به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري، محمود احمدينژاد رئيسجمهور صبح امروز (شنبه) در سيامين اجلاس روساي آموزش و پرورش مناطق کشور، در سالن همايش رازي گفت: در يک نظام سياسي دستگاههاي گوناگوني فعاليت دارند که همه آنها به نوعي مقدمه و پشتيبان نظام تعليم و تربيت به حساب ميآيند.
احمدينژاد با بيان اينکه آموزش در يک نگاه مبنايي در خدمت پرورش قرار دارد، اظهار داشت: وظيفه آموزش و پرورش، تعليم و تربيت نيروي انساني براي ساير دستگاهها است.
وي افزود: تغيير نگاه در نظام آموزش و پرورش، بزرگترين و مهمترين تغيير رخ داده طي چند سال اخير است، چرا که نقش محوري را بر جامعه فرهنگي و ساير دستگاهها بر عهده دارد.
احمدينژاد ادامه داد: برخي به بهانه اينکه آموزش و پرورش يک خانواده بزرگ است و بودجه کشور ظرفيت لازم را ندارد، ميخواستند مانع از ايجاد برخي تغييرات در آن شوند و با توجيهات ابتدايي خود از زير بار اين مسئوليت شانه خالي کنند ولي در سالهاي اخير با قوت در اين عرصه وارد شديم.
رئيسجمهور گفت: اگرچه امروز آنچه در آموزش و پرورش ايجاد شده در نقطه مطلوب قرار ندارد ولي حداقل فاصلهها برداشته شده و کمترين دريافتيها که متعلق به آموزش و پرورش بوده از بين رفته است.
احمدينژاد با تأکيد بر اينکه اگر بخواهيم آينده ايران را تضمين کنيم جاي آن آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: بايد شرايط را به گونهاي فراهم کنيم که دستاندرکاران تعليم و تربيت و معلمان با آرامش، فراغبال، خودباوري و منزلت اجتماعي کار خود را انجام دهند.
وي ادامه داد: نبايد در نظام آموزشي، تبعيض و بيعدالتي آموزشي وجود داشته باشد، بايد در بين همه دستگاهها عدالت حاکم باشد تا اين ارزش در بدنه اجتماعي مردم نيز منتشر شود.
احمدينژاد با اشاره به اينکه بار اصلي تعليم و تربيت بر دوش دستگاه آموزش و پرورش است، خاطر نشان کرد: دولت نهم و دهم تا حداکثر ممکن و به رغم همه شرايط و فشارهاي اقتصادي تلاش کرد که شرايط را در آموزش و پرورش به خوبي پيش ببرد.
وي گفت: امروز جايگاه آموزش و پرورش، جايگاهي بالا و تثبيت شده است، به گونهاي که در بودجه نيز جايگاهش تثبيت شده و همه از آن حمايت کرده و ديدگاه و نگاه مثبتي به تقويت آموزش و پرورش دارند.
احمدينژاد با بيان اينکه اتفاقي که به لحاظ محتوايي در مجموعه نظام آموزش و پرورش افتاده است، منحصر به آموزش و پرورش نيست، بلکه به ساير بخشهاي جامعه مربوط ميشود، گفت: براي اولينبار، از زمان بعد از انقلاب اسلامي و شايد پيش از آن، اسناد پايهاي براي ساماندهي بخشهاي گوناگون با نگاه آرماني، مکتبي و الهي تهيه شده است.
رئيسجمهور با اشاره به تهيه نقشه جامع علمي کشور و سند تحول آموزش و پرورش اظهار داشت: اين سند افتخاري براي نظام آموزش و پرورش و جامعه فرهنگي و نظام جمهوري اسلامي و قابل عرضه به دنيا است.
احمدينژاد با اشاره به شروع کار و تغيير ساختار آموزش و پرورش گفت: برخي تصور ميکردند که ايجاد تغييرات در آموزش و پرورش نشدني است و اين به دو علت بود اول؛ نشناختن نظام آموزش و پرورش و در دوم؛ عدم باور به توانمندي هاي جامعه فرهنگي و نظام آموزش و پرورش.
وي ادامه داد: باور دارم که ظرفيت فرهنگيان ما براي ايجاد تغيير و تحول و انجام کارهاي بزرگ و انقلابي ظرفيت بينظيري است چرا که ظرفيت ملت ايران بينظير و بيبديل است.
احمدينژاد با بيان اينکه عدهاي در برنامه ريزيهاي کشور همه حساسيت شان اين است که به واسطه انجام کارهاي بزرگ، تنش ايجاد نشود، خاطر نشان کرد: اين نگاه بر کل تصميمگيري از قله تا کارهاي دم دستي سايه ميافکند و باورم اين است که کساني که اينگونه ميانديشند مردم را باور ندارند و تصميم خود را مطابق اراده مردم نميدانند.
رئيسجمهور افزود: انديشيدن به اين مطلب که با اقدامات تحولي تنش ايجاد ميشود توهين به ملت ايران و عظمت اين ملت است.
احمدينژاد با اشاره به اصل 6 قانون اساسي کشور، خاطر نشان کرد: نظام جمهوري اسلامي ايران بر اساس اراده ملت است و تجربه تاريخي هم اين موضوع را نشان داده است که اداره بهتر کشور با اراده و ملت امکانپذير است.
وي گفت: آموزش و پرورش بايد به روزي بينديشد که به فضل الهي مباني و روش کار آن در آينده نزديک مورد مراجعه صاحبنظران و برنامهريزان دنيا قرار گيرد.
احمدينژاد با بيان اينکه بايد به جايي برسيم که دنيا از نظام آموزش و پرورش ما الگو بگيرد، اظهار داشت: بايد به جايي برسيم که زماني که تک تک فرزندان اين سرزمين از نظام آموزش و پرورش جدا ميشوند انسانهايي مومن، آرماني و کارآفرين و خلاق باشند.
در ابتداي اين مراسم با حضور رئيسجمهور از کتاب سوم ابتدايي و سال اول متوسطه رونمايي شد.
پيش از سخنان رئيسجمهور وزير آموزش و پرورش به ارائه گزارشي از وزارتخانه مربوطه پرداخت.
انتهاي پيام/