به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: رعایت بهداشت محیط از طریق جمع آوری و دفع صحیح و بهداشتی و مستمر زباله، جمع آوری فضولات حیوانی و جلوگیری از انباشته شدن آن ها امکان پذیر است.
دکتر سید علیرضا مروجی بهسازی محیط، دوری از محل زندگی پشه خاکی و مناطق آلوده به سالک به ویژه هنگام غروب و اوایل شب، محافظت بدن در برابر نیش زدن پشه، نصب توری فلزی با منافذ ریز به در و پنجره ها، استفاده از پمادها و مواد دور کننده حشرات به هنگام کار و خواب، محافظت از زخم سالک و پوشاندن آن با گاز استریل و مبارزه با جوندگان و سگ های ولگرد را از دیگر روش های پیشگیری از بیماری سالک برشمرد.
وی با اشاره به اینکه سالک بیماری عفونی پوست است که ضایعه آن حدود یک سال طول می کشد و سپس بهبود می یابد و جای زخم بر جای می گذارد، افزود: عامل ایجاد این بیماری، انگل است. انگل ها در بدن موش زندگی می کند، یک نوع پشه بسیار کوچک به نام پشه خاکی موش را می گزند و این انگل وارد بدن پشه می شود. این پشه کوچک که قدرت پرواز زیادی هم ندارد چنانچه شخصی را نیش بزند، انگل ها وارد پوست شخص شده و بیماری سالک را به وجود می آورد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه سالک به دو صورت خشک و مرطوب دیده می شود، تصریح کرد: ابتدا محل گزش پشه خاکی، به صورت یک برجستگی کوچک روی پوست است ولی بعداً به صورت زخم در آمده که قطر آن به چند سانتیمتر هم ممکن است برسد. پس از حدود یک سال این ضایعه خوب شده و جای زخم (جای سالک) از خود به یادگار می گذارد.
وی، با اشاره به سیزدهم تیرماه هفته جهانی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان یادآور شد: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان یا زئونوزها طیف گسترده ای از بیماری ها را شامل میشود و گروهی از آن ها در زمان های نه چندان دور موجب وحشت جامعه به همراه تلفات قابل توجه در انسان شده است که نمونه آن بیماری طاعون، تب خونریزی دهنده و سل است.
دکتر مروجی اذعان داشت: روز به روز توجهات بیشتری به امر کنترل بیماری های مشترک بین انسان و حیوان توسط مسئولین و دستگاه های ذیربط صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: کنترل بیماری های مشترک مستلزم همدلی و هماهنگی بین بخشی و برون بخشی و توجه بیشتر مسئولین است./ح