نوید کمالی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد با بیان این مطلب افزود: يكي از جدیدترین مفاهيم نوین در عرصه مهم برنامهريزي شهري پیاده سازی و توسعه شهرهای هوشمند است.
وی با بیان این که راهبرد تحقق شهر هوشمند مشهد اولویت توسعه شهر است، ادامه داد: در واقع شهر هوشمند شهري است كه با بهرهگيري از فناوريهاي نوین و جدید به ويژه فناوري اطلاعات و ارتباطات از جمله تکنولوژی های همراه ، به دنبال ارتقاي سطح کمی و كيفي زندگي شهروندان و ايجاد توسعه پایدار اقتصادي است .
این محقق و پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با بیان این که براي آن كه ما به یک شهر صفت «هوشمند» اطلاق کنیم ، بايد ابعاد و مشخصههاي خاصي را در نظر داشته باشیم، عنوان داشت: از آنجا كه شهر هوشمند مفهومي نوظهور در جهان امروز است و تا پایان سال 2012 تنها 120 شهر جهان به آن پرداخته اند ، منابع علمی کمی در این حوزه تدوین و منتشر گشته است و استاندارد خاصی بجز مجموعه ای از محصولات تجاری تدوین نگشته است اما تمامي این پروژه ها به دو هدف اصلي از پيادهسازي شهر هوشمند، يعني ارتقاي كيفيت و سطح زندگي و توسعه پایدار اقتصاد توجه ويژهاي دارند.
وی متذکر شد: شهر هوشمند واقعیت و الزامی است که با توجه به گسترش روزافزون تکنولوژی اطلاعات در شهر و در راستای پاسخگویی به افزایش سطح نیازهای شهروندان به اطلاعات و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری در زندگی شهری آنان، پا به عرصه ظهور میگذارد.
کمالی یادآور شد: به عبارتی شهر هوشمند تحقق مفهومی نو در شهرسازی است لذا آنچه یک شهر را به سمت هوشمندی پیش میبرد، صرفا استفاده از ابزار مخابراتی و ارتباطی آن شهر نیست بلکه استفاده از این ابزار در راستای ارتقای سطح کمی وکیفی زندگی شهروندان یک شهر است.
عضو انجمن علمی تجارت الکترونیکی ایران تصریح کرد: امروزه بسیاری از کشورهای جهان برای برون رفت از معضلات شهری خود، به ویژه مشکلاتی که در نظام کلاسیک و سنتی مدیریت منابع انسانی متعارف موجود قابلحل نیست، به راهکارهای دنیای مجازی و سایبری روی آوردهاند که عموما تحت عناوینی نظیر شهر الکترونیک یا دولت الکترونیک شناخته میشوند.
وی ابراز تاسف کرد: در چنین رویکردهایی، تولید و ارائه خدمات تنها محدود به اطلاعات مجازی بوده و از طریق ارتباطات الکترونیک و سایبری تحت سلسله مراتب بالا به پایین یعنی ارائه اطلاعات از سوی مسئولان مربوطه به شهروندان صورت میپذیرد.
کمالی گفت: مشهد مقدس با بیش از 3 میلیون جمعیت مقیم و بیش از 25 میلیون زائر و گردشگر بصورت سالیانه بایستی به سوی بهره گیری از مدل شهر هوشمند به عنوان بزرگترین پایتخت مقدس جهان تشیع به عنوان الگوی توسعه مدیریت شهری حرکت نماید/س .