به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، رئیس سازمان جهاد کشاورزی پیش بینی کرد امسال بیش از 450 هزار تن جو از زمینهای کشاورزی فارس برداشت شود .
فارس پس از خراسان رضوی مقام دوم کشت جو را در کشور داراست .
این میزان شامل برداشت 350 هزار تن جو از مزارع آبی و 100 هزار تن جو از مزارع دیم است که توسط بخش خصوصی از کشاورزان خریداری شده است.
ارقام جو استان فارس از نوع ریحانه ، والفجر ، کارون در کویر و فجر 30 است .
مهرزاد خردادامه داد : امسال ارقام کم مصرف همچون نیم روز و یوسف نیز بین کشاورزان توزیع شد که این ارقام 30 درصد کمتر از سایر ارقام آب مصرف می کنند .
جو در استان فارس به 2 صورت دیم و آبی کشت می شود.
متوسط برداشت جو آبی 3 و نیم تن در هکتار و متوسط برداشت جو دیم یک تن در هکتار است.
جو در مقایسه با گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به علت مقاوم بودن به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.
جو یکی از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده انسان و حیوان قرار می گیرد.
گونه های زراعی جو شامل سه دسته شش پر، دوپر و چهار پر است.
از جمله مزایای این گیاه نسبت به گندم سازگارتر بوده و در همه نواحی معتدل و در بسیاری از نقاط سردسیر هم به عمل می آید ، نسبت به گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به علت مقاوم به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.
از جو برای تهیه انواع نان و سوپ و برخی غذاهای کودک استفاده می شود.
جو دارای مقدار زیادی از فسفر است و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت های ذهنی بسیار مفید است مقوی قلب ، درمان تنگی نفس ، خاصیت ضد التهابی ، جلوگیری از سرطان به دلیل وجود پروتئاز و در کاهش کلسترول خون نیز مفید است./س