‌کنيم؛البته نمي‌توان همه آرزوهاي خوب و متعالي را در مدت 8 سال محقق كرد؛ اما در دولت نهم و دهم به نسبت آنچه که آرزو داشتيم موفقيت قابل توجهي كسب كرديم.
 
رئيس‌جمهور در ادامه مصاحبه در پاسخ به اين سوال که چرا ايران هرگز با آمريکا گفتگوي مستقيم و رو در رو نداشته؟ تصريح کرد:معتقديم گفتگو بهترين راه براي حل اختلافات است، اما اين کار نيازمند شرايطي است و اگر کسي بخواهد با زور وارد گفتگو شده و طرف مقابل را به ميز مذاكره بكشاند، قابل قبول نيست؛ چرا که گفتگو در حقيقت براي تفاهم و تقويت دوستي‌ها بوده و ابزاري براي تحميل نيست، بلکه بايد در شرايط عادلانه باشد.
 
احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوال که فردي اخيراً اقدام به انتشار مدارک سري آمريکا مي‌کند و ايران تحت کنترل شديدترين فناوري‌هاي جاسوسي و الکترونيکي آمريکا قرار دارد، آيا مسوولان ايران از اين موضوع با خبر بوده‌اند، گفت: اين يک موضوع طبيعي است و بالاخره وقتي که کشوري در مسير پيشرفت حرکت کرده و پا به دنياي ارتباطات و الکترونيک مي‌گذارد، مسلماً از سوي دشمنان مورد هجمه و کنترل قرار خواهد گرفت؛ اما در مورد ايران وسعت اين اقدامات به حدي نيست که اعلام شده است.
 
رئيس‌جمهور در پاسخ به اين سوال که آيا با اين اقدامات مقابله‌اي نيز از سوي ايران صورت مي‌گيرد، تصريح كرد: مطمئناً اين يک جنگ نرم افزاري است و همانگونه که در گذشته حملاتي به شبکه‌هاي بانکي، اقتصادي، آب و برق کشور شده بود و متخصصان کشور با آن مقابله کردند، در آينده نيز اينچنين خواهد بود.
 
احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوال که تحولات صورت گرفته در کشورهاي عربي غيرقابل پيش‌بيني بود و هيچ كارشناس مسايل سياسي فکر نمي‌کرد که نظام هاي موجود در اين کشورها به اين سرعت تغيير کند، آيا به نظر شما نظام ايران در اين راستا از امنيت برخوردار است؟ گفت: اين موضوع بايد در دو فصل مورد بررسي قرار گيرد يکي از جنبه اتفاقاتي است که در کشورهاي منطقه رخ داده و مردم اين کشورها به سرعت به دنبال عدالت، آزادي، رفاه و تغيير شرايط هستند و جنبه دوم اينکه همه اين اتفاقات پشت سر هم و در فاصله زماني کوتاه رخ داده، اين نمي‌تواند به طور کامل مردمي باشد، بلكه مطمئناً مديريتي پشت اين وقايع وجود دارد.
 
رئيس‌جمهور تصريح کرد: نه تنها در ايران، بلکه در سراسر کشورهاي جهان، هيچ حاکمي نبايد نسبت به جايگاه خود احساس امنيت و آرامش داشته باشد، چرا که امروز جامعه بشري به سمت پيشرفت، تعالي و رسيدن به سطحي برتر قرار دارد و هنوز به جايگاه شايسته و واقعي خود نرسيده است.
 
احمدي‌نژاد با طرح اين سوال که آيا کسي مي تواند ادعا کند که عدالت را به طور کامل حاکم کرده و همه حقوق مردم را استيفا نموده است؟ گفت: امروز با وجود 7 ميليارد انسان در جهان، حکومت‌ها در اختيار عده قليلي قرار دارد؛ هيچ حاکمي نبايد احساس امنيت کند، مگر اينکه به سرعت در جهت تامين رفاه مردم کار و فعاليت کند.
 
رئيس‌جمهور خاطر نشان کرد: حاکميت عدالت بايد اتفاق بيفتد تا انسانها به سعادت برسند و اين موضوعي است که نياز به تلاش همگاني دارد.
 
احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوال که آيا اخوان المسلمين در مصر در قدرت باقي خواهند ماند؟ گفت: اخوان المسلمين يک جريان تاريخي و انديشه‌اي است و تا زماني که انديشه‌اي برتر نسبت به آن ارائه نشود، باقي خواهد ماند؛ اما اينکه رئيس‌جمهور مصر بخواهد همواره از اين طيف سياسي باشد، محتمل نيست؛ چرا که جامعه بشري امروز از اينکه بخواهد با يک حزب اداره شود، عبور کرده است؛ بايد وجه مشترک و فرآيند انديشه‌هاي ملت ها در صحنه‌ها باشد و مطمئنا در آينده‌اي نزديک همه کشورهايي که با اين انديشه محدود اداره مي‌شوند از جمله آمريکا دچار تغيير خواهند شد.
 
رئيس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوالي در خصوص تحولات سوريه و اينکه غرب با فشار به سوريه به دنبال منزوي کردن ايران است، گفت: هنگامي که بحث سوريه مطرح است، از سوي ديگر پاي رژيم صهيونيستي نيز به ميان مي‌آيد.
 
وي افزود: معتقديم اين حق همه ملت هاست که از آزادي و رفاه برخوردار بوده و حاکم خود را خودشان تعيين کنند که در اين راستا امروز دو راه و روش در سوريه مطرح است؛ اول اينکه عده‌اي بخواهند با جنگ به قدرت برسند که كار از پايه اشتباه است و اين به معناي ادامه جنگ خواهد بود.
 
رئيس‌جمهور اظهار داشت: روش ديگري که در سوريه براي حل مشکلات مطرح است، تفاهم ملي با برگزاري انتخاباتي آزاد است؛ چون معتقديم اين روش نه تنها براي سوريه، بلکه در ساير کشورها نيز درست و مناسب است.
 
احمدي‌نژاد گفت: غربي‌ها نمي‌خواهند ناآرامي‌هاي سوريه تمام شود؛ چرا که ادامه اين وضعيت يک فرصت تاريخي براي صهيونيست‌ها فراهم کرده تا بتوانند اقدامات خود را به راحتي در منطقه انجام دهند و از سوي ديگر خود غربي‌ها به بهانه سوريه مشکلات خود را به ساير کشورها منتقل کنند.
 
رئيس‌جمهور اظهار داشت: آنها به دنبال ايجاد خاورميانه‌اي جديد بوده و مي خواهند از دل بحران در منطقه سودي به دست بياورند.
 
احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي در خصوص تهديدات رژيم صهيونيستي درباره حمله به تاسيسات هسته‌اي ايران اظهار داشت: ما معتقديم، سلاح هسته اي به هيچ وجه قابل استفاده نيست؛ چرا که امروز بسياري از کشورها از جمله آمريکا که بيشترين سلاح هسته‌اي را در اختيار دارند، نمي‌توانند از آن استفاده کنند. جامعه جهاني از دوراني که مي‌شد از سلاح هسته‌اي در آن استفاده کرد عبور کرده است، ضمن اينکه اين سلاح وحشيانه‌ترين نوع سلاح در جهان است.
 
رئيس‌جمهور با تاکيد بر اينکه ايران در طول تاريخ بدون استفاده از اين قبيل سلاح‌ها از موجوديت خود دفاع کرده است ، گفت: دفاع ملت ايران يک دفاع سياسي و فرهنگي است ، ضمن اينکه ايران چندين هزار سال در تاريخ و نقشه جغرافيايي حضور داشته و ريشه در خاک دارد، اما کساني که جعلي بوده و سرزميني را به زور ايجاد کرده‌اند، نياز به استفاده از سلاح دارند.
 
احمدي‌نژاد خاطر نشان کرد: در دفاع از خود، در برابر صهيونيست‌ها نياز به سلاح هسته‌اي نداريم؛ ضمن اينکه معتقدم آنقدر انسان عاقل در امريکا وجود دارد که اجازه اين اقدام را به صهيونيست‌ها ندهند، اما به هر حال جمهوري اسلامي ايران در هر شرايطي آمادگي دفاع از خود را دارد.
 
پس از اتمام گفتگوي زنده احمد‌ي‌‌نژاد با شبکه راشا تودي روسيه، مجري اين شبکه در گفتگويي صميمي با رئيس‌جمهور نسبت به وي و ملت ايران ابراز علاقه کرد و اظهار داشت: بهترين دوستان و خاطرات من از ايران است و علاقه بسيار زيادي به سنت‌ها ، آداب و رسوم ، فرهنگ و ادبيات ايران دارم.
انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار