، غلامحسین کاظمی از شناسایی چهار گونه جانور جدید در ایلام خبر داد.
وی با اشاره به وضعیت تنوع گونههای جانوری استان افزود: 37 گونه جانوری پستاندار و 183 گونه پرنده تاکنون در استان ایلام شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: تمام گونههای جانوری استان زیر حفاظت این اداره کل قرار دارد و تنها تعدادی از پرندگان شکاری به ویژه هوبره در معرض خطر انقراض است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام شناسایی گونههای جانوری جدید را از برنامههای این سازمان برشمرد و گفت: برای شناسایی گونههای جدید دوربینهای تلهای در مناطق مختلف استان دایر شده است.
کاظمی افزود: چهار گونه جدید جانوری شامل گربه کاراکال، پلنگ ایرانی، گربه وحشی و گربه جنگلی تاکنون در نتیجه استفاده از فناوری دوربینهای تلهای در استان دیده شده است.
وی همچنین تعداد گونههای گیاهی شناسایی شده استان را یک هزار عنوان و بیان کرد: 30 درصد گونههای گیاهی شناسایی شده دارای قابلیت خوراکی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام از افزایش شمار گوزنهای زرد سایت مانشت به 27 راس خبر داد.
کاظمی به پرورش گوزن زرد ایرانی در استان اشاره کرد و یادآور شد: سال 86 شش راس از این گونه جانوری در معرض انقراض از جزیره اشک دریاچه ارومیه به ایلام انتقال یافت.
وی بیان کرد: آب و هوای استان ایلام برای پرورش گوزن زرد ایرانی بسیار مناسب است و ابتدا
بخشهایی از منطقه حفاظت شده رنو برای پرورش این حیوان در نظر گرفته شد.
وی اضافه کرد: با توجه به افزایش تعداد این گوزنها 80 هکتار از منطقه مانشت برای پرورش این گونه جانوری مهیا شده و با برنامههای کنترلی و حفاظتی شمار گوزن های زرد اکنون به 27 راس افزایش یافته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام به تلف شدن حدود 40 راس از این گوزنها در استان خوزستان در نتیجه قرار گرفتن نوعی مگس به نام میاز روی پوست این حیوانات اشاره و تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر وجود این مگس در ایلام و سایت مانشت اعلام و دریافت نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: با توجه به وجود وجود 80 زیستگاه طبیعی در استان، ایلام از پیشروترین استانها در تنوع زیست محیطی است.
کاظمی اظهار داشت: سازمان محیط زیست فعالیتهای خود را در حوزههای انسانی، طبیعی، آموزشی و روابط عمومی گسترش داده است.
وی افزود: این سازمان با توجه با همکاری و هم افزایی با دیگر دستگاهها به ویژه منابع طبیعی و جهاد کشاورزی مهمترین اثر را در بخش حفاظت و حراست از محیط زیست بر عهده دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام ادامه داد: 143 هزار هکتار برابر با 5/7 درصد از گستره منابع طبیعی استان تاکنون به عنوان مناطق حفاظت شده زیرپوشش این اداره کل قرار دارد.
کاظمی بیان کرد: منطقه مانشت و قلارنگ با 33 هزار هکتار، کبیرکوه در شهرستان دره شهر با 20 هزار هکتار، دینارکوه در آبدانان با 30 هزار هکتار و منطقه حفاظت شده کولگ در شهرستان مرزی مهران با گستره 58 هزار هکتار چهار منطقه حفاظت شده استان ایلام است.