ارژنگ عزیزی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل تصریح کرد: سیب زمینی تولیدی استان 23 درصد از ارزش و 52 درصد از وزن کالاهای صادراتی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه این مهم به دلیل مقبولیت این محصول در بازارهای هدف صادرات است، افزود: در حال حاضر علاوه بر اینکه بازارهای هدف سیب زمینی و سایر محصولات کشاورزی را پذیرا هستند، بر نوع ارگانیک آن تمرکز دارند.
عزیزی گفت: با توجه به نیاز جدید پیش آمده ضروری است با افزایش تولیدات ارگانیک بازارهای خارجی و داخلی تولیدات استان را توسعه داد.
وی افزود: بعد از سیب زمینی کائوچو با 26 درصد ارزش در رتبه دوم محصولات صادراتی استان قرار دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همچنین در خصوص نرخ تغییرات صادرات استان به نسبت مدت مشابه پارسال گفت: این نرخ با کاهش مواجه است اما در مقایسه با کاهش میانگین کشوری وضعیت مطلوبی دارد.
عزیزی مهمترین عوامل کاهش صادرات را اخذ تعهد ارزی از صادرکنندگان، افزایش قیمتهای داخلی، ممنوعیت صادراتی برخی اقلام و دریافت اظهارنامه های گمرکی عنوان کرد.
وی افزود: در صورتی که موانع قانونی و روال اداری صادرات تسهیل شود، اقبال گسترده برای صادرات محصول از سوی صادرکنندگان بومی مشاهده می شود./ع