به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، فرشاد شاکریان در مورد شرایط بیماران قلب در روزه داری اظهار داشت: بیماران قلبی را برای روزهداری باید به گروههای مختلفی تقسیم کرد و همه بیماران قلبی را نمیتوان به یک چشم نگاه کرد.
وی گفت: روزه گرفتن برای بیمارانی که از نارسایی قلبی و اختلالات عضلانی قلبی از درجات متوسط تا شدید رنج میبرند مجاز نیست.
به گفته این متخصص قلب و عروق با روزه گرفتن میزان آب و الکترولیت بدن تغییر میکند و بدن بیماران قلبی از حالت تعادل خارج میشود چرا که میزان دارو در بافتهای مختلف بدنشان تغییر میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد امکان روزه گرفتن در بیمارانی که تنگی عروق دارند خاطرنشان کرد: اگر تنگی عروق با بالن و فنر و عمل باز برطرف شده باشد و فرد داروی زیادی مصرف نکند میتواند با نظر پزشک دارو را در وعده افطار و سحر تقسیم کرده و روزه بگیرند ولی در کل روزه داری برای بیماران قلبی که هنوز درمان قطعی نشدهاند می تواند خطرناک باشد.
شاکریان ادامه داد: همچنین آنهایی که از اختلالات ضربان قلب و تپش قلب رنج میبرند میتوانند با نظر پزشک مصرف دارو را طوری تنظیم کنند که با روزهداری منافاتی نداشته باشند.
این متخصص قلب و عروق به بیمارانی که دریچه قلب آنها مصنوعی است تاکید کرد که روزه نگیرند و گفت: این افراد باید داروی ضد انعقاد مصرف کنند که تنظیم این داروها خیلی مشکل است و با کم آبی بدن امکان بروز لخته روی دریچه وجود دارد و توصیه نمیکنیم روزه بگیرند.
وی در پاسخ به اینکه سالمندانی که سکته قلبی کردهاند آیا امکان روزه گرفتن دارند گفت: سکته قلبی عضله قلب را ضعیف میکند و به گونهای این افراد جزو بیماران دچار نارسایی عضله قلب محسوب میشوند که روزه گرفتن در آنها مجاز نیست ولی سالمندی که بدن بسیار سالم دارد و فقط سکته خفیف کرده امکان روزه گرفتن دارد.
عضو تیم تخصصی قلب و عروق بیمارستان قلب شهید رجایی به تمام بیماران قلبی که با مشورت پزشک روزه میگیرند توصیه کرد: در صورت مواجهه با ضعف و سرگیجه بسیار شدید به ویژه در ساعات آخر روزهداری یا بروز درد قفسه سینه و تنگی نفس بعد از افطار از گرفتن روزه خودداری کنند.