به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد در حال حاضر مناسب سازی محلات و همچنین پاکسازی نقاط حادثه خیز به یکی از مطالبات مهم شهروندان و به تبع آن هم محلهایهای ما تبدیل شده است و از این رهگذر کارها و اقدامات خوبی نیز در این حوزه صورت پذیرفته است. هم کلام هم محلهایهای خود میشویم تا در این خصوص با هم گپ و گفتی صمیمانه داشته باشیم.
بوستانهای کم نور، عامل ارتکاب جرایم مختلف
بهزاد مستجابی یکی از هم محلهایهای ما و ساکن خیابان صفاست. او مردم ساکن این خیابان را همانند اسمش با صفا میداند و میگوید: در این منطقه بوستانهای جزیرهای زیادی وجود دارد که برخی از آنها به لحاظ نورپردازی، ضعفهای زیادی دارند.
او بوستان صفا را یکی از همین بوستانهای لکهای عنوان میکند و ابراز میدارد: طبق نظریههای موجود، کمبود نور عاملی برای ارتکاب جرایم مختلف در مناطق مختلف شهری است که مشکلات زیادی را نیز برای مجموعه کلان شهری به وجود میآورد.
هندسیهایی که باید اصلاح شوند...
محمد ابراهیمزاده هم از دیگر هم محلهایهای ما و ساکن بولوار ملک آباد است. او با اشاره به برخی مشکلات حوزه حمل و نقل و ترافیک در سطح منطقه میگوید: در برخی خیابانها شاهد، مشکلات ساختاری زیادی هستیم که تنها با اصلاح هندسی مرتفع شود.
او میافزاید: همچنین این مشکلات سالانه سبب ایجاد خسارتهای زیادی هم برای مردم و هم برای شهرداری و سایر ارگانها مربوط میشود که در صورت اصلاح آن کمک بزرگی به شهروندان خواهد شد.
ابراهیمزاده یادآور میشود: به طور مثال در همین بولوار خیام و در خیابانهای همجوار این بولوار با وجود اقدامات زیادی که صورت گرفته، نیاز جدی به نصب سرعتگیرهای مناسب و در نقاط موثر احساس میشود.
پلهایی که خطرسازند...
عارفه هاشمی نسب هم از خانمهای خانه دار خیابان احمدآباد است که بزرگترین مشکل این حوزه را پلهای عابر پیادهای عنوان میکند که پوشیده از تابلوهای تبلیغاتی رنگارنگ شدهاند. او تصریح میکند: خیلی از خانمها در بعضی از ساعتهای شبانه روز برای استفاده از این پلها با مشکلات زیادی مواجهند که به همین دلیل خطر رد شدن از خیابان و به تبع آن تصادفات احتمالی را نیز به جان میخرند.
او با اشاره به فرهنگ سازی هایی که در طول سال های اخیر برای این موضوع در رسانه ها صورت گرفته است، ادامه میدهد: در همین راستا نیروی انتظامی و شهرداری باید چارهای اساسی را برای برون رفت از این بحران بکنند تا خانم ها و بانوان هم بتوانند به راحتی از این مسیر عبور کنند.
هاشمی نسب خاطرنشان می کند: نباید کارهای فرهنگی که در این خصوص در طول چندین سال صورت گرفته است، تحت الشعاع چند تابلوی تبلیغاتی قرار گیرد.
رفع خطر از ۸ نقطه حادثه خیز منطقه تا پایان سال جاری
با این حال شهردار منطقه یک مشهد از رفع خطر از ۸ نقطه حادثه خیز منطقه تا پایان سال جاری خبر می دهد و با اشاره به اعتبارات اختصاص یافته برای انجام اقدامات ترافیکی در منطقه می گوید: در سال جاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به منظور اجرای اقدامات ترافیکی در سطح منطقه اختصاص یافته است.
ساسان نورین مقدم می افزاید: یکی از برنامههای سال جاری به منظور کاهش خطر در نقاط حادثه خیز منطقه اصلاح هندسی تقاطعهای خیام – فردوسی، ارشاد – خیام، سجاد – خیام و اصلاح دوربرگردانها در بلوار خیام با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال میباشد.
شهردار منطقه یک ادامه می دهد: در کنار خرید تجهیزات و اجرای آسفالت، رنگ آمیزی بلوکهای عابر پیاده، خط کشیهای محوری در معابر فرعی نیز انجام میشود.
نورین مقدم همچنین با اشاره به اقدامات ترافیکی انجام شده در سال گذشته تصریح می کند: در سال ۹۱ با اختصاص اعتبار یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومانی، ۲۹ هزار رفلکتور، ۱۷۰۰ میل باتومی، ۱۵۰۰ عدد گل میخ، ۵۵۰ متر سرعتگیر لاستیکی، ۹۵۰ عدد تابلوی ترافیکی و ۱۵۰ عدد میله U شکل در سطح منطقه نصب شده است. ضمن اینکه با همین اعتبار رنگ آمیزی و پوشش سقف و تامین روشنایی ۹ دهنه پل عابر پیاده و همچنین ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر مربع سرعتگیر و سرعتکاههای آسفالتی و بلوکهای عابر پیاده رنگ آمیزی شد.
به گفته وی با اجرای این سرعتگیرها که به میزان ۴۰۰۰ متر مربع بوده است شاهد کاهش ۳۰ درصدی تصادفات در منطقه میباشیم.
نورین مقدم خاطرنشان می کند: در سالهای گذشته بیش از ۳۰ نقطه حادثه خیز شناسایی شده که این تعداد در سال ۹۱ به ۸ مورد رسید که در سال جاری رفع خطر خواهند شد./س
گزارش: بنیامین یوسف زاده