مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: استان خراسان رضوی با بیش از دو هزار و 100 دهیاری رتبه نخست را در کشور دارا می باشد.



اسماعیل نورمحمدی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ضمن تبریک فرا رسیدن 14 تیرماه، سالروز تأسیس نهاد دهیاری ها، از دهیاران به عنوان مدیران ارشد روستا یاد کرد و افزود: این نهاد با فعالیت های خود می تواند نقش موثری در افزایش امید به زندگی در روستاها، مهاجرت معکوس و افزایش خدمات عمومی داشته باشد.

وی افزود: در حال حاضر تمام روستاهای بالای 50 خانوار استان دارای دهیاری هستند و تا پایان قانون برنامه ی پنجم، این امر در مورد روستاهای بالای 20 خانوار نیز محقق می شود.

نورمحمدی با اشاره به این که یکی از وظایف اصلی شوراهای اسلامی روستایی، انتخاب دهیار می باشد از تمامی شوراهای اسلامی روستایی استان خواست در انتخاب فرد دهیار از ظرفیت های بومی و دارای تحصیلات مرتبط استفاده کنند.

وی در ادامه به تشریح وظایف دهیاری ها پرداخت و گفت: طبق ماده 69 قانون شوراها اصلی ترین وظایف دهیار اجراي مصوبات شوراي اسلامی روستا، کمک به حفظ نظم عمومي و سعي درحل اختلافات محلي، اعلان فرامين و قوانين و مقررات عمومي، همكاري در حفظ و نگهداري تاسيسات عمومي و عمراني و اموال و دارايي هاي روستا، همكاري با سازمان ها و نهادهاي دولتي و ايجاد تسهيلات لازم جهت ايفاي وظايف آنان است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی مراقبت در اجراي مقررات بهداشتي و ايجاد زمينه ی مناسب براي تامين بهداشت محيط، همكاري با مسوولان ذيربط در جهت حفظ، نگهداري و بهره برداري از منابع طبيعي و ميراث فرهنگي واقع در روستا، تشكيل پرونده براي ايجاد بناها، تاسيسات و تفكيك اراضي در محدوده ی قانوني روستا و ارجاع به بخشداري جهت صدور مجوز را از دیگر وظایف دهیاران برشمرد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی ضمن مهم ارزیابی کردن آموزش های بدو خدمت به دهیاران جدید افزود: دفتر امور روستایی و شوراها در خصوص آموزش به دهیاران جدید تمهیدات ویژه ای در نظر گرفته است که به شیوه های حضوری، آموزش از راه دور و برگزاری سفرهای آموزشی صورت خواهد گرفت.

نورمحمدی با اشاره به گذشت کمتر از ده سال ازعمر دهیاری ها اذعان داشت: دهیاران در این مدت نسبتا کوتاه توانسته اند تا حد زیادی خلا مدیریت عمومی را در روستا پر کنند.

وی همکاری دستگاه های اجرایی و نهاد های مردمی با دهیاری ها را ضروری توصیف کرد و گفت: دفتر امور روستایی سعی دارد با اتخاذ تدابیر مناسب جهت اجرای مطلوب وظایف و اختیارات دهیار، این فرایند را تسهیل کند .

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با بیان این که در حال حاضر تمام دهیاران استان دارای بودجه ی مصوب و برنامه ی عملیاتی مدون درطول سال هستند، خاطرنشان کرد: عمده منابع کمک به دهیاری ها قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشد .

به گفته ی وی طرح های ساماندهی فضای سبز و پارک های عمومی، ساماندهی آرامستان ها، ایجادساختمان های اداری و آتش نشانی، تاسیسات عمومی نظیر حمام بهداشتی، سرویس بهداشتی عمومی، کمک به توسعه ی معابر و بازگشایی مسیرهای حمل و نقل روستایی از جمله پروژه هایی ست که در حال حاضر از سوی دهیاران استان در دست پیگیری ست.


برچسب ها: خراسان ، رضوی ، بیشترین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.