به گزارش
باشگاه خبرنگاران؛ مجتبي شيرخاني در این باره گفت: همخواني نداشتن قيمت شير با هزينه هاي توليد اكنون باعث تعطيلي بسياري از اين واحدها شده و نارضايتي فعالان صنعت توليد شير و گاوداران را در پي داشته است.
وي افزود: كاهش در قيمت خريد شير از سوي كارخانه هاي توليدكننده فرآورده هاي لبني، افزايش هزينه بيمه، مزد كارگر و هزينه هاي روزانه خانواده ها از ديگر عوامل تعطيلي و نارضايتي بعضي واحد هاي گاوداري است.
معاون بهبود توليدات دامي جهاد كشاورزي ايلام ادامه داد: شيري كه با صرف هزينه هاي بسيار در زمينه تغذيه، نگهداري و بهداشت دام از سوي دامدار توليد ميشود وقتي با قيمت پايين تر از هزينه به فروش ميرسد بطور قطع ورشكستگي واحدهاي توليدي نارضايتي و تعطيلي بازار كار در اين زمينه را به دنبال دارد.
شيرخاني با بيان اينكه قيمت گذاري و دادن نهاده هاي دامي از حيطه جهاد كشاورزي خارج و به سازمان صنعت، معدن تجارت واگذار شده است تاكيد كرد: بايد حمايتهاي لازم در زمينه تهيه نهادههاي دامي از گاوداران صورت گيرد تا به بهره برداران فشار وارد نشود.
وي يادآور شد: با توجه به تورم موجود در جامعه بايد در مورد قيمت شير هر سه يا شش ماه يك بار بازنگري انجام شود و اگر اين مهم به موقع صورت گيرد شاهد تعطيلي هيچ واحدي نخواهيم بود.
معاون بهبود توليدات دامي جهاد كشاورزي استان اضافه كرد: سياستهاي كلي قيمت شير بايد تغيير كند چرا كه بهره بردار تا حد مشخصي قادر به تحمل اين سختيهاست.
شيرخاني بيان كرد: مشكل اصلي گاوداران زيان دهي در توليد شير است كه بايد به اين مهم توجه جدي شود.
وي گفت: دستگاههاي مربوطه بيشتر در اين زمينه دامدارن را حمايت كنند تا اين قشر با اميد بيشتر به توليد كه نياز اصلي كشور است ادامه دهند. /س