آخرین جلسه هیات مدیره سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به بررسی برنامه های معاونت آموزش این سازمان با هدف ارتقای فرهنگ ترافیک در سال جاری اختصاص داشت.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در این جلسه ترافیک را دارای سه رکن اصلی "اعمال قانون"، "مهندسی ترافیک"  - که هم شامل راه و هم شامل خودرو می شود - و نیز موضوع مهم "آموزش" دانست و گفت: آموزش اگر سوار بر دو پایه دیگر نباشد، زمین می خورد.
 
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  از  معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مهندس سید جعفر تشکری هاشمی افزود: در شرایطی که قانون در ابعاد ملی به تمسخر گرفته می شود و مسئولانی که باید در زمینه تمکین به قوانین الگوی جامعه باشند، خود ارزشی برای قانون قائل نمی شوند، چگونه از مردم عادی انتظار داریم قوانین را رعایت کنند؟
 
* عدم رعایت حق تقدم مهم ترین تخلف درون شهری است
 
وی با اشاره به این که مردم ما با توجه به تربیت دینی خود به درستی حتی از خوردن یک عدد میوه بدون اجازه صاحب مغازه    میوه فروشی، برای این که حقی از وی ضایع نشود، اجتناب می کنند و این کار را حرام می دانند، اظهار کرد: اما متاسفانه مشاهده    می وکنیم افرادی از بین همین مردم، به آسانی از چراغ قرمز عبور می کنند و با این کار خود حق صدها نفر را تضییع می کنند.
 
مهندس تشکری هاشمی با بیان این که تا قدرت قانون پشتیبان برنامه های آموزشی نباشد، آموزش پشت گوش انداخته می-شود، تصریح کرد: از نظر برخی متخلفان، قانون به همان میزان 50 هزار تومانی که جریمه  شده اند، ارزش دارد در صورتی که افراد متخلف باید در صورت تخلف از قانون مثل بید بر خود بلرزند و از کار خلاف خود پشیمان شوند.
 
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت فرهنگ سراها و سراهای محلات، اضافه کرد: علاوه بر این باید از ظرفیت پایگاه های دینی مانند مساجد و نهادهای مردمی مانند سازمان های مردم نهاد نیز استفاده کرده و به جای پرداختن به موضوعات پراکنده، بر روی چند موضوع خاص با اثرگذاری بیشتر تمرکز کنیم.
 
معاون شهردار تهران عدم رعایت حق تقدم را مهم ترین تخلف درون شهری دانست و خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگ ترافیک، مساله مهمی است که علاوه بر تمامی دستگاه های دست اندرکار، ورود مراجع عظام تقلید به این موضوع به عنوان مساله ای ملی که به صورت مستقیم با ایمنی جامعه و با جان انسانها سر و کار دارد، می تواند کمک بزرگی به حل مشکل ترافیک باشد.
 
* 40 درصد کشته های تصادفات عابر و 35 درصد موتورسوارند   
 
در این جلسه رییس پلیس راهور تهران بزرگ نیز بحث آموزش و فرهنگ سازی ترافیک را موضوعی بسیار جدی دانست که نیاز به سرمایه گذاری بسیار بالایی دارد و گفت: ارتقای انضباط اجتماعی و کاهش تصادفات رانندگی فقط با کار فرهنگی ممکن است.
 
سردار رحیمی با اشاره به این که در حال حاضر 40 درصد کشته های تصادفات رانندگی را عابران پیاده و 35 درصد را نیز راکبان موتورسیکلت تشکیل می دهند، افزود: هجمه کار فرهنگی در حوزه ترافیک باید بسیار بیشتر و حلقه آن باید بسیار گسترده تر باشد و با سرمایه گذاری بیشتر، از بسیاری از هزینه های سخت فزاری برای ترافیک به نفع برنامه های نرم افزاری صرف نظر کنیم.
 
وی با بیان این که از همه ظرفیت های موجود، از بیانات علما و خطبا گرفته تا آموزش رعایت حقوق شهروندی در سرای محلات،  باید استفاده کنیم، اظهار کرد: انسان عامل مستقیم 70 درصد تصادفات رانندگی است، ضمن این که در 30 درصد باقی مانده نیز از طریق تولید خودروهای غیر استاندارد و ساخت راههای غیر ایمن به صورت غیر مستقیم، نقش دارد.
 
سردار رحیمی با تاکید بر این که طی چند سال اخیر در زمینه فرهنگ ترافیک در تهران تحول بزرگی ایجاد شده، تصریح کرد: در این چند سال استعداد و توانایی پلیس راهور نیز به صحنه آمده تا در کنار اقدامات و توانمندی های مدیریت شهری در حوزه آموزش ترافیک شاهد ارتقای فرهنگ رانندگی در تهران باشیم.

* مهندس مقیمی : 80 درصد بودجه ترافیک باید در بخش آموزش هزینه شود 

در ادامه این جلسه مهندس محمد حسین مقیمی با تاکید بر این که در آموزش و فرهنگ سازی هر چقدر هزینه کنیم کم است، اظهار کرد: 80 درصد بودجه  حوزه ترافیک باید در بخش آموزش و 20 درصد باقی مانده نیز در دیگر بخش های آن هزینه شود. 
رییس سابق کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اعلام این که اکثر تخلفات رانندگی را افرادی مرتکب می شوند که به اصطلاح پشت آن ها به جایی گرم است، تصریح کرد: در کنار آموزش برخورد جدی با متخلفان ضروری است، ضمن این که باید از علما و روحانیون کمک گرفته شده و در مدارس سرمایه گذاری بیشتری انجام شود. 
همچنین در این جلسه دیگر اعضای هیات مدیره سازمان حمل و نقل و ترافیک از جمله دکتر محمد عیدیان بر استفاده از ظرفیت مراکز دینی و مساجد و دکتر سید مسعود نصر آزادانی بر استفاده از ظرفیت مراکز پژوهشی و دانشگاه ها به منظور آموزش و فرهنگ سازی در حوزه ترافیک تاکید کردند. 
گفتنی است در ابتدای این جلسه شهرام جباری زادگان معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گزارشی از فعالیت های اجرا شده و برنامه های پیش بینی شده این معاونت در زمینه آموزش و فرهنگ سازی ترافیک در سال 92  ارائه کرد./ف
برچسب ها: جلسه ، هیات ، ترافیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار