به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، عظمایی افزود: آذربايجان شرقي علاوه بر صنعت، در بخش معدن نيز پتانسيل هاي بالا و دست نخورده اي دارد كه همواره مورد تاكيد مسئولان و سرمايه گذاران قرار گرفته است.
وی افزود: ايجاد شهرك تخصصي صنعتي مس براي استقرار صنايع جانبي با رويكرد صادراتي به صورت مجموعه صنعتي- معدني با لحاظ شرايط زيست محيطي و اكولوژيكي منطقه، بهره برداري از معادن غني كائولن در منطقه زنوز و احداث صنايع جانبي به خصوص سيمان، سراميك سازي، داروسازي، كاغذ سازي ،احداث تاسيسات و كارخانجات مربوط به استحصال املاح معدني از درياچه اروميه ، تشويق و حمايت از ايجاد واحدهاي تحقيق و توسعه( R&D ) در مراكز توليدي، توسعه و تجهيز نواحي صنعتي وابسته به جهاد كشاورزي نيز از ساير اهداف كيفي بخش صنعت و معدن استان در برنامه پنجم است.
وی ادامه داد: بخش صنايع فلزي و برق نيز از ديگر بخش هاي صنعتي مزيت دار و موفق آذربايجان شرقي مي باشد كه وجود بزرگترين توليد كننده الكتروموتور كشور و توليد انواع لوازم خانگي از جمله يخچال، كولر، بخاري، آبگرمكن، لباسشويي و ساير لوازم را می توان از جمله این مزایا نام برد.
عظمایی اظهار داشت: وجود كارخانجات ماشين سازي و تراكتورسازي به عنوان صنايع مادر كه موجب توسعه قطعه سازي در اين استان شده نيزاز صنايع مهم آذربايجان شرقي است كه سهم خوبي از صادرات غيرنفتي اين استان و كشور را بر عهده دارند.
وی خاطر نشان کرد: وجود واحدهاي كم نظير توليد پمپ و توربين، واحدها و طرح هاي بزرگ ذوب و نورد، قطعه سازاني كه قادر به توليد 90 درصد قطعات مورد نياز خودرو هستند و فعاليت چندين واحد خودروسازي سنگين ازجمله اتوبوس، كاميون و كاميونت نيز به عنوان مزيت هاي نسبي صنعت و معدن استان محسوب مي شود./س