بر امت اسلامی واجب است که از ماه مبارک رمضان با خوشحالی وشادی استقبال کند، زیرا ماه مبارک رمضان ماه طاعت و عبادت هست، وفرصتی برای بخشش گناهان و برکات الهی است.

گروه فرهنگي باشگاه خبرنگاران- بر امت اسلامی واجب است که از ماه مبارک رمضان اولا: با خوشحالی وشادی استقبال کند، زیرا ماه مبارک رمضان ماه طاعت و عبادت هست، وفرصتی برای بخشش گناهان و برکات الهی است . از رسول الله –صلی الله علیه و آله و سلم- ثابت است که اصحابش را با فرا رسیدن ماه رمضان بشارت می داد و می فرمود: ماه رمضان پیش تان آمده است، ماه رمضان ماه مبارکی است که الله تعالی روزه اش را بر شما واجب گردانیده است، در این ماه درهای بهشت باز و دروازه های جهنم بسته خواهند شد ... الی آخره» .( اخرجه احمد) پس این خوشحالی نسبت به طاعات و خیرات مضاعف این ماه، از محبتهای الهی است.

دوم : دانستن فضایل و فواید ماه رمضان و احکام روزه .
سوم : تلاش و کوشش در طاعت و عبادت در این ماه مبارک، واصلاح کردن کردار و گفتار و زیاد کردن نیکیها وپرهیز نمودن از کارهای نا شایسته .
این ماه برای تلاوت کردن قرآن، درود، صدقات، اذکار، تسبیح و دعا کردن است. و فرصتی است برای تزکیه و اصلاح مسلمانان ازکارهای بد و ناشایسته . وهمچنین علاجی هست برای بیماریهایی روحی و جسمی، و همینطورتقویت کردن اخلاق.
چهارم: بر همه مسلمانان لازم است که، در این ماه باید ازهمه گناهان گذشته شان توبه کنند. و حقوق همه افرادی را که برگردن دارند، به آنان بازگردانند، و از ضعف و سستی در انجام عبادت دوری نمایند . اگر مسلمان همه این موارد را رعایت کند، آن وقت است که به حقیقت سود و منفعت رمضان رسیده است. نباید رمضان تنها یک عادت باشد و هیچ تاثیری در مسلمان نداشته باشد .


فضایل ماه مبارک رمضان
ماه مبارک رمضان فضایل زیادی دارد، اگه مسلمان همه آنها را بداند باعث تشویق بیشتراو برای روزه گرفتن می شود.
ازجمله فضائل رمضان .
1_ماه قرآن؛ از برتریهایی که ماه رمضان برسایر ماه های دیگر دارد این است که درآن قرآن، کتاب جاویدان الهی، همراه با دلایل روشن برای بشریت نازل شده است.الله متعال میفرماید:*شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن هدی للناس و بینات من الهدی والفرقان فمن شهد منکم الشهر ف لیصمه*البقره:185
2_درآن شیطان ها زندانی میشوند، و درهای آتش جهنم بسته، و درهای بهشت باز می شوند. همانطورکه پیامبر*ص*میفرماید: اذا جاء رمضان فتحت ابواب الجنه و غلقت ابواب النیران و صفدت الشیاطین.
3_شب قدر، در این ماه است. و آن ازهزارماه بهتر است، کسی که از آن محروم گردد گویا از همه ماه مبارک محروم مانده است. قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:«أتاكم شهر رمضان، شهرٌ مبارك، فرض الله عليكم صيامه، تفتح فيه أبواب السماء، وتُغلق فيه أبواب الجحيم، وتُغَلُّ فيه مردة الشياطين، لله فيه ليلةٌ خيرٌ من ألف شهر، من حُرِمَ خيرَها فقد حُرِم» رواه أحمد، والنسائي ، وغيرهما، وهو حديث صحيح.
4_روزه داردراین ماه با روزه اش معفرت الهی را بدست میاورد.همانطور که پیامبر*ص*میفرماید:من صام رمضان ایمانا واحتسابا غفر له ماتقدم من ذنبه.
ترجمه: کسی که رمضان را با ایمان خالص روزه گرفت، واجر وپاداشش را فقط از خداوند خواست، خداوند از گناهان پیشین او درمی گذرد .
5_رسول الله*ص*خبر دادند که خداوند متعال درهرشب از رمضان انسانهایی را از آتش سوزان جهنم رهایی می بخشد .
6_برای روزه دارهنگام افطارش دعایی است که رد نمی شود .
7_فرشتگان برای روزه دار تاوقتی که افطار می کند استغفار می کنند .
8_پیامبر*صلی الله علیه وسلم*میفرمایند: عمره در رمضان مساوی با ثواب حج است .
بوی دهن روزه دار در نزد خداوند متعال خوشبوتر است از بوی مسک ..9_
10_خداوند جهنمیان را در تمام شبهای رمضان از آتش جهنم می رهاند .
11_اجر و پاداش روزه خیلی زیاد است در این دنیا، و خداوند آنهارا گذاشته برای روز قیامت .پیامبر*ص*میفرمایند:قال الله عز وجل:کل عمل ابن ادم له الا الصوم فانه لی وانا اجزی به.*رواه البخاری ومسلم* هر کار ابن آدم برای خودش است مگر روزه، که آن برای من است ومن جزا وپاداشش را می دهم .
12_روزه گرفتن، پرهیز کردن از اعمال و اخلاق بد، ونجاتی از آتش جهنم در روز قیامت است. پیامبر*ص*میفرماید:الصیام جنه وحصن حصین من النار.رواه احمد والبیهقی وهو حدیث حسن.
13_روزه گرفتن در راه خدا صاحبش را از آتش جهنم دور میکند .پیامبر *ص*میفرماید: «ما من عبد يصوم يوماً فی سبيل الله إلا باعد الله بذلک وجهه عن النار سبعين خريفاً*رواه البخاری ومسلم*
فرموده رسول اکرم - صلى الله عليه وسلم- است که: (هر کسی که فقط بخاطر خداوند روزه می گيرد خداوند آتش جهنم را از او 70 سال دور می سازد ..
14_روزه گرفتن مسلمان را به راه خدا می آورد، به این دلیل است که روزه داربیشترخدارا یاد می کند، و قرآن میخواند، صدقه میدهد وبه دیگران خوبی می کند .
15_روزه، درروز قیامت برای مسلمان شفاعت می کند. پیامبر می فرماید: الصیام و القران یشفعان للعبد یقول الصیام:ای ربی منعته الطعام و الشهوه فشفعنی فیه.ویقول القران منعته النوم باللیل فشفعنی فیه قال:فیشفعان.*رواه احمد و غیره*حدیث صحیح.
16_تاریخ اسلام ماه رمضان را مترادف با پیروزیهای چشمگیروفتوحات بزرگ می‌داند. زیرا خداوند متعال در این ماه مسلمانان را درخیلی جاها پیروزکرده است .مثل جنگ بدرکه در سال*2*هجری بود و *فتح مکه*که در سال *8*هجری بود.جنگ *تبوک*در سال*9*هجری بود.
17_درماه رمضان یاد میگیریم که گرسنگان چه حالی دارند. واز آنجا که این ماه، ماه مواسات و همدردی با فقرا، نیازمندان و گرسنگان است . مسلمانان ثروتمند به یاری آنها می شتابند.
فواید ماه رمضان
1_ فواید دینی
الف؛ روزه سپری است در برابر گناه وآتش جهنم. ب- کاهش شهوت ج- شفاعت کننده است در روز قیامت. د- انسان را به خیر و طاعت دعوت میکند .
2_ فواید روحی
انسان را بر صبر، شکیبایی وکنترل نفس تشویق میکند. نفس انسان در ماه مبارک رمضان به واسطه روزه، خود را به پرهیزکردن عادت می‌دهد، واطاعت کردن را یاد می‌گیرد .
3_ فواید اجتماعی
جامعه مسلمان را از شر و فساد حفظ میکند ب- عاطفه و ترحم وخوبی کردن را به انسان ها یاد میدهد .
4_ فواید سلامتی
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وسلم در همین رابطه فرموده اند: «صوموا تصحوا» روزه بگیرید تا سالم بمانید. و نیز در روایات بسیاری پیشوایان گرامی اسلام فرموده اند: معده انسان محل بیماریهای اوست، و پرهیز از غذا درمان آن است. روده ومعده را سالم نگه میدارد، وچاقی را کنترل می کند، و حالت نفس را تنظیم می کند، وبدن انسان را از مدفوع و سپرده ها پاک میکند .


شرایط کسب فضایل ماه رمضان
هر کس که روزه گرفت، و از غذا و نوشیدنی ها خودش را منع کرد، دلیل بر این نیست که به فضایل روزه نائل آمده است، بلکه باید یک سری شرایطی را نیز داشته باشد .
1_روزه گرفتن باید با ایمان، صادق، خالصانه باشد و پاداشش را فقط از خدا بطلبد. وبا این انگیزه ک روزه رکنی از ارکان ایمان است.روزه نباید بخاطر تقلید از جامعه باشد ، نباید تشنگی، گرسنگی و خستگی آن را پیش کسی شکایت کرد واگرادبی یا دشنامی شنید در مقابل محترم باشد و بگوید: من روزه هستم، زیرا رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودند: «الصِّیَامُ جُنَّةٌ، فَلاَ یَرْفثْ وَلاَ یَجْهَلْ، وَإِنِ امْرُؤٌ قَاتَلَهُ أَوْ شَاتَمَهُ فَلْیَقُلْ إِنِّی صَائمٌ، مَرَّتَیْنِ....الخ». بخاری ومسلم
یعنی:روزه سپری است در برابر گناه، پس نباید روزه دار حرف زشت بگوید و کارهای جاهلانه انجام دهد، اگر کسی با او دعوا کند و یا دشنام دهد، لازم است در مقابل آن بگوید: من روزه هستم و دو بار این جمله را تکرار نماید،
2_پرهیز از اقوال و اعمال زور، وهر رفتارو اخلاقی که منافی با شریعت اسلامی باشد مثل دروغ وعدم حفظ چشم و گوش و زبان از چیزهایی ناپسند،چون ماه رمضان ماهی نیست که انسان در ان به خوردن و نوشیدنیها بپردازد،و به کار خرید و فروش مشغول شود وپیامبر در این مورد تاکید کردند ومیفرماید:من لم یدع قول الزور والعمل به.فلیس لله حاجة فی ان یدع طعامه و شرابه.*رواه البخاری*.همچنین میفرمایند:رب صائم لیس من صیامه الا الجوع ورب قائم لیس من قیامه الا السهر.*رواه ابن ماجه*
3_محافظت بر طاعت واعمال واجب و مستحب در این ماه مثل*نمازهای پنجگانه- خواندن نماز تراویح در مسجد- کثرت صدقه کردن،به ویژه غذا دادن.وختم کردن قرآن.


ترس از روزه خوردن بدون عذر

عن أبي أمامة الباهليّ قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: "بينا أنا نائمٌ إذْ أتاني رجُلانِ فأخذا بِضبْعيَّ -الضَّبْع هو العضُد- فأتيا بي جبلاً وعِرًا، فقالا: اصعَدْ فقلت: إني لا أطيقه. فقالا: إنا سنسهله لك، فصعِدْتُ حتى إذا كنت في سواء الجبل إذا بأصواتٍ شديدةٍ، قلت: ما هذه الأصوات؟ قالوا: هذا عواء أهل النار، ثم انطلقا بي فإذا أنا بقوم معلقين بعراقيبهم، مشقَّقة أشداقُهم، تسيل أشداقهم دمًا، قلت: من هؤلاء؟ قال: هؤلاء الذين يُفْطِرون قبل تَحِلَّة صومهم" (رواه ابن خزيمة وابن حبان) في صحيحيهما، وصحَّحه الألباني


از ابو امامه الباهلی*ر.ض*روایت شده که ایشان فرمودند:شنیدم رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموند:
هنگامی که من در خواب بودم دو نفر نزد من آمدند و دستم را گرفتند و من را بردند به کوه ترسناکی و به من گفتند برو بالا، گفتم: من نمی توانم، گفتند: ما آن را برایت آسان می کنیم، با آنها بالا رفتم تا اینکه رسیدم به قله کوه. صدای ترسناکی را شنیدم گفتم: این صدای چیست؟ گفتند: این فریاد اهل دوزخ است. بعد از آن با آنها رفتم. مردمانی را دیدم که از پاشنه پاهایشان آویزان شده بودند و هر دو طرف دهانشان پاره شده بود و خون از آنها می چکید. گفتم: اینها چه کسانی هستند؟ گفتند: اینها کسانی هستند که قبل از افطار روزه هایشان را می شکستند.
در پایان
باید همه ما این فرصتهارادرزندگی و صحت و جوانیمان را تلف نکنیم و فرصت این ماه مبارک را از دست ندهیم وعهدمانرا با خدا تجدید کنیم و با توبه صادقانه از همه گناهان گذشته مون توبه کنیم و به طاعت خداوند التزام کنیم ان هم به قبول سفارشات خدا و پرهیزکردن از سیئات تا اینکه از برندگان بشویم روزی ک هیچ مال و فرزندی سود نمی دهد مگر کسی که دلی پاک به سوی خدا بیاورد./ي2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار