بهروز برنا در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: ذخایر احتمالی طلا در کشور حدود هزار تن برآورد می شود اما تاکنون 340 تن ذخیره قطعی شناسایی شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون در کشور ترکیه با وجود ذخایر کمتر تاکنون 800 تن ذخیره شناسایی شده است و میزان بهره برداری سالانه حدود 35 تن است.
برنا اظهار داشت: سالانه 450 هزار تن حفاری در حوزه طلا در کشور ترکیه انجام می گیرد و ما نیز برای کشف میزان مطلوبی از ذخایر احتیاج به حفاری سالانه یک میلیون تن داریم.
وی افزود: اما سرعت حفاری در کشور باید بیشتر شود و هم اکنون روزانه 300 تن حفاری در حوزه طلا انجام می گیرد.
معاون سازمان زمینشناسی و اكتشافاتمعدنی كشور از شناسایی ۳۴۰ تن ذخایر طلای قابل استحصال در كشور خبرداد و گفت: اكتشاف معادن استراتژیكی كه كانیهای آن در فناوریهای برتر مورد استفاده قرار میگیرد، در اولویت كار سازمان زمینشناسی و اكتشافاتمعدنی كشور قرار دارد.
وی اظهار امیدواری كرد: تا معادن زرشوران و ساریگونی نیز در آینده نزدیك به چرخه تولید طلا كشور متصل شده و تولید سالانه طلا ۱۰ تن شود.
برنا گفت: عناصر همراه شونده همچون وانادیوم، سلنیوم، لیتیوم، گروه لانتانیتها و بریلیوم از جمله این معادن راهبردی است.
وی اضافه كرد: شناسایی خاكهای نادر كه در صنایع تلفن همراه و ریزتراشههای رایانهای كاربرد فراگیر و ارزش افزوده بالایی دارد، در دستور كار این سازمان قرار گرفته كه به همین دلیل دستیابی به فناوری اكتشاف و به خصوص فرآوری آنها بسیار اهمیت دارد.
انتهاي پيام/