مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گفت:ابهام در ارز مرجع و عدم تصمیم‌گیری قطعی باعث نایابی نهاده در بازار و افزایش 52 درصدی قیمت شده است، مرغداران برای فرار از هزینه مرغ با وزن کم عرضه می‌ کنند. و نگرانی از کاهش تولید شدت یافته است.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ،‌حسین مقدم‌نیا در گفت‌وگو با  فارس، اظهار داشت: با ابهام در نرخ ارز مرجع و عدم تصمیم قطعی در پرداخت مابه‌التفاوت ارز 1226 و 2477 تومانی واردات کالاهای اساسی به صورت یارانه، مشکلات زیادی را برای مرغداران ایجاد کرده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران افزود: ذرت و سویا از اصلی ترین نهاده‌های مرغداران در بازار کمیاب شده است و قیمت سویا از کیلویی 1050 تومان به کیلویی 1600 تومان و ذرت از کیلویی 710 تومان به 950 تا 1050 تومان رسیده است.

*مرغداران مرغ با وزن کم به بازار عرضه می‌کنند

مقدم‌نیا افزود: نبود نهاده‌ و گرانی قیمت در بازار سبب شده است مرغداران برای فرار از هزینه‌ها مرغ تولیدی را با وزن پایین به بازار عرضه کنند.

*نگرانی از کاهش جوجه‌ریزی و تولید

وی ادامه داد: از سوی دیگر بیم آن می‌رود که جوجه‌ریزی برای دوره‌های بعدی کاهش یافته و تولید پایین بیاید.

*امتناع واردکنندگان از تحویل نهاده به مرغداری‌ها

مقدم‌نیا گفت: در چنین شرایطی شرکت‌های واردکننده در حالی که نهاده‌های دامی در گمرک است به دلیل ابهام در وضعیت تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی و پرداخت یا عدم پرداخت مابه‌التفاوت نرخ جدید اعلام شده از تحویل نهاده به مرغداری‌ها امتناع می‌کنند.

وی افزود: این در حالی است که اتحادیه‌ سراسری دامداران از یک ماه پیش پول نهاده‌های وارداتی را به شرکت‌ها داده است.

وی گفت: شرکت‌های وارد‌کننده با این بهانه که بانک مرکزی اعلام کرده است مابه‌التفاوت ارز مرجع از وارد‌کنندگان تحویل گرفته می‌شود به دنبال اخذ ضمانت‌نامه و چک از اتحادیه سراسری هستند.

به گزارش فارس بعد از تغییر ارز مرجع از 1226 به 2477 تو مان بانک مرکزی اعلام کرد تفاوت این دو ارز از وارد کنندگان دریافت می‌شود اما وزارت صنعت به تازگی اعلام کرده است مابه‌التفاوت این دو نرخ را دولت پرداخت می‌کند.

*4 کشتی سویا در بندر به بهانه ابهام ارز ترخیص نمی‌شود

مقدم‌نیا گفت: اکنون چهار کشتی سویا در بندر وجود دارد که وارد‌کنندگان آن به دلیل ابهام موجود در ارز و عدم تصمیم‌گیری قطعی از سوی مسئولان از گمرک ترخیص نمی شوند.

وی افزود: نیاز مرغداری‌های کشور روزانه 20 هزار تن دان است که بلاتکلیفی آنها خسارت‌های جبران‌ناپذیری را برای صنعت وارد می‌کند و تصمیم‌های غیرشفاف برای آنها مشکل‌ساز می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تصریح کرد: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان پیشتر نرخ مصوب کنجاله سویا را کیلویی 1050 تومان و ذرت را کیلویی 700 تومان اعلام کرده بود.

طی چند روز اخیر مسئولان از تک نرخی شدن ارز خبر داده و نرخ ارز مرجع را از 1226 تومان به 2477 تومان تغییر داده‌اند.در حالی که ارز مرجع برای کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی اختصاص می‌یابد این تفاوت نرخ، قیمت تمام شده کالاهای وارداتی را افزایش می‌دهد.

اگرچه اخیرا وزارت صنعت اعلام کرده است مابه‌التفاوت این دو نرخ به صورت یارانه از سوی دولت پرداخت خواهد شد اما هنوز تصمیم و ابلاغ قطعی از سوی مسئولان صورت نگرفته است. عدم شفاف‌سازی این تصمیم باعث سردرگمی واردکنندگان و عدم تحویل نهاده به مرغداران شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.