مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
*کیهان
نتانياهو: منتخب جديد ايرانيها متاسفانه همسو با رهبري است
نخستوزير رژيم صهيونيستي گفت: متاسفانه نتيجه انتخابات ايران، امکان تغيير در بلندپروازيهاي اين کشور را فراهم نميکند.
بنيامين نتانياهو در مصاحبه با سردبير واشنگتنپست گفت: انتخاب حسن روحاني زمينهساز تغيير در فعاليتهاي هستهاي ايران نخواهد بود.
وي ميافزايد: «مشايي» و ساير نامزدهاي ديگر که متمايل به نزديکي با غرب و رژيم اسرائيل بودند از رقابتهاي انتخاباتي حذف شدند و نامزدي که حاکميت اجازه داده بود توانست در اين انتخابات شرکت کند. روحاني دقيقا مانند ديگر نامزدهاي مورد نظر قدرت حاکمه است که حاضر به همسويي با نگرشهاي رهبر هستند.
نتانياهو گفت: شوراي نگهبان صلاحيت صدها نامزد ديگر را رد کرد و نهايتا 8 تن از نامزدها در صحنه رقابتهاي انتخاباتي حضور يافتند. آنها حتي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور سابق و مشايي را از صحنه انتخابات کنار زدند و به جاي آنها روحاني را حفظ کردند. روحاني مشاور امنيت ملي ايران و مذاکرهکننده هستهاي بوده است. او مبتکر يک دکترين است که خود نام آن را «مذاکره و تداوم غنيسازي» گذاشته است.
نتانياهو تاکيد کرد: روحاني در کتابي که نوشته، گفته که ضمن مذاکره، ايران امکان تداوم غنيسازي را خواهد داشت. اين دقيقا همان چيزي است که در سال 2004 اعلام کرده بود يعني زماني که ما با اروپاييها در تهران مذاکره ميکرديم در اصفهان داشتيم بخشي از مرکز اصفهان را تجهيز ميکرديم. روحاني در ادامه اضافه کرده که «ما با برقراري فضاي آرامش توانستيم کارهاي اصفهان را به پايان برسانيم».
عبدي: سهم اصلاحطلبان در مشارکت مردم 10 درصد بود عضو مستعفي حزب مشارکت گفت: تصميم اصلاحطلبان براي حضور در انتخابات تا حدودي بر افزايش مشارکت کمک کرد.
عباس عبدي در مصاحبه با مجله مهرنامه تصريح کرد: واقعيت اين است که تصميم اصلاحطلبان تا حدي (حدود 10 درصد) به افزايش مشارکت کمک کرد.
وي همچنين درباره شخصيت محوري اصلاحطلبان گفته است: ما به شخصيت و نفوذ آقايان خاتمي و هاشمي ايرادي نداريم. ضمن آنکه من قبول ندارم آراي آقاي روحاني را صرفا موکول به حمايت آقايان خاتمي و هاشمي کنيم مگر در انتخابات مجلس هشتم، ليست اصلاحطلبان تحت عنوان «ياران خاتمي» درنيامد؟ چرا رأي نياوردند؟
عبدي با بيان اين که اين بار شما برخلاف دوم خرداد 76 از روحاني مانند خاتمي يک قديس نخواهيد ساخت، افزود: اين بار ماجراي آن کس نميشود که نام پسرش را رستم گذاشت و بعد هم شروع کرد به لرزيدن. در مورد آقاي روحاني اين طور نيست.
او درباره اين سؤال که «آيا فکر ميکنيد اصلاحطلبان تاکنون نسبت خود را با حکومت و رهبري مشخص کرده بودند و آيا حداقل در نزد خودشان، تصور روشني از اين موضوع داشتند؟» گفت: يکي از مواردي که هنوز آن را حل نکردهاند، همين است. شما در برخي بيانيهها ميبينيد که اين انتخابات را تنها محصول مشارکت خودشان ميدانند، در حالي که واقعا اينطور نيست. اصلاحطلبان فقط يک تصميم گرفتند. اما انتخابات را حکومت برگزار کرد و در اين ميان، رهبري نقش بسيار مهمي داشتند.
مجموعه نيروها بايد يک بازنگري هم در خودشان داشته باشند. البته، به نظرم اصولگراها بيشتر ميتوانند با واقعيت کنار بيايند تا اصلاحطلبان. همين که اصلاحطلبان بر آمدن آقاي خاتمي تاکيد ميکردند، به نوعي مقاومت در برابر پذيرش واقعيت بود. البته ميتوانستند بگويند ما به هر قيمت ميآييم و هزينه آن را هم بدهند؛ اما نميتوانند هم اپوزيسيون باشند و هم پوزيسيون.
يک پايشان بيرون باشد و پايي داخل. به نظر من، اين راهبردها جواب نميدهد. برخي از بيانيههايي را که در حمايت از آقاي هاشمي نوشته شد، بايد به صورت تاريخي نگه داشت. اين بيانيه، هر چيزي باشد؛ انتخاباتي نيست. اين نشان ميدهد که ريشه تحليلها حداقل تا قبل از انتخابات، درست نشده بود.
آشفتههايي که يکباره روحاني رااصلاحطلب خواندند«در بعدازظهر 25 خرداد وقتي که وزارت کشور نظام ايران حسن روحاني را برنده انتخابات خود اعلام کرد، جوي از تشنج و آشفتگي، طيفي از اپوزيسيون را فرا گرفت و به يکباره او را اصلاحطلب، ميانهرو و غيره خطاب کردند، و شروع کردند به تفسير نظرات خود که اين شخص احتمالا باعث تغيير در ايران خواهد شد.»
اين مطلب را پايگاه اينترنتي اخبار روز (وابسته به طيفي از مخالفان جمهوري اسلامي) عنوان کرد و افزود: بايد توجه کرد که در رژيم ايران، دولت عوض شده و نه سيستم حکومتي. يک رجل سياسي از ارکان نظام ايران به نام حسن روحاني، عضو و نماينده بيت رهبري در شوراي امنيت ملي از سال 1370، عضو مجلس خبرگان از سال 1378، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام از سال 1370 تا به امروز، که داراي ادبيات سياسي ديگري غير از سلف خود احمدينژاد دارد، ميرود که سکان هدايت قوه مجريه را بدست بگيرد، حال سوال اين است که با وجود شغل و سمت و جايگاه او و مهمتر از همه تاييد صلاحيت او از سوي يکي از ارگانهاي امنيتي نظام مثل شوراي نگهبان که تحت کنترل رهبري است، آيا ميتوان انتظاري از او داشت. او در شمار 8 نامزدي بود که از دل نظام بودند و فرصتهاي جديدي براي نظام در عرصه خارجي و داخلي ايجاد ميکند. اما در موضوع هستهاي و سوريه، موضع رژيم را تأييد کرد.
گزارش شوراي آتلانتيک درباره راز ناکامي آمريکا در تعامل با مردم ايرانيک انديشکده آمريکايي خواستار ديپلماسي مردمي با ملت ايران شد اما تاکيد کرد اعمال تحريمهاي ضد ايراني مانع از هرگونه ديپلماسي اينچنيني است.به گزارش فارين پاليسي شوراي آتلانتيک در گزارشي خواستار پرکردن خلأ روابط سياسي با روابط فرهنگي بين ملتها شده و مينويسد: مبادلات فرهنگي و دانشگاهي بين ايران و آمريکا سرمايهگذاري کمهزينه با سودآوري بالا خواهد بود و ميتواند در آينده زمينه را براي روابط عادي تهران- واشنگتن، فراهم کند.
همچنين آمريکا ميتواند کار گروهي براي بررسي تعاملات دانشگاهي، هنري، ورزشي، علمي و تکنولوژيکي با ايران راهاندازي کند. رضا اصلان، از فعالان شوراي روابط خارجي آمريکا ميگويد، زماني که دو کشور هيچ کانالي براي روابط ديپلماتيک ندارند، مانند آنچه در روابط ايران و آمريکا به چشم ميخورد، «ديپلماسي مردم با مردم» تنها راه پيش رو به شمار ميرود.
شوراي آتلانتيک در عين حال افزود: البته اين راه نيز دشواريهاي خود را دارد. براي مثال زماني که آمريکا قصد داشت از اين طريق روابط خود را با جماهير شوروي سابق بهبود ببخشد، با موانعي مواجه شد. ديپلماسي فرهنگي روش خوبي است و در گذشته نيز در دوران رياستجمهوري محمد خاتمي آزمايش شده و نتايجي نيز به همراه داشته است. اما بايد توجه داشت اکنون ايالات متحده تحريمهاي سنگيني را عليه ايران اعمال ميکند که به نوبه خود راه تعامل فرهنگي را نيز دشوار ميکند.
در اين گزارش با اشاره به اينکه از طريق جلب نظر مردم ايران ميتوان به تغيير رفتار دولت ايران پرداخت، به تحريم به عنوان يک مانع جدي اشاره شده و آمده است: تا زماني که واشنگتن رويکرد کلي خود در اين باره را تغيير ندهد، مردم ايران نسبت به موضوع تعامل با بدبيني و سوءظن خواهند نگريست. از جمله دولت آمريکا از روز دوشنبه تحريمهاي جديدي را عليه ايران اعمال کرد و مجلس نمايندگان نيز همزمان با روي کارآمدن رئيسجمهور جديد، درصدد تشديد فشارها به ايران است.
يادآور ميشود مقامات آمريکايي در ادبيات دو سال اخير خود از تعابيري مانند فلج کردن و به زانو درآوردن مردم ايران براي تسليم در برابر توقعات غرب سخن راندهاند.
يواستودي: رئيسجمهور جديد ايران اهل تعامل هست اما عقبنشيني نميکنديک روزنامه آمريکايي نوشت: با روي کار آمدن رئيسجمهور جديد در ايران، غرب نبايد خيال کند که وي از مواضع ايران عقبنشيني ميکند.
ايلان برمن معاون شوراي روابط خارجي آمريکا در اين تحليل يواستودي خاطر نشان کرد: حسن روحاني با شعار ميانهروي در انتخابات ايران پيروز شد و از تعامل سازنده با جهان و غرب سخن گفت: اما جزئيات نشان ميدهد که اميدي به وي نيست.
روحاني از قبل به روشني بيان کرده که نظام ايران در مورد مهمترين مسائل مدنظر سياستگذاران غربي تسليم نخواهد شد. اين مسائل شامل برنامه هستهاي ايران و حمايت از سوريه، است. وي در اولين نشست خبري خود تعليق فعاليتهاي غنيسازي اورانيوم را رد کرد و گفت دولت ايران از راههاي ديپلماتيک و غيره تلاش ميکند تا حکومت سوريه تداوم پيدا کند.
وي اضافه ميکند: رسانههاي غربي بر ديدگاههاي معتدل روحاني تاکيد کرده و اصرار دارند که بايد از فرصت تحولات سياسي در ايران استفاده کرد. اما در واقع اين وضعيت براي حاکميت در ايران بسيار خوشايند است.تحليلگر يواستودي با بيان اينکه «شايد روحاني بتواند روند سياست خارجي ايران را از رويارويي به تعامل نزديک کند ميافزايد: اگر اين فرضيه باشد، تهران زمان ارزشمند فراواني براي بازسازي و کسب انرژي براي خود خريده است تا باز هم در جبهه هستهاي پيشرفت کند.
از سوي ديگر نيکلاس برنز ديپلمات قديمي و بازنشسته وزارت خارجه آمريکا در وبسايت «شوراي آتلانتيک» به ارزيابي انتخابات ايران پرداخت و نوشت: انتخاب روحاني خبري بهتر از آنچه اوباما انتظار داشت بود اما انتخاب روحاني ممکن است آن نوشدارويي که بسياري در غرب تبليغش را ميکنند نباشد. اولا، روحاني همواره حامي سرسخت برنامه هستهاي ايران بوده است. هر چند او ديپلماتي مودب است و در مراحل اوليه ديپلماسي هستهاي با اروپاييها بخوبي کار کرده اما بسيار زود است که اعتقاد داشته باشيم او آمريکاييستيزي سرسختي را که به مدت سه دهه رژيم انقلابي ايران را تعريف کرده است، دگرگون خواهد ساخت.
وي ادامه ميدهد: ترديدي نيست که آيتالله علي خامنهاي رهبر عالي ايران حرف آخر را درباره مسائل مهم خواهد زد.اين مقام سابق وزارت خارجه آمريکا در ادامه نوشت: ايران وارد مذاکرات خواهد شد اما بعيد است امتيازات مهمي را که آمريکا و غرب طلب ميکنند، به آنها بدهد. ايران دشوارترين چالش اوباما در سال 2013 خواهد بود.
او بايد به انتخاب روحاني با مطرح کردن يک پيشنهاد بلندپروازانه پاسخ دهد؛ پيشنهادي که وجود يک ظرفيت هستهاي محدود صلحآميز در ايران را خواهد پذيرفت، اما از تبديل شدن ايران به يک قدرت نظامي هستهاي تحت نظارت شديد بينالمللي جلوگيري خواهد کرد. او بايد با زيرکي اين کار را به همراه حتي تحريمهاي شديدتر و تداوم تهديد زور انجام دهد تا حواس مقامات ايراني جمع شود.
يادآور ميشود جاکوب لو وزير خزانهداري آمريکا يکشنبه گذشته، بر ضرورت تشديد و تداوم تحريمها ضد ايران تأکيد نمود و تهديد کرد در صورت شکست تحريمها، بدترين گزينه [نظامي] در انتظار ايران خواهد بود.وزير خزانهداري آمريکا در ادامه افزوده است: هيچ يک از روسايجمهور آمريکا نبايد پيش از دست زدن به اقدام نظامي براي متوقف کردن برنامه اتمي جمهوري اسلامي ديگر گزينهها از جمله تحريمهاي اقتصادي را ناديده بگيرند.
جاکوبلو از تحريمهاي بينالمللي عليه ايران به عنوان سختترين تحريمهاي تاريخ ياد کرد و مدعي شد: «هدف از تحريمها نه اعمال فشار بر مردم ايران، بلکه واداشتن رهبران اين کشور به تجديدنظر در تصميم اتميشان است».
وزير خزانهداري آمريکا با اشاره به انتخابات اخير رياستجمهوري ايران تصريح کرد دولت آمريکا بايد ارزيابي کند که آيا اين انتخابات در برگيرنده نتايجي خواهد بود يا نه؟
*وطن امروز
مخملباف سر از جشنواره فیلم اورشلیم درآوردمحسن مخملباف با فیلم مستند تازه خود «باغبان» در جشنواره سینمایی اورشلیم که از روز پنجشنبه در شهر قدس برگزار میشود، شرکت میکند. به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه هاآرتص، فیلم باغبان روایتی مستند از باغهای اطراف آرامگاه بهاءالله رهبر فرقه ضاله بهائیت در منطقه عکا در نزدیکی شهر حیفاست. بنا به نوشته هاآرتص، لحن این فیلم مستند که با همکاری مخملباف و فرزندش «میثم» ساخته شده، میتواند توجه بینندگان اسرائیلی را به خود جلب کند. طبق نوشته هاآرتص، 3 فیلم که در جشنواره فیلم کن موفق به دریافت جایزه شدهاند در فستیوال فیلم اورشلیم شرکت دارند.
استراو: ایران در پی ساختن بمب اتم نیستوزیر اسبق خارجه انگلیس که جزو 3 وزیر خارجه اروپایی مذاکرهکننده درباره برنامه هستهای ایران در ۱۰ سال پیش بود، در یک نشست کارشناسی تصریح کرد: ایران در پی ساختن بمب اتم نیست و این دیدگاهی نیست که سادهلوحانه باشد.
به گزارش فارس، جک استراو، وزیر اسبق خارجه انگلیس در یک نشست کارشناسی در رسانه دولتی بیبیسی گفت هیچ شواهدی مبنی بر اینکه ایران در حال ساخت بمب اتمی است، وجود ندارد. جک استراو در این نشست کارشناسی گفت دیدگاههای او درباره ایران «سادهلوحانه» نیست و به نظر میرسد چشمانداز امیدوارانهتری از اوضاع برنامه هستهای ایران با رئیسجمهور جدید این کشور وجود داشته باشد.
جک استراو، در سال ۱۳۸۲ جزو وزرای خارجه 3 کشور اروپایی بود که با حسن روحانی که در آن زمان دبیر شورایعالی امنیت ملی بود دیدار کردند. جک استراو، دومینیک دوویلپن و یوشکا فیشر به ترتیب از بریتانیا، فرانسه و آلمان در ۲۹ مهر سال ۱۳۸۲ با آقای حسن روحانی درباره برنامه هستهای ایران دیدار و گفتوگو کردند.
سختترین تحریمهای طول تاریخ علیه ایران برقرار شدوزیر خزانهداری آمریکا با اشاره به اینکه گزینههای جایگزین تحریم خطرناک هستند، گفت: سختترین تحریمهای طول تاریخ را علیه ایران اعمال کردهایم که کاملا تاثیرگذار بودهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، جک لو وزیر خزانه داری آمریکا ابراز امیدواری کرد تحریمهای اقتصادی منجر به توقف جنبه نظامی برنامه هستهای ایران شود چرا که گزینههای دیگر مطلوب نیستند و اوضاع را بدتر میکنند.
جک لو که در کنفرانسی در کلرادو سخنرانی میکرد، مدعی شد: بهترین گزینه برای ایران و بهترین گزینه برای جهان این است که تحریمهای اقتصادی موثر واقع شود چرا که جایگزینهای دیگر هم برای جهان خطرناک است هم برای ایران.
وی افزود: من فکر نمیکنم هیچ رئیسجمهوری در آمریکا بدون فرصت دادن به ابزارهای موجود سراغ گزینههای دیگر برود.بر اساس این گزارش، آمریکا و غرب به منظور تحت فشار قرار دادن برنامههای هستهای ایران سالهاست تحریمهای اقتصادی و تجاری سنگینی علیه ایران اعمال کردهاند.
این در حالی است که تهران بارها تاکید کرده همه فعالیتهای هستهای این کشور صلحآمیز و شفاف است و ادعای غربیها را رد میکند.وزیر خزانهداری آمریکا با ارائه تصویری تاریک از اقتصاد ایران مدعی شد تحریمهای اقتصادی موثر واقع شدهاند.
جک لو گفت: ما شاهد کاهش ارزش ریال، تولید ناخالص داخلی، افزایش نرخ بیکاری و نرخ تورم در ایران هستیم. اینها چشمانداز روشنی از آینده اقتصاد ایران نیستند.
وی تحریمهای کنونی علیه اقتصاد ایران را سختترین تحریمها در طول تاریخ خواند و مدعی شد: هدف تحریمها، آسیبزدن به مردم ایران نیست بلکه هدف تغییر مسیر و تصمیم ایران است.
کشف محموله 9000 لیتری سوخت قاچاق توسط نیروی دریایی سپاهنیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک شناور حامل 9هزار لیتر سوخت قاچاق (گازوئیل) را پس از تعقیب و گریز توقیف کرد.
به گزارش روابط عمومی سپاه، تیم گشت ناوتیپ 112 ذوالفقار قشم نیروی دریایی سپاه حین گشتزنی در حوزه ماموریتش با یک شناور حامل سوخت قاچاق برخورد کرد و نیروهای گشتی توانستند پس از تعقیب و گریز قایق مورد نظر را توقیف کنند.
این شناور توقیف شده حامل 9هزار لیتر سوخت قاچاق (گازوئیل) بوده که نیروهای گشتی سوخت قاچاق را پس از مصادره جهت پیگیری قانونی به مراجع قضایی تحویل دادند.
*آرمانمرگ مغزی ماندلا تایید شدشنیده شد که اسناد ارائه شده از سوی دادگاه آفریقایجنوبی حاکی از تایید مرگ مغزی ماندلا از سوی پزشکان و تصمیمگیری خانواده وی درباره قطع دستگاه تنفس مصنوعی است. صراط به نقل از فرانس 24 نوشت؛ طبق اسناد دادگاه به تاریخ 26 ژوئن پزشکان معالج نلسون ماندلا اعلام کردند که وی درحالت موسوم به مرگ مغزی قرار داشته و از اینرو به خانواده وی توصیه کردند که دستگاههای تنفس مصنوعی را که در حال حاضر زندگی ماندلا به آنها وابسته است، قطع کنند.
طبق این اسناد خانواده ماندلا نیز به صورت جدی درحال بررسی این گزینه بودند. این سند توسط وکیل خانوادگی ماندلا تنظیم و تقدیم دادگاه عالی کیپ شرقی آفریقای جنوبی شد. اقدام اخیر پس از گزارش جاکوب زوما مبنی بر وخامت اوضاع ماندلا و به تعویق انداختن سفرش به موزامبیک صورت گرفت.
توقیف اتومبیلی با 4 میلیون جریمهشنیده شد که ماموران گشت پلیس آزادراه امیرکبیر اصفهان - تهران، سواری لکسوز را با 106 تخلف و 42 میلیون ریال جریمه متوقف کردند. واحد مرکزی خبر نوشت؛ سرپرست پلیس راه انتظامی استان اصفهان گفت: در بررسی سوابق خودرو مشخص شد 40 فقره تخلفات آن تجاوز از سرعت مجاز بود و مالک خودرو برای همه این تخلفات به مبلغ 42 میلیون و900 هزار ریال جریمه شد. سرهنگ انصاری افزود: برابر ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، خودرو توقیف و برای سیر مراحل قانونی به پلیس راه استان اصفهان منتقل شد.
رشوه برای اتهامزنی به ایرانشنیده شد که یکی از نمایندگان فهرست ائتلاف ملی مجلس عراق گفت که ژنرال جورج کیسی، فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی به منظور اتهامزنی به ایران از گروهک تروریستی منافقین رشوه دریافت کرده است. کریم علیوی با اشاره به ادعای اخیر این ژنرال آمریکایی علیه ایران مبنی بر دست داشتن تهران در انفجارهای سال 1385 در حرمین امامین عسکریین(ع) در سامراء این اظهارات جنجالبرانگیز و ضدایرانی را دخالت آشکار در امور عراق و ایران خواند و تاکید کرد که دست داشتن ایران در این گونه اقدامات تروریستی بعید است.
بنابر گزارش اشرف نیوز، وی همچنین تصریح کرد که این ژنرال آمریکایی برای این گونه اتهامزنیها از گروهک تروریستی منافقین رشوه دریافت کرده است. پیش از این نوری المالکی، نخستوزیر و مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در عراق ادعاهای این ژنرال آمریکایی را تکذیب و آن را بیاساس دانستند.
حمله سایبری به تجهیزات گازی آمریکاشنیده شد که بنابر هشدار ICS-CERT، حملات سایبری شدیدی از آدرسهای آیپی خارجی، زیرساختهای حیاتی آمریکا بهویژه تجهیزات گازی را هدف قرار داده است. مشرق نوشت؛ بنابر گزارشی که گروه واکنش اضطراری سیستم کنترل اینترنت ایالات متحده (ICS-CERT) هفته گذشته منتشر کرد، مهاجمان ناشناسی سیستمهای متصل به اینترنت شرکتهای تولید گاز طبیعی را مورد هدف قرار دادهاند. در این حملات، مهاجمان تلاش کردهاند که به شبکه های کنترل فرایند و شبکههای کاری شرکتهای مذکور نفوذ کنند.
این رخدادها که در ژانویه و فوریه به وقوع پیوستند، نخستین بار در اواخر فوریه به ICS-CERT، بخشی از وزارت امنیت داخی ایالات متحده، گزارش شده بودند. بعد از گزارش منتشر شده اولیه و هشدارهای متعاقب آن از طرف ICS-CERT، دیگر شرکتهای زیرساختهای حیاتی نیز از رخدادهای مشابهی خبر دادند.
تحلیل انتخاباتی یاسرهاشمیشنیده شد که یاسر هاشمی در مشهد گفت: پدرم اصلا انگیزه و مبنای حضور در انتخابات را در سر نداشت ولی با درخواستها و استقبالهای مکرر اقشار مختلف قصد حضور پیدا کرد. گمانهزنیهایی برای حضورم در کابینه بوده اما من از آنها بیاطلاعم، این موارد را آقای روحانی اطلاعرسانی میکنند.
خرداد نوشت؛ یاسر هاشمی افزود: اقدام فداکارانه عارف، رفتارهای درست حسن روحانی در تمام طول تبلیغات انتخابات سبب شد تا حماسه سیاسی رقم بخورد. وی افزود: آقای هاشمی گفتند اگر در انتخابات حضور پیدا نکنم یعنی جلوی رای مردم ایستادهام و استبداد رای پیدا کردهام. اگر آقای هاشمی در انتخابات ثبتنام نمیکرد نهتنها محبوبیت اکنون را نداشت بلکه منفور میشد، این منفوریت به حدی بود که باید در تاریخ به ثبت میرسید.
سفر زائران ایرانی به عراق متوقف شدشنیده شد که اعزام زائران ایرانی به عتبات عالیات عراق از ۱۳ تیرماه تا یکم مردادماه متوقف شد. تابناک نوشت؛ آخرین گروه زائران ایرانی، روز چهارشنبه، ۱۲ تیرماه، به عتبات عالیات عراق اعزام شدند. از روز ۱۳ تیرماه تا یکم مردادماه نیز سفر زائران ایرانی به این کشور متوقف شده است. همچنین آخرین گروه زائران ایرانی که به عراق رفتهاند، ۱۹ تیرماه به کشور بازمیگردند. دلیل توقف موقت سفر زائران ایرنی به این کشور، بازسازی و نوسازی مراکز اقامتی این زائران اعلام شده است. در این مدت نیز یک هیات ایرانی از شرکت شمسا (کارگزار زیارتی اعزامکننده کاروانهای ایرانی) به عراق خواهد رفت و به بررسی وضعیت اسکان و تغذیه زائران ایرانی در عتبات عالیات میپردازند.
این یک حاج خانم ایرانی نیست!شنیده شد که چند روزی است که خبری دروغ درباره یکی از حجاج ایرانی، در فضای مجازی و افکار عمومی عربستان سعودی منتشر شده که هر روز در میان مردم این کشور دست به دست میچرخد و از طریق تلفن همراه هم به صورت پیامک و یا با استفاده از دیگر نرم افزارها، رد و بدل میشود.
شیعهآنلاین نوشت؛ بر اساس این خبر ساختگی گفته میشود چند روز پیش یکی از حجاج ایرانی بازداشت شد و اعتراف کرد که با پوشش و لباسهای زنانه، در مسجد النبی(ص) میچرخیده و نوعی شیرینی تاریخ مصرف گذشته و ترشیده را در میان حجاج و نمازگزاران توزیع میکرده تا آنان را مسموم کند. در پی انتشار گسترده این خبر و پیامد منفی آن برای جمهوری اسلامی ایران و حجاج ایرانی در عربستان، سرهنگ فهد الغنام، سخنگوی فرمانده پلیس مدینه منوره ضمن تکذیب این خبر، حقیقت آن را فاش کرد. سرهنگ فهد الغنام گفت: او به هیچوجه ایرانی نیست.
دیپلمات پشتپرده روحانی کیست؟شنیده شد که چهرهای در ستاد دکتر روحانی بسیار مشاهده میشد، اما اندک بودند تعداد کسانی که او را میشناختند. وی که زمانی به مرد سایه وزارت امورخارجه معروف بود، سالهاست در کنار حسن روحانی حضور دارد. خرداد نوشت؛ دکتر محمود واعظی دکترای رشته روابط بینالملل یکی از جدیترین گزینههای این وزارتخانه کلیدی و استراتژیک است.
پس از ارتحال حضرت امام(ره) و انتخاب آیتا... هاشمی بهعنوان رئیس جدید قوه مجریه، وی که روابط نزدیک و ویژهای با شخص آیتا... داشت، یکی از معتمدین ویژه آیتا... هاشمی در وزارت خارجه بود. وی از سال 78 تاکنون به همراه حسن روحانی و در کنارش، در مرکز تحقیقات استراتژیک و به عنوان رئیس پژوهشکده این مرکز، مشغول خدمت شد. واعظی یکی از مشاورین ارشد و در زمره معتمدین شیخ دیپلمات است که در مسائل سیاست خارجی با نماینده برخی نامزدهای انتخاباتی به مناظره نشست که به گواه تحلیلگران و ناظران توانست حضور موفقیتآمیزی در این عرصه داشته باشد.
*خراساندستور هيئت دولت درباره آسانسور فرودگاه امام (ره)شنيده شده براساس مصوبه اخير هيئت دولت که به وزارت راه و شهرسازي و بانک مرکزي ابلاغ شده، ثبت سفارش و واردات آسانسور و پله برقي مورد نياز به منظور تکميل و بهره برداري طرح توسعه فرودگاه امام خميني (ره) از شمول قانون ممنوعيت خريد کالاهاي خارجي استثنا شده و مي تواند وارد کشور شود.
هشدار درباره واگذاري ساختمان هاي دولتي به يک سازمان غيردولتيشنيده شده براساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، به رغم اين که سازمان نظام روان شناسي و مشاوره براساس قانون مصوب مجلس يک سازمان غيردولتي و مستقل است اماچندي پيش و با ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي، حق استفاده از پلاک ثبتي 3526.52 واقع در اراضي يوسف آباد تهران، از شرکت آلوميناي ايران گرفته و به مدت ۱۰ سال به سازمان نظام روان شناسي واگذار شده است که اين موضوع داراي ابهامات قانوني فراوان است.
*تهران امروز
نقش رهبر معظم انقلاب در انتخابات اخير قابل چشمپوشي نيستسيدمحمد خاتمي در ديدار با اصلاحطلبان يزدي با بيان اينكه در انتخابات اخير نميتوانيم از رويكردهاي رهبري و مطالبي كه گفتند و نقشي كه داشتند چشم بپوشيم. وي درباره انتخاب حسن روحاني به عنوان فردي فراجناحي گفت: آقاي روحاني كه مواضعشان را قبول داريم ولي اگر يك اصولگراي منطقي هم اين گفتمان را داشت و حرفهايي كه ايشان زد و آقاي عارف مطرح كردند را عنوان ميكرد، ما او را هم تاييد ميكرديم.
مراسم تحليف بينالمللي!مشرق نيوز نوشت:برخي روساي جمهور و نخستوزيران كشورهاي همسايه ابراز تمايل كردهاند در مراسم تحليف دكتر حسن روحاني در مجلس شوراي اسلامي حضور پيدا كنند تا حامل پيام دوستي براي ايران باشند.همچنين شنيده شده است؛ تيمي از جامعه شناسان و كارشناسان رسانه همچون هادي خانيكي، حميدرضا جلاييپور، علي ربيعي، عليمحمد حاضري، ناصر فكوهي، حسامالدين آشنا و محمد امين قانعيراد و...كار رفتار شناسي مردم ايران، برنامهريزي و تبليغات ستاد انتخاباتي حسن روحاني را بر عهده داشتهاند.
جرياني كه تكليف محور استحشمتالله فلاحتپيشه فعال سياسي اصولگرا گفت: «در دل اصولگرايان جرياني وجود دارد كه كاملا تكليف محور عمل ميكند و اگرچه بنده متعرض اين مسئله نيستم كه آيا تكليف محور عمل كردن خوب است يا بد است؛ اما اين مسئله يك واقعيت است.»وي ادامه داد: «بهطور معمول در رفتارهاي مبتني بر تكليف، شاخصههاي دموكراتيك همچون نظرسنجيهاي انتخاباتي، مذاكره سياسي و توافقات ائتلافي و غيره جايگاهي ندارد.»
به گزارش فرارو،وي افزود: «اينكه از دل يك تشكل سياسي تشكلات ديگر بهوجود بيايد بخشي از واقعيت امر سياسي است و اگر سعي شود با هرگونه اغماض و سياست مبتني بر مدارا مانع از اين موضوع شد ممكن است از لحاظ سياسي نتيجه لازم را نداشته باشد و حتي نتيجه بدي روي دهد.»
شكايت يك خبرگزاري از معاون اطلاعرساني دولتمسئولان خبرگزاري تسنيم در اعتراض به اقدام دور از انتظار محمد شيخان معاون ارتباطات و اطلاعرساني دفتر رئيسجمهور در تكذيب خبر صحيح هيات ۱۰۰ نفره همراه رئيسجمهور در سفر به سوريه شكايتي را تقديم كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلاميكردند. در پي تكذيب خبر حضور هيات ۱۰۰نفره همراه رئيسجمهور در سفر به روسيه، اين خبرگزاري در اعتراض به فريب افكار عمومي از سوي مرجع اصلي اطلاعرساني دفتر رئيسجمهور شكايتي را به همراه اسناد و مدارك معتبري كه گوياي صحت خبر فوق است، به كميسيون اصل ۹۰ مجلس شوراي اسلامي تقديم كرد.
بعد از حمايت هاشمي و خاتمي،نظرم بر روحاني مثبت شداوايل خرداد ماه صادق زيباكلام اعلام كرد كه اگر هاشمي و خاتمي هم از عارف و روحاني حمايت كنند، اصلاحطلبان حمايت نخواهند كرد! او در مصاحبهاي به صراحت اعلام كرد كه حسن روحاني را يك اصلاحطلب نميداند. اما آنچه در انتخابات پيش آمد تحليلهاي او را برهم زد و باعث عقبنشيني او از موضع اوليهاش شد. وي در گفتوگو با فردا از مواضع پيشين خود و تحليلش از شرايط موجود ميگويد:من همچنان ميگويم كه آقاي روحاني يك اصلاحطلب به معناي كسي كه دوم خردادي باشد، عضو جبهه مشاركت يا سازمان مجاهدين انقلاب باشد يا اينكه به آقاي خاتمي نزديك باشد نيست.
ولي ايشان از جهات مختلفي به اصلاحطلبان نزديكي بسياري دارد. اعتدال خواهي و ميانه روي، تنشزدايي، خواهان تفاهم داشتن با همسايگان و برخي ديگر از خصوصيات، ايشان را فردي نزديك به اصلاحطلبان كرده اما به معناي واقعي اصلاحطلب نيستند.وي ميافزايد:روحاني را نميتوان جزو اصولگراياني ناميد كه در 8 سال گذشته زمام امور را بر عهده داشتند. ايشان يك ميانه رو هستند كه به اصلاحطلبان نزديكترند. زيباكلام درباره سخنان پيشينش ميگويد:در عالم سياست قطعيتي وجود ندارد.
آن زمان هيچ كس از اتفاقاتي كه در حال رقم خوردن بود آگاهي نداشت. كسي فكر نميكرد آقاي هاشميرد صلاحيت شود و آقاي عارف به نفع حسن روحاني كنار بكشد. در آن زمان پيشبيني من اين بود كه اصلاحطلبان در انتخابات كانديدايي نخواهند داشت اما وقتي آقاي عارف به نفع آقاي روحاني كنار رفت و وقتي آقايان خاتمي و هاشمي به حمايت از حسن روحاني پرداختند، نظر بنده روي آقاي روحاني مثبت شد.وي در پاسخ به اينكه آيا حضور آقاي روحاني در پست رياستجمهوري به نوعي بازگشت به دهه 70 و دوران سازندگي است؟ گفت:قطعا همين است. آقاي روحاني دنباله اقتصاد باز آقاي هاشميرا خواهد رفت و تلاش خواهد كرد كه اقتصاد فاسد موجود از بين برود.
روايتي متفاوت از روابط احمدي نژاد و روحانيحميدرضا ترقي معاون بينالملل حزب موتلفه اسلامي در گفتوگو با فرارو گفت: «آقاي احمدينژاد علت حضور نامزدهاي اصولگرا در انتخابات را انتقام گيري از خود تلقي ميكرد و تصور ايشان اين بود كه اصولگرايان قصد دارند از ايشان انتقام بگيرند؛ در حالي كه اين نوع برداشت و ديدگاه اگرچه ممكن است نسبت به بعضي از نامزدها زمينههايي داشت اما به هيچ وجه عموميت نداشت.»
وي اظهار كرد: «لذا به نظر ميرسد اينكه طيف آقاي احمدينژاد بر اين باور بود كه نقد اصولگرايان نسبت به عملكرد آقاي احمدينژاد موجب تضعيف اصولگرايان خواهد شد درست است؛ چون اصولگرايان با اين نقدها و سياه نماييها به خود ضربه زدند؛ اما آن بخش كه گمان ميكردند از اين تضعيف اصلاحطلبان سود خواهند برد اشتباه از آب درآمد.»
وي ميافزايد: «رابطه آقاي احمدينژاد و آقاي روحاني در شوراي عالي امنيت ملي رابطه خوبي است و آقاي احمدينژاد در طول دو، سه سال اخير شديدا به نظرات آقاي روحاني احترام ميگذاشت و اين مسئله نشان ميدهد رابطه ايشان با آقاي دكتر روحاني غير از رابطه جريان احمدينژاد با آقاي هاشمي است.» وي افزود: «طبيعتا همان ذهنيتي كه در بين طرفداران آقاي هاشمي نسبت به آقاي احمدينژاد وجود دارد، در بين طرفداران آقاي روحاني هم وجود دارد.
اما به نظر ميرسد هدف اصلي براي آقاي احمدينژاد راي نياوردن اصولگرايان بود و راي آوردن آقاي روحاني يا هر كس ديگر غير از اصولگرايان را بهتر ميدانست.» ترقي در پاسخ به اين سوال كه آيا ممكن است در دولت آقاي روحاني پيشنهادي به آقاي احمدينژاد شود؟ گفت: «البته در درجه اول من فكر نميكنم آقاي احمدينژاد اصلا مسئوليتي در دولت آقاي روحاني بپذيرد. روحيه ايشان به هيچوجه روحيهاي نيست كه مسئوليتي را بپذيرد و قطعا به دانشگاه باز خواهند گشت و همان كار آموزشي خود را دنبال خواهد كرد.»
وي ادامه داد: «من فكر ميكنم از آن صحبت آقاي الهام چنين استنباط ميشود كه تصور آقاي احمدينژاد اين است كه اين دولت نميتواند بر مشكلات غلبه كند و در نهايت دوباره زمينه براي بازگشت ايشان فراهم خواهد شد و به نظر من اين تحليل در ذهن آقاي احمدينژاد و اطرافيان ايشان وجود دارد.»
*جمهوری اسلامیيك شاهزاده سعودي در مقالهاي مفتيهاي وهابي عربستان را "خوارج" ناميد* يك شاهزاده سعودي در مقالهاي شديداللحن، مفتيهاي وهابي سرشناس عربستان از قبيل "سلمان العوده"، "محمد العريفي"، "ناصر العمر" و "عوض القرني" كه از اعضاي جريان موسوم به "بيداري" در عربستان هستند را "خوارج" ناميد. به گزارش شفقنا، شاهزاده ممدوح بن عبدالعزيز، فرزند مؤسس پادشاهي "آل سعود" در مقالهاي در روزنامه "الحيات" نوشت: فرقه شيطان با همان جريان الصحوه و اعضاي خوارج آن بين سالهاي 1405 تا 1415 ميلادي بر ما اشراف پيدا كردهاند كه گويا ما و سرزمين ما از سخنان خداوند و رسول خداوند غافليم.
وي در اين مقاله نوشت: جريان "بيداري" همان "الصحوه"، فرقه شيطان است كه جامعه را فريب ميدهد. فرزند مؤسس پادشاهي "آل سعود" در اين مقاله افزود: "به خدا سوگند اعضاي جريان "الصحوه" از زماني كه در رأس كشور قرار گرفتهاند با فكر سياه خود كه گاهي رنگ اسلام به آن ميدهند و گاهي آن را به امور مورد پسند مردم عجين ميكنند، تاكنون يك عالم به كشور تحويل ندادهاند...اي ملت عربستان آيا نميبينيد كه بر موضوع خوارج بر زبان و لب سلمان العوده و جماعتش قفل زده شده است اگر اينگونه نيست يك سخن عليه خوارج از زمان تأسيس آنها تاكنون بگوييد".
افشای جاسوسي دولت فرانسه از شهروندانش* دولت فرانسه درست مانند آمريكا از شهروندان خودش جاسوسي ميكند. روزنامه لوموند در گزارشي اين مطلب را مطرح كرده و به افشاگري عليه دولت فرانسه پرداخته است. اين روزنامه، حتي آدرس محل جاسوسي از شهروندان فرانسوي را هم ارائه كرده است. اين محل يك پناهگاه زيرزميني سه طبقه در منطقه 20 شهرداري پاريس و در بلوار مورتيير واقع شده است جايي كه دفاتر مركزي سازمان امنيت فرانسه DGSE نيز در آنجا هستند. اين ساختمان داراي قابليتهاي فني ابر محاسبه و مديريت دهها ميليون گيگا اوكتا اطلاعات است. مقامات فرانسه تاكنون موضعي درباره اين ادعاي روزنامه لوموند نگرفتهاند.
اين روزنامه فرانسوي در گزارش خود آورده است كه مقامات امنيتي فرانسه ارتباطات رايانهاي و تلفني را در داخل فرانسه و بين فرانسه و ديگر كشورها به منظور ترسيم شبكهاي از اين ارتباطات رصد كرده ولي به محتواي مكالمات گوش ندادهاند. لوموند نوشته است اين اطلاعات را از منابع وابسته به دستگاه اطلاعاتي و همچنين از اظهارات علني مسئولان اطلاعاتي به دست آورده است.
****
*شيخ تميم بن حمد آل خليفه امير جديد قطر با صدور فرماني از "خالد مشعل" رئيس دفتر سياسي جنبش حماس خواسته تا ظرف 48 ساعت قطر را ترك كند. رسانههاي عربي گزارش دادند: شيخ تميم همچنين دستور داده تمام دفاتر اخوان المسلمين در قطر مسدود شود. چند روز قبل، روزنامه الديار نوشته بود امير قطر دستور داد "يوسف القرضاوي" با هواپيماي اختصاصي از دوحه به قاهره منتقل شود بدون اينكه دلايل اخراج او از قطر به اطلاع او رسانده شود.
در پي عزل مرسي و انتخاب "عدلي منصور" به عنوان رنيس جمهور موقت، قطر كه قبلاً به صورت آشكارا از اخوان المسلمين در مصر حمايت ميكرد اعلام كرد از هيچ گروه سياسي حمايت نخواهد كرد. شيخ تميم در نشستي خبري تأكيد كرد: "ما همه مسلمان هستيم اما اخوان المسلمين نيستيم و قطر با احزاب و گروهها تعامل ندارد بلكه با كشورها و دولتها تعامل خواهد داشت." اين اظهارات و اقدامات، نشان از پديد آمدن تغييراتي در سياست خارجي شيخ نشين قطر دارند.