به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، دكتر منصوري به مناسب روز جهاني مبارزه با بيماري هاي مشترك انسان و حيوان افزود: پارسال ۷۳۴ مورد گزارش تب مالت در استان مركزي ثبت شده كه بيشترين بروز آن بر مبناي ۱۰ هزار نفر جمعيت در شهرستان هاي زرنديه و كميجان و كمترين آن در اراك بوده است.
وي يادآور شد : يكي از دلايل مهم بروز بالاي ثبت بيماري مشترك تب مالت دراين استان گزارش دهي و رصد مناسب آن نسبت به ساير استانها بوده است.
مسوول واحد پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي واگير مركز بهداشت استان مركزي خاطر نشان كرد: استفاده از فرآورده هاي سنتي و غيرپاستوريزه لبني يكي از دلايل عمده بروز تب مالت است.
دكتر منصوري اضافه كرد: سال گذشته ۱۱ مورد ابتلاي به بيماري كيست هداتيك در استان مركزي گزارش شده كه علت عمده آن تماس مستقيم با سگ و يا استفاده از سبزي وميوه هاي آلوده به تخم انگل و شستشو و ضدعفوني ناقص اين خوراكي ها بوده است.
وي ادامه داد: سال گذشته سه هزار و ۴۵۶مورد حيوان گزيدگي در استان گزارش شد كه عامل دو هزار و ۸۷۶ مورد از آنها سگ، ۱۶۶ مورد گربه هار، ۱۳۹ مورد حيوانات اهلي و خانگي مبتلا به هاري، ۲۳ مورد گرگ، ۱۸ مورد شغال، هشت مورد روباه و مابقي توسط ساير حيوانات وحشي بوده است.
مسوول واحد پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي واگير مركز بهداشت استان مركزي افزود: دو هزار و ۵۱۵ مورد از موارد تهاجم سگ به انسان كه سال گذشته در استان گزارش شده مربوط به سگ هاي صاحب دار و تنها ۳۴۳ مورد توسط سگ هاي ولگرد بوده و اين مهم خطرآفريني تماس با حيوان را گوشزد مي كند.
دكتر منصوري ادامه داد: ۶۹۸ مورد از حيوان گزيدگي ها در سال گذشته تحت مراحل پنجگانه واكسينه و مابقي در سه نوبت عليه هاري واكسينه شده اند.
وي خاطرنشان كرد: پارسال همچنين پنج مورد بيماري سياه زخم بر اثرتماس انسان با كانون هاي آلوده دامي استان و ۵۷ مورد سالك نيز در استان گزارش شده است.
دكترمنصوري اظهار كرد: گزارش ۱۲ مورد مشكوك به تب خونريزي دهنده كنگو در استان و شناسايي يك مورد قطعي از اين بيماري از ديگر موارد بيماري هاي مشترك انسان و حيوان در استان بوده است.
وي گفت: موضوعات بيماري هاي مشترك ، نوپديد و بازپديد يكي از تهديدات امروز جامعه است كه نياز به مشاركت و ارتقاب بهداشت دارد./س