مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت:با حمايت هاي صورت گرفته تحقیقات دانشجویی از هفت پروژه در سال 1388 به حدود 350 پروژه در سال 1391افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار علمي  باشگاه خبرنگاران دکتر رضایی طاویرانی مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتي دومین دانشگاه علوم پزشکی کشور است که علاوه بر ایفای نقش در بخشهای بهداشتی، درمانی و آموزشی، نقشی بی بدیل در انجام فعالیتهای پژوهشی هدفمند در نظام سلامت ایفا می کند.

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1388 با دارا بودن رتبه دوم در نظام ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور حدود 44 درصد ظرفیت پژوهشی دانشگاه رتبه اول را به خود اختصاص داد و در سال 88 این دانشگاه توانست با اجرای هفت پروژه دانشجویی و بالغ بر 700 پروژه تحقیقاتی ، چاپ 1272 مقاله علمی پژوهشی داخلی و خارجی و اجرای پروژه های کاربردی متعدد در حوزه های دارو، تجهیزات پزشکی، مهندسی بافت  در جایگاه 1800 رتبه بندی جهانی قرار گیرد.

وي افزود: با وجود این که پس از ادغام دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران تمامی ظرفیت­ها و امتیازات پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای دانشگاه رتبه اول لحاظ شد، نتایج ارزشیابی سال 1391 منتشره از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت حاکی از این است که دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این سال توفیق یافته است بیش از 50 درصد ظرفیت پژوهشی دانشگاه رتبه اول کشور به انضمام دانشگاه علوم پزشکی ایران را به خود اختصاص دهد.

طاویرانی عنوان کرد: بدیهی است با جدایی مجدد دو دانشگاه مذکور با احتساب تقریبی سهم دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حدود 71 درصد ظرفیت پژوهشی دانشگاه رتبه اول کشور را کسب کرده است و با توجه به بازه زمانی سه سال، دانشگاه ما در هر سال به میزان نه درصد از فاصله خود با دانشگاه رتبه اول کشور کاسته است.همچنين افزایش حمایت مالی از چاپ و نشر مقالات پژوهشی منجر به ارتقای تعداد 1272 مقاله در سال 1388 به 2364 مقاله در سال 1391 شد که این رشد، اندکس zدانشگاه را از 1/1 مقاله به ازای هر پژوهشگر به 8/1 رسانید.

وي با بيان اين که تحقیقات دانشجویی از هفت پروژه در سال 1388 به حدود 350 پروژه در سال 1391افزایش یافت اظهار داشت: گرچه این تعداد در سال 1390 حدود 666 پروژه بوده که بعلت تغییر سیاست پژوهشی دانشگاه و وزارت بهداشت در سال 1391 مبتنی بر اولویت­دار بودن تولید محصول به جای تعریف پروژه تحقیقاتی دانشجویی، این تعداد تعدیل یافته است.

دکتر طاویرانی اجرای منویات مقام معظم رهبری در پياده سازی اقتصاد مقاومتی در حوزه پژوهشی دانشگاه را یکی از نکات برجسته فعالیتهای پژوهشی دانشگاه برشمرد و خاطرنشان کرد: فعال سازی ظرفیتهای دانشجویی و استفاده از انرژی و نشاط آنها در فضای پژوهشی هماهنگ با بهره برداری مناسب از تجارب گرانقدر اساتید برجسته دانشگاه موجب شد بهره وری فعالیتهای پژوهشی با کمترین میزان سرمایه گذاری مالی به اوج خود برسد. هرچند رشد پژوهشی دانشگاه در این بازه زمانی، 100 درصد بوده ولی میزان سرمایه گذاری مالی تغییر آنچنانی نداشته است.

انشاء الله با لحاظ کردن فرمایشات معظم له در این حوزه و ارتقای مطلوب سطح پژوهشی دانشگاه در آینده ای بسیار نزدیک، حماسه­ مورد انتظار رقم خواهد خورد.

برچسب ها: دانشگاه ، علوم ، پژوهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار