دیابتی ها مصرف غذاهای سرخ شده را به حداقل برسانند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب دا؛ مديرگروه تغذيه مركز بهداشت استان يزد ضمن بیان این مطلب گفت: بطور کلی برای یک شخص سالم توصیه می شود حتی المقدور از غذای سرخ کردنی کمتر استفاده کندچرا که این مهم می تواند مقدار یا از خواص آن غذا را در اثر حرارت بالای سرخ کردن از بین ببرد و علاوه بر آن روغن اضافی نیز دریافت شود که خود می‌تواند انرژی های موجود در غذا را بالا ببرد و در عین حال بسته به نوع روغن می تواند مشکلات قلبی و عروقی را نیز به همراه آورد و یا منجر به افزایش تری گلیسیرید و کلسترول خون شود.

یوسف نقیایی برای دیابتی ها توصيه كرد: با توجه به اين كه مکانیسم های هضم و جذب چربی ها در آنها نسبت به افراد سالم مختل شده است باید بیشتر مراقب دریافت میزان روغن یا چربی خود باشند.

وی با تاکید براین مطلب که دیابتی ها قبل از گرسنگی غذا بخورد و قبل از سیری دست از غذا بکشند گفت: این مهم با داشتن برنامه غذایی منظم میسر مي شود.

این کارشناس تغذیه یادآورشد: یک فرد دیابتی باید حدود ساعت گرسنگی خود را در طول روز ثبت نماید و طبق آن تعداد وعده های غذایی را قبل از آن ساعت مصرف کند.

نقیایی توصیه کرد: دیابتی ها تا حد ممکن ساعات مصرف وعده های خودرا ثابت نگه دارند که به این ترتیب پس از چند روز فرد می تواند متابولیسم بدن خود را تنظیم کند و در نهایت گرسنگی یا افت قند خون پیش نخواهد آمد.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان ساخت: این افراد در صورتی که در مقدار مصرف رعایت کند افزایش قند خون نیز نخواهد داشت البته باید توجه داشت که مقدار و زمان مصرف دارو یا انسولین می تواند بر ساعت و مقدار غذای شخص اثر بگذارد.

مصرف قارچ در ديابتي ها بلامانع است/ قارچ تقويت كننده استخوان‌ها

بنابر این گزارش :كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد در خصوص مود تشكيل دهنده قارچ عنوان كرد: قارچ دارای ویتامین‌های B۲، B۱، B۱۲، B۶ و C است که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن، تشکیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.

علي اكبر كمالي اردكاني ادامه داد: در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌ شود.

اين كارشناس با تاكيد بر اين كه قارچ برای افراد دیابتی مفید است، اضافه كرد: از آنجايي كه قارچ هیچگونه ماده قندى ندارد براي ديابتي ها مضر نيست همچنين قارچ براى افراد مبتلا به یبوست مفید است زیرا سلولوزهاى آن به رفع یبوست آنان کمک مى کند.

كمالي با بيان اين كه قارچ استخوان‌ها را تقویت می‌کند، عنوان كرد: قارچ خستگی را رفع می‌کند و کمبود ویتامین د را جبران می‌کند.

وي افزود: ببیوتین موجود در قارچ به سوخت و ساز بدن كمك مي كند و انرژی را آماده نگه می‌دارد، از طرف ديگر اسید فولیک موجود در قارچ در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژن‌ها نقش مهمی را بازی می‌کند.

اين كارشناس صنايع غذايي ضمن تاكيد بر اين كه قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل کرد تصريح كرد: چرا كه قارچ‌ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می‌روند، ولی قارچ‌هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.

برچسب ها: دیابت ، غذا ، روغن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.